Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem s hodnocením až na konec. Nakonec hodnotím hůř než jsem sám čekal. První díl by dostal 4 hvězdičky, druhý mi přišel naprosto zbytečný, ten by dostal * a třetí **. Průměrem to dává dvě a půl hvězdy, ovšem zklamalo mě vyvrcholení, nebo spíš odhalení, které už hraničí s posedlostí americkou vládou (chcete-li s námořnictvem), která podle všeho zasahuje do všeho. Ano, nejspíš to bude pravda, ale přece nemusí být tolik filmů o tom samém, to už neexistuje žádná fantazie? Vždyť to má být mysteriózní, tohle je spíš fanatické. Celkově mě to tedy zklamalo, výkony hlavních protagonistů však nebyli nejhorší, Stoltz, Bellová i Neill podali dobré výkony, za což děkuji. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Na Tv pomerne veľmi slušný projekt. Musel som nabrať odvahu aby som sledoval tie štyri hodiny pokope. Musím povedať že som sa nenudil pretože stále sa o niečom kecalo, kecalo a kecalo a ako celok to bolo zaujímavé. Záverečná pointa bola dopredu známá už skôr no aj tak to pekne skončilo. Už tak dlho som nevidel Catherine v nejakom filme, tak som si ju užil. 66% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když uvážím, že se jedná o TV film, tak to nebyla vůbec špatná podívaná. První díl ****. Druhý díl ***. Třetí díl ***. Herecké výkony nebyly špatné hlavně Eric Stolz se mi líbil, Catharine Bell považuji za takovou třešničku na dortu. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám tři. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozjeté dílo, ze kterého postupem času a dílů vznikalo rozčarování až zklamání. To co se jevilo, jako velmi chytře rozvinutý příběh, se měnilo v nepochopitelně překombinované vyprávění s trochu rozpačitým důvodem i rozuzlením celé zápletky. Záhada bermudského trojúhelníku je tedy důsledkem pozoruhodného a tragického filadelfského experimentu. Ale ať toto, nebo i nově vyvíjená zbraň, využívající superhmotu, je jen lacinou klišovitou zápletkou, kterou korunuje nadšený pokus hrdinů o odvrácení konce světa. Čtyřlístek podivných osob novinář Howard Thomas (Eric Stoltz), oceánoložka Emily Patterson (Catherine Bell), senzibil Stan Lathem (Bruce Davison) a vědec-dobrodruh Bruce Geller (Michael E. Rodgers) se vydávají na štědře ohodnocenou výpravu. Odhalení skutečného důvodu je pro ně jen otázkou času, nadšeně a odvážně se vrhají do záchrany světa. Po nezdaru dostávají druhou šanci, aby vše korunovali velkým vítězstvím, odhalením a odstraněním záhady a zachováním života na Zemi. Z dalších rolí: pracovník Greenpeace Meeno Paloma (Lou Diamond Phillips), psychicky ovlivněný záhadou, rejdař Eric Benerall (Sam Neill), mecenáš odhalení záhady, Meenova manželka Helen (Lisa Brenner), nešťastná z psychického vývoje svého muže, Benerallův asistent Aron Ackerman (John Sloan), koordinátor výzkumu záhady, náměstek ministra obrany Doug Weist (Barrie Ingham), pamětník dávného experimentu, fyzik v penzi Karl Sheedy (Marius Weyers), objevitel výskytu superhmoty, a Howardova bývalá manželka Sally (Shannon Esrechowitz). Zajímavě rozjeté, ale zahubené svým vývojem i výsledkem. Jediné co stojí za to, je háv mystického tajemna a halucinogenní stavy postav. Ach ten závěr... nefalšovaná hrůza ke koukání! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama