Reklama

Reklama

Recenze (1)

rivah 

všechny recenze uživatele

Známá kazatelka Aimee Semple McPherson (Faye Dunaway) zmizla roku 1926 na šest týdnů. Když se objevila, tvrdila, že byla unesena a šest týdnů vězněna v Mexiku. Jiní tvrdili, že měla poměr s ženatým mužem. Film dramatizuje soudní slyšení, které má přesně určit, co se stalo. Její dominantní matku ztělesnila Bette Davis (50%) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Aimee Elizabeth Semple McPherson (1890–1944) byla slavná protestantská evangelická kazatelka a mediání celebrita 20. a 30. let dvacátého století. V květnu 1926 na víc než měsíc zmizela a po objevení tvrdila, že byla unesena. Toto zmizení vyvolalo mediální šílenství a zájem o její osobu a církev stoupá. Vzápětí je obviněna, že únos byl reklamní trik nebo nepovedený útěk s milencem. Došlo k soudnímu řízení, v němž však byla v lednu 1927 všech obvinění zproštěna. (kenny.h)
  • V několika taklshow i své biografii uvedla Bette Davis, že Faye Dunaway byla ta nejméně profesionální herečka, se kterou pracovala. Na natáčení Aimee často přicházela pozdě a nepřipravená. Při jednom natáčení v kostele čekal štáb, Bette a 1 800 neplacených komparzistů na Faye několik hodin ve vedru neklimatizované budovy. Když unavení komparzisté, vystupující pouze za oběd a možnost být ve filmu, začali hromadně odcházet, vylezla Bette na kazatelnu a začala zpívat píseň „I've Written a Letter to Daddy“ z filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? (1962), což mnohé přimělo vrátit se. (kenny.h)

Reklama

Reklama