Reklama

Reklama

Pán času - Série 1 (2005) (série)


Nepokojná mrtvá (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Unquiet Dead

Obsahy(1)

Doktor a Rose se tentokrát vydali do budoucnosti - konkrétně do roku 1869. Ve stejný se den se mrtvá žena vydala do divadla poslechnout si Charlese Dickense. Během představení Dickens zjistil, že v sále je někdo, kdo tam nepatří, a tím vyvolal paniku. Rose při hledání mrtvoly byla unesena a Doktor se spřátelil s Dickensem a společně se vydali do pohřebního ústavu. V ústavu našli dívku Gwyneth, která mluví s bytostmi, co starou paní ovládly. Bytosti tvrdí, že se musí dostat na jejich planetu, než bude pozdě. Jenže na místě, kde se má vytvořit portál, se duchové vtělí do lidí a zajmou Doktora a Rose. Dickens přijde na to, že bytosti se bojí plynu, a jde Doktorovi pomoct. (Varan)

(více)

Recenze (3)

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to dobrých pár let, co jsem Nepokojnou mrtvou viděl naposled a vždy jsem si ji pamatoval jako takovou generickou nudnou historickou epizodu. Ale ona je vlastně celkem dost fajn. Strašně se mi líbí ta horrorová, duchařská atmosféra, kterou je celá epizoda prosázená. Kulisy Cardiffu v 19. století, kostýmy, to všechno je hrozně pěkné, navíc se mi líbilo zakomponování Charlese Dickense do celého děje, i když jeho postava nemá úplně prostor zazářit. K negativům bych asi řekl opět samotný děj, který se tentokrát zaměřuje na bandu „duchů“, kteří posednou mrtvá těla, a který je takový hodně meh, i když jak říkám, je zde opravdu skvělá atmosféra. A dále, poměrně překvapivě, tahle epizoda opravdu hodně sází na digitální efekty (překvapivě víc než ta minulá, která se doslova odehrávala na sci-fi vesmírné stanici :D), které nejsou nejlepší. Jinak ale vlastně hodně fajn díl. 6,5/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále to nie je úplne ono, ale menší progres tam je. Bolo úžasné prežiť spolu s Doctorom a Rose vianočné sviatky práve v roku 1869. Dobovú atmosféru sa podarilo zachytiť veľmi autenticky, i to, ako sa Rose vyparádila, bolo parádne. Rose to v tejto časti veľmi slušalo a bola nádherná v tých dobových šatoch. Tentokrát hrozbou predstavovali duchovia, ktorý boli koncentrovaný prevažne v miestnej márnici. Tam sa duchom naskytla príležitosť posadnúť telá a promenádovať sa po svete, čo nápadne pripomínalo zombies. Práve tie sekvencie z márnice zachádzali svojou pochmúrnosťou až k horroru, musím uznať, že sa takmer podarilo nabudiť až gotickú atmosféru. Tiež došlo i na trošku vysvetľovania, ktoré ozrejmilo, že plynutie času v seriály Doctor Who je relatívne. A prítomnosť Dickensa určite potešila. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama