Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Útok voskových figurín v nákupním centru zapříčiní to, že se Rose změní celý život. Rose je zvědavá, a proto si chce na internetu něco o svém zachránci zjistit - zjistila pouze to, že kam přijde, tam za sebou zanechá pohromu. Rose se znovu setká se svým zachráncem, ale tentokrát musí zachránit Zemi. (Varan)

Recenze (10)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost takový nemastný úvod. Autoni sice vykopávali už jiný milník seriálu (přechod na barevné vysílání), ale v nové éře působili tak trochu zvláštně. Celkově by mě seriál pouze jen na základě této části úplně nezaujal. Naštěstí se to později zlepšilo. ()

Reklama

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zde to celé začalo :D Po asi 6 letech jsem se opět podíval na historicky první epizodu obnoveného Doctora Who (a vlastně mě až překvapilo, jak dobře jsem si tento díl po těch 6 letech pamatoval :D) a můj názor se na něj vlastně nezměnil: Rose rozhodně není ta nejlepší epizoda pod sluncem :D O to víc je smutné, že se jedná o pilotní díl, jelikož si myslím, že některé diváky by svou pochybnou kvalitou mohl odradit od celého seriálu, což by byla hrozná škoda. Takže prvně, jaká jsou pozitiva. Určitě Christopher Eccleston v hlavní roli Doktora, který má naprosto výborné charisma a energii, skvělý šarm a působí neskutečně dobře. Strašně se mi líbí, že se epizoda odehrává z pohledu postavy Rose, která postupně vše objevuje, a divák s ní. Jsou zde naprosto ikonické a legendární momenty - třeba první vstup Rose do TARDIS je naprosto ikonická scéna, jsou zde vynikající a božské hlášky a celkově má celý díl hrozně svěží tempo a takovou pohodovou energii. Užíval jsem si taky jakýkoliv dialog mezi Doktorem a Rosem, jelikož ty jsou prostě super, jsou zajímavě napsané, jsou vtipné (až mě překvapilo jak moc je to zábavný), plné skvělých hlášek („Proč tu bydlíš?“, kulturní šok, všechny planety mají sever). Takže, kde je vlastně problém? Zaprvé, tahle epizoda je občas příšerně cringe :D Stačí zmínit tato dvě slovní spojení: scéna s popelnicí a plastový Mickey. Všichni, kdo viděli epizodu, naprosto přesně ví, o čem mluvím :D Dále, naprosto upřímně, samotný příběh té epizody není moc dobrý. Když totiž odstraníme všechny skvělé rozhovory mezi Rose a Doktorem, dostaneme vlastně hrozně bídný děj, který je extrémně zkratkovitý a takový hloupoučký. Někdo by mohl argumentovat, že se jedná o první díl seriálu, který má za úkol představit nové postavy, a ne mít nějaký světoborný příběh, s čímž souhlasím, ale když si to porovnám třeba s úvodním dílem třetí série, který je naprostá pecka, tak tohle prostě zaostává, což je extrémní škoda, jelikož první díl seriálu by měl hlavně dobře reprezentovat a zaujmout co největší publikum, což Rose úplně nedělá. Na závěr, vybrat si do svého prvního příběhu obnoveného Doktora mimozemskou rasu Autonů, což jsou v podstatě oživlé figuríny, není moc dobrý nápad :D Autoni možná fungovali v 70. letech, ale teď jsme ve 21. století a v tomto díle působí spíš k smíchu a trapně, než zajímavě. Celkově, Rose je hrozně průměrný díl, který tahají dialogy, charisma hlavních postav a paradoxně všechny momenty, kdy se neřeší hlavní děj, který sám o sobě stojí celkem za pytel :D Naštěstí hned další díl ten příběh celkem spravil... 6/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na môj vkus dosť šialený seriál, ale rozhodne v ňom mienim pokračovať. Čo som mal zatiaľ možnosť vidieť, Doctor Who síce spočíva v Time-Travelingu, ale z mojej perspektívy preskúmava skôr tie neprebádané vody Sci-Fi žánru. Mimoriadne sa mi pozdáva ten nápaditý a kreatívny štýl vyprávania. Epizóda navnadil najmä svojim svižným tempom, však náš Doctor sa ani na chvíľku nezastaví a uteká z jedného miesta na druhé, čím sa zdá byť príbeh dynamickým. Oboznámili sme sa i so základnými vychytávkami Doctora, ako je TARDIS alebo sonic screwdriver, len by tomu ešte trebalo dodať fyzikálny podtext. Ale pokiaľ sa to ponechá iba na diváckej predstavivosti, akceptujem to. Tiež nemôžem opomenúť skvelú dávku britského humoru, ktorý miestami zachádzal až do detinskosti, ale poväčšine času bol dosť solídny. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama