Reklama

Reklama

Pán času - Série 8 (2014) (série)


Listen (S08E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Doctorův výzkum ohledně toho, zda jsme vždy opravdu samy, nabyde nových poznatků poté, co mu někdo za zády na tabuli napíše: „Poslouchej.“ Výsledky potřebuje nutně probrat s Clarou, která se vrátila z nepovedeného rande s Dannym. Sama si vzpomene, že kdysi podobný moment zažila také. Proto se napojí na TARDIS, která ji přenese do minulosti. Kvůli rozptýlení však ne do její, ale do Dannyho, kterého trápily noční můry... (Varan)

(více)

Recenze (4)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* dávám víceméně z milosti za to, jak moc napínavý ten díl byl a jak velká očekávání jsem od něj během sledování měl. Je to přesně ten styl dílu ála Blink nebo Midnight, které se mi na Dcotoru Who líbí nejvíc. Kdy nevíte, kdo je nepřítel, jestli vůbec je nepřítel a kdy nevíte co čekat, protože se může stát leccos. To, že ten díl má očekávání nakonec vůbec nenaplnil, je velká škoda, protože na to měl. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffat zase uchopil veľmi výdatnú a málo prebádanú látku a zabalil ju do temného kabátu. Je to geniálne napísané, keďže Doctor snáď poprvýkrát nečelí žiadnemu nepriateľovi, ale iba vlastnému strachu. Táto epizóda bola neskutočne atmosférickým, hutným a nadýchaným zážitkom. Veď tá prenikavá a pohlcujúca atmosféra bola cítiť z každého jedného záberu. Pri týchto dychberúcich scénach sa mi nejedenkrát ťažko dýchalo a i môj tlkot srdca sa zrýchlil. Tma a šero vo mne vyvolali nepríjemný mrazivý pocit, z ktorého mi nabehli zimomriavky. Napätie, tajomno a z toho prameniaca mysteriózna atmosféra boli starostlivo vybudované a strach z neznáma bol silným atribútom tohto desivého počinu. A ten koniec bol naprosto dokonalý, niekedy tma je iba tma a netreba v tom hľadať nič viac. Na to, ako sa príbeh sústavne a systematicky naprieč celou epizódou zamotával, sa na konci krásne rozuzlil a dočkali sme sa vskutku zdarného a odôvodneného záveru. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama