Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

choze 

všechny recenze uživatele

"Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu. Jsem polda a musím tě zatknout. Špatná je, že jsem byl suspendovanej!" Tvrďácká kriminálka podle ellroyovky Blood on the Moon o workoholickém, kurevnickém a s nikým se nemazajícím losangeleském poldovi (který je ale dobrým otcem a je citlivý na násilí páchaném na ženách) na stopě brutálního zabijáka žen. I přes ohrané téma a absenci výraznějšího režijního rukopisu jde o kvalitní, pečlivě udělanou záležitost s úderným koncem, kdy film nekončí vyřešením hrdinových problémů, ale jen a pouze vyřešením případu. Filmu hodně dává výborný James Woods v hlavní roli, který film i koprodukoval a kterému doslova vidíte do hlavy, a utkví i Lesley Ann Warren jako otravná feministka. Ohledně rodičovské výchovy to s hrdinou vidím stejně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Ale hlavne na dobu vzniku. Dnes už dokáže podobný výsledok spraviť aj epizóda MYŠLIENOK ZLOČINCA. Detektívna robota je dosť osekaná ("každý seriový vrah chce byť odhalený") a viac sa budujú vzťahy medzi policajtom a svedkami. Finále je vyslovene v duchu americkej akčnej tradície "stretneme sa len ty a ja a ukončíme to"... ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

James Ellroy si přímo libuje v morálně pochybných hrdinech svých románů. Jsou to často rasisté nebo poldové s kontakty na podsvětí. Jsou to ovšem hrdinové, kteří si skoro ve všech případech sáhnou na dno a jdou svou cestou jako buldoci. Jednoduše řečeno -- Ellroyvo vidění světa není černobílé. Výjimkou není ani Lloyd Hopkins (Woods už jako správný parchant vypadá) -- děvkař, ale také dobrý detektiv, který se dostává na stopu brutálního sériového vraha. Jak je u Ellroye zvykem, policejní pátraní je napínavé a poctivé (nečeká nás žádné: "celou dobu jsem byl za tebou a tvářil se jako tvůj kámoš"). Všechno funguje bezvadně až do skoro-béčkového finále, které ovšem napravuje stylově cynický konec. Ellroye jako spisovatele zbožňuju, Woods vždycky zahraje svůj (hodně vysoký) standard a atmosféra L.A. musí pokaždé dostat každého. Výborná kriminálka z nekorektních 80.let, které se už dneska netočí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přes čtvrt století stará vzpomínka a kupodivu místy i hodně živá, třeba na šlapku v modrém z červeného auta, na pálící se slaninu na sporáku a hlavně na jistou nezapomenutelnou nanervylezoucí feministicko-romantickou básnířku. A samozřejmě na skvělého Woodse, který tuhle trochu banální a hodně zdlouhavou kriminálku pozvedá svým herectvím a svými replikami o level výš. Ale ten dle anotace "násilný a vzrušující" závěr? Děláte si srandu? Tu větu jste snad vy lidi ze Cinemaxu obšlehli z nějakého předlistopadového nebo těsně polistopadového televizního programu, ne? ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama