Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si pamätal už len finálnu prestrelku v telocvični. A už to taká pecka nie je. Proste klasická pomalá detektívka v ktorej hlavný hrdina postupne zisťuje jednotlivé stopy a nad každou dlho premýšľa. Dnes sa už také filmy netočia. Keby som bol fanúšik detektívok, tak by som bol asi v siedmom nebi. Ale na môj vkus to je až príliš pomalé a nič poriadne sa tam nedeje. Hlavným kladom je James Woods v Eastwoodovskej polohe drsného poldu, ktorý zásadne podozrivých nezatýka, ale rovno ich odbachne. Dupľom keď ho suspendujú. To si potom ešte viac vychutná. Filmu chýba poriadny záporák ktorý by s Woodsom hral rovnocennú hru. Ten šupák na konci je skôr k smiechu. Hlavne vďaka Woodsovi to je aj po rokoch pozerateľné. No a pochvalu si zaslúži parádny starý kinodabing. Takže ak máte radi oldschool pomalé kriminálky s drsným poldom, tak je to niečo pre vás. 5/10. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Ale hlavne na dobu vzniku. Dnes už dokáže podobný výsledok spraviť aj epizóda MYŠLIENOK ZLOČINCA. Detektívna robota je dosť osekaná ("každý seriový vrah chce byť odhalený") a viac sa budujú vzťahy medzi policajtom a svedkami. Finále je vyslovene v duchu americkej akčnej tradície "stretneme sa len ty a ja a ukončíme to"... ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

I po letech naprosto parádní film s geniálním Jamesem Woodsem, kterej tu předvádí prvotřídní ukázku svýho drsňáckýho herectví. Totálně badass krimi thriller, jehož závěrečná scéna vyřešení zločince by měla být aplikovaná do právního řádu ČR jako jeden ze základních trestů. Jasně, každej tu má v oblíbenejch Avengers nebo Pána prstenů, ale pohled na Jamese Woodse s brokovnicí v ruce je milionkrát lepší, než všechny CGI. Polda je prostě klasika, která neomrzí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková temná krimi záležitost, u níž jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli si z nás tvůrci nedělají šoufky. Takhle se přeci policista nechová. Osmdesátkový feeling je z toho cítit na sto honů, včetně hudby, kamery a obstarožních roštěnek. Hlavně ta vydra neurotická na konci Hopkinsovy cesty do kalhotek. Perfekt dabing z Barrandova se Sejkem a Županičem, James Woods byl vostrej chlápek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Film pôvodne niesol názov v znamení knižnej predlohy, no štúdio sa rozhodlo dielo premenovať kvôli obavám, že by si diváci mysleli, že sa jedná o slasher. Taktiež sa zmena názvu hodila do marketingovej kampane štúdia, ktoré sa dielo snažilo propagovať ako akčný triler podobný filmu Drsný Harry (1971). (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama