Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, Bryan S(w)inger ještě neztratil soudnost, co se týká výběru věcí, jimž hodlá věnovat svůj čas a peníze. Návrat Supergaye mě dost silně přesvědčil o opaku, ale zdá se, že to opravdu bylo jen o splnění rejžova dětského snu. Trojúhelník v prvním díle velice slušně buduje a ve zbylých dvou o něco méně zdařile drží mysteriózní atmosféru, ke které nelze mít vážnější výhrady. Ne, nelze, protože jak začnete přemýšlet o cestách v čase a mezi dimenzemi, nikdy vám z toho nevypadne něco, co by mělo nějakou slušnou logiku:) Herecké výkony dost slušné, gratulace k výběru představitelů. Joseph LoDuca dokazuje, že stále ještě má co říct (tedy nabídnout k poslechu), i když z pochopitelných důvodů to nedosahuje kvality jeho Army Of Darkness - tady nemůžu nevzpomenout na Ashovo "I'm not THAT good." Poslední díl sice dal na p...amětnou především selskému rozumu, takže zlomový okamžik tím jaksi pozbyl svoji veškerou sílu, ale celkově hodnotím Záhadu Bermudského Trojúhelníku kladně. Není to sice žádný skvost televizní zábavy, ale vzpomeňte si, jak že to dopadne skoro pokaždé, když vám komerční televize nabídne několikadílný mysteriózní nebo nedej bože katastrofický film - TO je katastrofa. Nelituju ani jednoho z těch tří večerů (v čemž má po pravdě řečeno jistou roli i fakt, že jsem díky stopáži vždycky v pohodě stihnul přepnout na krrrásnou Norrru) a dávám 70%. PS: Catherine je stále stejně sladká a pomazleníhodná;) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Potenciálem nabitá trilogie, která i díky slušnému televiznímu obsazení není žádnou trapností na poli sci-fi. Příběh není zrovna nejlogičtější a fyzikálně možný, ale přesto jde o zajímavou možnost, která působí originálně a dovoluje k několika velmi efektivním záběrům (jízda auta po mostě, který mizí...). Výsledný dojem je trochu zkažen snahou překombinovat příběh, který mohl být i trochu jednoduší a přehlednější. Stále se nemohu zbavit dojmu, že některé postavy(např. ta hraná LD Phillipsem) jsou zbytečné a protahují děj. Pro milovníky sci-fi rozhodně jisté minimálně jedno shlédnutí, ale jinak nic úžasného. Škoda, televizní projekty poslední doby mají alespoň snahu, snad příště se snaha změní ve zlato. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Craig R. Baxley má televízne mini-série o dĺžke aspoň troch hodín rád (viď. kingovky 257-minútová BÚRKA STOROČIA a o tri minúty kratší DOM V RUŽIACH) a záhada Bermudského trojuholníka neprestáva fascinovať napriek (či skôr vďaka) desiatkam teórií, od vedeckých až po detinské (elektromagnetizmus, Rusi, mimozemšťania, Atlantída, z minútu na minútu sa meniace počasie, cestovanie v čase, výmysel, piráti, extrémne silné spodné morské prúdy, extrémne silné vzdušné turbulencie, tajné experimenty vlády USA, gigantické megachobotnice). Už úvodné titulky však naznačia, že tentokrát to mohla byť takmer „Udalosť televíznej obrazovky“, pretože sa na nej ako producenti a scenáristi podieľali Dean Devlin (producent hitov Rolanda Emmericha) a Bryan Singer (NADANÝ ŽIAK, „Dr. House“). A je to vidieť. Zohnali nielen vnímavé herecké obsadenie (Neill, Stoltz, Catherine Bell, Davison a hlavne môj obľúbený Lou Diamond Phillips), ale aj nemalý rozpočet. Výsledku dominuje znepokojivá atmosféra a inteligentný scenár (Kolumbus). Ale ku koncu už to nejako stagnuje, či čo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trochu mně to připomnělo moje dětství asi ve dvanácti letech, kdy jsem se strašně těšila na Vánoce, co dostanu pod stromeček a dostala jsem troje povlečení na postel a jako bonus sadu příborů. Dnes bych jásala nad novým povlečením a novou sadou příborů, ale ještě bych potřebovala nadšení z Bermudského trojúhelníku. Možná to bylo všechno jen špatně načasované. Trochu víc vychytávek v hereckém obsazení, ne až tak moc velká překombinovanost a byla by to čtyřka jak vyšitá. Jednou se možná vrátím a dám si repete, uvidíme. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když uvážím, že se jedná o TV film, tak to nebyla vůbec špatná podívaná. První díl ****. Druhý díl ***. Třetí díl ***. Herecké výkony nebyly špatné hlavně Eric Stolz se mi líbil, Catharine Bell považuji za takovou třešničku na dortu. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám tři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak je to možné, že čím je člověk vzdělanější, tím méně je ochoten akceptovat nové myšlenky?" Možná tím, že jsou trochu pitomé, ale to je věc názoru. Já jsem tedy viděl ambiciózní tv projekt obsahující prvky jistého mrazení, což mne jistou dobu uspokojovalo. Celková bilance v podobě jednoho povedeného vtípku za čtyři hodiny však dává tušit, že se odlehčený nadhled nedostavil a sledovat tak dlouhou dobu samé ustarané tváře není bůhvíjaká zábava. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na televizní film relativně slušné. S prostřihem dokonce nadprůměrné. Obsazení drží hlavně Sam Neil, který by si zase jednou zasloužil pořádnou roli! ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to TV film to není vůbec špatný. Průměrná podívaná u které je potřeba vypnout mozek a jen se dívat. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa viac. Hlavným problémom je rozťahanosť deja, ktorá často hraničí s nudou a zákonite nepomáhajú ani fádne dialógy a slabšie vizuálne efekty. Na televízny projekt pomerne kvalitná herecká zostava však zachraňuje čo sa dá a príležitostne sa objaví aj náznak mysteriózna. Prečo však len príležitostne? A s každým dielom ide kvalita neustále nadol a korunu všetkému nasadí hlúpy záver . Áno, cítil som sa oklamaný... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dokiaľ v prvej časti film len rozvíja mysterióznu zápletku a divákovi kladie otázky je to dobré, priam výborné. Druhá časť je už len naťahovaná spleť repetívnych scénok...a tretia časť z toho spraví kvalitný sci-fi brak, všetka mysterióznosť sa vytráca zostávajú len béčkové scénáristické kľučky a hŕby vysvetľovačiek, ktoré sa to nezmyselné dianie snažia obkecať. Ako dobre to začalo, tak zle to skončilo. (4/10) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdičky sú možno tesné, ale dávam ich za výbornú mysterióznu atmosféru a dobré herecké výkony (väčšiny). Ďalej za slušné gradovanie napätia, remeselné spracovanie na vysokej seriálovej úrovni a šancu pre diváka, aby počas deja sám premýšľal. *Možný spoiler!* --> S blížiacim sa koncom bohužiaľ bublina stráca na objeme a nakoniec spľasne a divák sa môže cítiť aj trochu oklamaný... pretože zistí, že film vlastne nepriniesol nič nové ani objavné v mysterióznej oblasti, iba jednu konšpiračnú teóriu - akosi cítime, že všetko sme to už niekde videli a Trojuholník to iba pozbieral. Na druhej strane však z recyklovanej látky vytvoril kvalitnú televíznu zábavu a záver dotiahol do uspokojivého a nie čisto konvenčného konca - tak mu tie štyri dám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S režisérom Craigom R. Baxleyom som sa zoznámil niekedy začiatkom deväťdesiatých rokov minulého storočia prostredníctvom akčných snímkov "Temný anjel" a "Studený ako kameň". No moju zvýšenú pozornosť si zaslúžil až televíznymi adaptáciami námetov Stephena Kinga - "Dom v ružiach", prequelu "Denník Ellen Rimbauerovej" a predoveštkým mini série "Búrka storočia". Keď som si všimol, že zrežíroval aj trojdielnú sériu "Záhada Bermudského trojuholníku" s radosťou som si ju pozrel. Aj keď to trvalo štyri hodiny, vôbec som sa nenudil. Takže môžem povedať, že to bol dobrý mysteriozno dobrodružný sci-fi film. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tridilny televizni film na moje oblibene zahadne tema ktery avizoval mnohem vic nez nakonec nabidnul co si budeme povidat ale ten treti dil to proste zabil vsechno co bylo v prvnich dvou dilech budovano je ve finale shozeno tim chaotickym zaverem ktery vsechno stavi na hlavu a nedava logiku nabizi se tudiz moznost ze tvurci proste neco zajimave rozjeli ale nevedeli jak to zakoncit skoda rozhodne z toho slo vytezit vic ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B.Singer si vie vybrať príbeh hodný vyrozprávania. Myslím si ale, že filmovému plátnu by to sedelo viac. Téma časopriestoru a nových dimenzií bola zaujímavá. S pribúdajúcimi minútami to tvorcovia na môj vkus zbytočne komplikovali. Televízna rozťahanosť mi nesedí. V troch dieloch oddelene by to možno nebolo tak očividné, ale TV Markíza to potiahla v jednom kuse a to som sa neubránil dojmu, že ak by sa to o hodinu prestrihalo, výsledný dojem by bol aspoň o dvadsať percent lepší. Aj preto iba priemer. 60%. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Pseudo vědecké pojetí s trapnými překlepy. Celou dobu jsem to bral jako pohádku na nedělní večer, navíc v podání sračkoNovy, ale poslední díl mě úplně rozkostřil. debilům scénáristům se to už úplně vymklo z ruky a technické nonsensy a nesmysly se snad množily geometrickou řadou. Kravina ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +mysteriózní atmosféra, na TV film výborné zpracování, hudba -hodně roztahaný děj, potenciál byl nevyužit/// Rozhodně to mělo mnohem větší potenciál. I tak je to ale zajímavý a napínavý snímek s mnoha pěknými vyzuálními scénami. Škoda jen, když už se na to člověk tak dlouho dívá, že z toho v závěru nevyleze něco velkolepějšího. Navíc jsem se hlavně ve třetí části v ději a v pojmech trošku ztrácel. Prostě jsem nechápal co se děje a o čem se to tam mluví. Prostor na vysvětlení měli./// Celkem 67%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná trojdielna tv zábava, ktorá si v prvej časti nasadí latku moc vysoko a potom postupne zvolňuje. Konečný výsledok u mňa za 4 keďže film spracováva pre mňa veľmi zaujímavú trojuholníkovú tému. ()

Reklama

Reklama