Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé Duguay je skvělej řemlsník, točí sice dá se říct okrajově a jeho filmy nejsou nijak extra známé, ale jde vidět že se stará o všechno. O příběh, atmosféru a herce. Umí to parádně. Screamers není vyjímkou. Peter Weller je sympaťák každým coulem, i když povídka jde více do hloubky tak film vytřískal vše co šlo. Mě se tenhle film líbil třeba více než třeba Blade runner. Atmosféra postapokalypstického světa je dokonalá, stejně tak jako samotní Vřískouni. Jen škoda pár efektů které film celkem kazí. Nicméně film je skvělá jednohubka a zabavý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už při začínajících titulkách,kdy vypravěč mluví o těžbě vzácného nerostu,který bohužel rozdělil svět na dvě poloviny a způsobil jadernou válku a dál popisoval nekončící bitvu na jedné zničené planetě...jsem měl dobrý pocit z nachystané atmosféry,která se i v následujících minutách vyvíjela dobře.Velitel jednotky,hláškující,sympatický drsňák s věčným retkem u huby Peter Weller,tomu taky dost přidal.Když poslíček doručující poselství o míru,umíra rozsekán na kousky,načež se vydávají dva vojáci na cestu,máte furt naději že vás čeká poctivé,postapokalyptické sci-fi béčko.Ovšem během několika dalších minut tempo těžce upadá,akce,efekty a atmosféra nulová,potenciál a možnosti využity tak na 10% procent.Z ošívání v křesle,(kdy se jedním okem koukáte na stopáž kdy už to skončí a tím druhým po prázdné láhvi piva na stole) vás nevytrhne ani nástup mého oblíbence Roy Dupuiase,který zde má opět mile zvrácenou roli :-) Bohužel jsem čekal nějaká monumentální futuristická města či stanice a dostalo se mi nudného běhání v jakém si podzemí,s příšernou muzikou a malinkými dětmi s plyšovým medvídkem v ruce,jenž měli představovat hrozivou zbraň ničení světa ....ufff...k finyši jedna mizerná střílečka a k úplnému naprosto ´´nepředvídatelnému´´ :-) konci jedna slušná bitka dvou koček.Je to škoda,tahle Dickova povídka je dost dobrá,jen by to chtělo rozpočet dvěstě míčů a né dvacet no :-) Na sci-fi já sem přísnej... :-D hold nudil sem se.... 40%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi, pred pár rokmi som čítal predlohu a vravel si pri nej, aká skvelá filmová adaptácia by sa z toho dala natočiť. Takže som sa na ňu tešil, zároveň som mal aj obavy, pretože som o filme nič predtým nepočul. Tie obavy boli oprávnené. Jedná sa o ťažké kanadské béčko s malým rozpočtom, ktoré nemôže z týchto dôvodov kvalitnej predlohe dostáť. Stroje sú počítačovo odfláknuté, čo je škoda, pretože tie mali byť hlavným triumfom filmu. Ako guilty pleasure sa to dá ale hodnotiť kladne. VIDENÉ ZNOVA 7/23 Film som si znova pozrel tesne po opätovnom prečítaní poviedky a tak ma na ňom najviac bavilo porovnávanie s predlohou. Expozícia je dlhšia, fikčný svet inovovaný a záver pozmenený trochu prekombinovanejším spôsobom ako v poviedke. Inak výčitky voči trikom zostávajú, i keď výprava a atmosféra sú relatívne slušné. Ako by Screamers vyzerali pod taktovkou takého Camerona je lepšie si radšej nepredstavovať, keďže sa to nikdy neudeje. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Bacha, béčko! Pôvodne som na to zízal asi z kilometra, tak som to nevedel s istotou posúdiť, no akonáhle som sa dotrepal k tomu o kúsok bližšie, zistil som, že je to lacný béčkový sci-fi film motivovaný perom Phila K. Dicka. Aj keď nikto z partie okolo tohto filmu neprekročil svoj vlastný tieň, dielko neurazí a aký-taký zážitok prinesie hlavne neznalcom predlohy. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Musím dát 75% = 4/5 Proč? Protože tohle béčkovaté béčko má neskutečně chytlavou atmosféru, kterou mu může závidět i lecjaký čtyř ( někdy i pětihvězdičkový) áčkový Sci-Fi horor a taky je velmi chytře napsané. Převažuje v něm Sci, nad Fi a to se mi líbí (Proč vřískouni zabíjejí? Pohání je methan z rozkládajícího se masa, atd. atd - pro všímavé stačí naznačit). Nemůžu dát 5*, perfektní to nebylo. Například hudba je jedna velká tragédie nebo kamera nebo některé dějové pasáže. Ale pro celkový dojem ze Sci-Fi hororu je důležitá atmosféra a pokud by se dál točila béčka v tomto stylu, mají mou podporu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno na motivy povídky P.K. Dicka Druhá série (kukentipla)
  • Oproti povídce, kde je vzájemné zabíjení se robotů mezi sebou vysvětleno odlišnými typy z odlišných továren, toto ve filmu vysvětleno není, protože v tom je jenom jedna továrna. (Nathaniell)
  • Podivná šachovnice v úvodní scéně filmu je ze starověké mezopotámské hry Ur, která se dodnes na Blízkém východě hraje. (Caaslav)

Reklama

Reklama