Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto dějem nabitém příběhu o podvodu a pomstě je Johna Wayna plná obrazovka. V rozpadajícím se městě duchů se John Blair (Wayne) dostane do konfliktu s podlým Drakem, který se podvodem pokouší přebrat mu lukrativní kontrakt na doručování pošty. To vše vede k napínavé honičce v nádherném Sacramento Valley. (Filmbox)

Recenze (11)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vichry pustiny se trošku odlišují od většiny Waynovek ze 30. let, které jsem zatím viděl (např. Jezdci osudu, Muž z Utahu, Ochránce zákona, Sagebrush Trail,...), ale není to vůbec na škodu. Děj je tu zajímavý a netradiční, je dobře pojat a závěrečný závod je místy napínavý, ačkoliv je předem jasné, jak dopadne. Ze slabosti pro tento druh westernů se nebojím plného hodnocení a těší mě, že nejsem jediný, kdo dává 5* :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s Johnem Waynem, kdy vlastně nejde o nic jiného než o to, aby zase vyhráli ti správňáci, ale ono to v Johnově podání prostě funguje v podstatě vždycky. Dobře jsem se bavil a finální jízda je v rámci možností roku 1936 nasnímána celkem dobře. Není to velké dílo, ale ta hodinka je akorát. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když je to western stařičký, je docela obstojný, s napínavým závodem dvou dostavníků a Johnem Wanynem, který tehdy vypadal ještě jako ucho. Samozřejmě, snímek je naivní, ale to má přece taky svoje kouzlo. /11. 5. 15./ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dejovo akčné, príbeh pútavý a rýchly, z priemeru síce film nevybočuje, určite však patrí k tomu lepšiemu z filmografie Johna Wayneho z ranej tvorby. Nízkorozpočtovému snímku sa dostalo colorovanie, na farbu sa dá po chvíľke zvyknúť, bez nej by to bolo lepšie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak oznamuje titulek na začátku příběhu, film je věnován všem jezdcům Ponny expresu, kteří během cesty americkou divočinou položili život. Rodokapsový příběh je natočen vřele a jak uvádí dobové materiály, tak i s velkým rozpočtem.  Hlavní roli si zahrál John Wayne a jak bývá u něj zvykem, tak dobrodružně,nadneseně a s humorem. Snímek z roku 1936 si zřejmě Američani cení, neboť se rozhodli pro colorizaci, což přirozeně má své odpůrce, ale na druhou stranu film přeci jen krapet více ožil. Snímek obsahuje mimo jiné dostavníkový závod, který je na svou dobu nasnímán velice úchvatně. Dramatičnost je vygradována do maxima jak jen to šlo a tak i dnes dokáže zatajit dech. Jedná se o jeden s mnoha povedených westernů Johna Wayna. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film neskôr vyšiel v kolorovanej verzii pod názvom Stagecoach Run. (westerns)
  • Film je k dispozici také v počítačově barvené verzi. (WesternMan)

Reklama

Reklama