Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je kvalitka. Poprvé jsem to viděl asi tak před patnácti lety a vím, že jsem z toho surového pojetí filmu bez příkras byl docela vedle. James Woods v hlavní roli má totiž daleko k uhlazenému strážci zákona a jeho postava manévruje na hraně mezi totálním pohodářem a duševně nemocným psychopatem, kteréžto role střídá úplně volně. Jeho specifický obličej představuje velký potenciál k úsměvným mimikrám, a to především během rozhovorů s ukázkově prásklou feministkou Kathleen McCarthyovou, která bere vavříny za jednu z nejotravnější ženských postav v historii filmu. Samotný příběh si jede svým vymezeným koridorem bez zatáček až k závěrečnému střetu, který sice koule má, ale přesto mu chybí něco jako dojezd. Tady se vyprázdní brokovnice a nazdar. I když to je přesně dle gusta detektiva Hopkinse... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne fungujúca chémia medzi Woodsovou postavou a kolegami z vyšetrovačiek a takou tou hermetickou uzavretosťou sa pred nimi. Poliš má teda veľmi zbehlé, inteligentné a poctivo budované tempo, vsádza na detaily a dáva vyniknúť postupným priechodom akcie miesto zbrklých reakcií či jednoduchších vysvetlení kriminálnych prípadov, ale zároveň nedisponuje dákou výraznou pointou. A nielen ňou. Vo svojich dedukciách postupne stráca i Hopkins akýsi moment prekvapenia a záver je tak trocha polopatisticky poňatý. Zopár hlášok a zručná práca s rečou tela na takú tú modistickú stagnáciu skrátka nevyzrejú. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné dějové veletoče, žádný pachatel, co se celou dobu pohybuje kolem, žádné metody kriminálek CSI. Jen policejní instinkt, hledání modus operandi, hodně vykouřených cigaret a přístup ve stylu: „I don´t give a fuck!“ Famózní James Woods umí být drsný, za pomoci mimiky obličeje občas neuvěřitelně legrační a přitom všem se ještě dokáže v rámci vyšetřování dostat pod sukni zaryté feministky. Stará dobrá krimi škola natočená podle novely Jamese Ellroye: Blood on the Moon. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama