Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pokud by alespoň takhle vypadala většina televizních filmů nebo sérií, neměl bych s podobnou televizní tvorbou pražádný problém. Řešení a objevování nejrůznějších záhad kolem tak zajímavého tématu jakým je tzv. Bermudský trojúhelník, to je opravdu kvalitní nápad, zpracování je na slušné úrovni a pokud jde o herecké obsazení, tak to je taky vcelku sympatické. Ano, mluvím hlavně o Catherine Bell. Po druhé, ještě tajemnější a mysterióznější části nechávám hodnocení pořád poměrně vysoko a ani třetí, závěrečná část nezklamala. Nakonec celé to spletité klubko záhad a tajemtsví o časoprostoru rozmotala docela zajímavá teorie. Celkově dávám 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +mysteriózní atmosféra, na TV film výborné zpracování, hudba -hodně roztahaný děj, potenciál byl nevyužit/// Rozhodně to mělo mnohem větší potenciál. I tak je to ale zajímavý a napínavý snímek s mnoha pěknými vyzuálními scénami. Škoda jen, když už se na to člověk tak dlouho dívá, že z toho v závěru nevyleze něco velkolepějšího. Navíc jsem se hlavně ve třetí části v ději a v pojmech trošku ztrácel. Prostě jsem nechápal co se děje a o čem se to tam mluví. Prostor na vysvětlení měli./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Redswif 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem neočekával nic, ale výsledek mě překvapil. Původně jsem koukal jen kvůli Catherine Bell, posléze mě děj připoutal ke křeslu a já čekal jaká ta záhada je. V půlce jsem se sice trochu ztratil a nevěděl o čem je řeč, sem tam se objevil nějaký kiks a nosense, ve výsledku však přijemná podívaná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo by tušil, že velký podíl na vzniku tohoto filmu mají X-Men a X-Men II. Nebýt těchto komerčních trháků, asi by Bryan Singer nenašel ani peníze, ani důvěru, pro natočení takto zvláštního projektu. Řeč je totiž o TV filmu s pochybným námětem, s celkovou stopáží čtyř hodin. Za normálních okolností bychom dostali miniseriál mizerné úrovně, jako byl třeba Den trifidů. Jenže Singer tyto filmy miluje a tak neváhal použít nemalých prostředků proto, aby se za Záhadu Bermudského trojúhelníku nemusel stydět. Nic není ošizeno a všechny tři díly mají parametry A-čkových filmů. První díl nastiňuje různé záhady okolo Bermudského trojúhelníku a vzniká tým expertů, kteří mají za úkol jednou pro vždy tuto záhadu vyjasnit. Druhý díl se pak zaobírá hlavně konspiračními teoriemi a pomalu se dozvídáme kdo, nebo co za jevy v Bermudského trojúhelníku může. Navíc se zdá, že se tyto jevy šíří i za jeho hranice a v ohrožení je celý svět. Ve třetím díle pak sleduje jestli a jak se podaří této zkáze zabránit a jak to celé vlastně dopadne. Pokud se v záhadologii orientujete, budete trochu otrávení, protože po dvou hodinách se vše zvrhne v nepříliš dobré sci-fi. Ohledně alternativních světů a časoprostoru se toho natočilo hodně, ale jen málokomu se to podařilo dobře. Vlastně mě napadá jen Osudový dotek a 12 opic. Tento film je co se logiky a fyziky týče, ostudně blbý, ale přesto působí sympatickým dojmem. Zčásti za to může opravdu velkorysá výprava, ale velký podíl mají i slušně hrající herci a vcelku dobře napsaný scénář. Vlastně nebýt těžce přepálené třetí části, klidně bych dal vyšší hodnocení. Pokud o Bermudském trojúhelníku nic nevíte a nečtete kvalitní sci-fi, nejspíš budete shovívavější a klidně si k mému hodnocení půl hvězdy přidejte. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama