Reklama

Reklama

Pán času - Série 10 (2017) (série)


The Pilot (S10E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Doctor zakotvil na univerzitě. Přednáší si, co chce, a je mezi studenty oblíbený. Začne mít zájem o Bill Potts, která na univerzitě v jídelně pracuje. Po návštěvě Doctora se jí začnou dít zvláštní věci. Zakouká se do studentky Heather. Ta ji ukáže tajemnou louži, ve které se nehýbe váš odraz. Vše začne být divné poté, co se Heather objeví celá mokrá a opakuje vše po ostatních... (Varan)

(více)

Recenze (9)

Douglas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné... Po dlouhých pěti letech se na konci první epizody nové řady těším i na ty další (vzdor Missy v závěrečném sestřihu). Navíc mám dojem, že sám název The Pilot je překvapivě dvojsmyslný, protože epizoda opravdu působí jako svého druhu pilotní díl lákající úplně nové diváky z perspektivy současné, nakonec překvapivě sympatické postavy, na kterou se může mladé publikum snadno napojit a jež si klade racionální otázky mimo rejstřík těch nabízených. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor ako lektor bol naprosto boží, tie jeho prednášky sú naozaj veľmi zaujímavým spôsobom pojaté. Doctor má čo dočinenia so záhadnou vodnou kalužou, presnejšie povedané s olejovou škvrnou, ktorá však neodráža skutočnosť tak, ako by podľa fyzikálnych zákonov mala. Miesto toho sa táto anomália snaží mimikovať, čiže imituje svoje okolie. Spočiatku sa to javí ako optická ilúzia, ale v skutočnosti sa jednalo o tekutinu mimozemského pôvodu. Taktiež som si všimol to, že Doctor Who si začal robiť srandu sám zo seba, pri vstupe do TARDISu ta bolo doslova paródia, tento odľahčený prístup sa mi páči. Na novú spoločníčku si ešte musím zvyknúť, pretože ma ničím zvlášť nezaujala. Zasa za pribratie Nardola, takejto komickej postavičky, ktorá svojim humorom odľahčuje vážnosť príbehu, som vďačný. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z těch Capaldiho úvodů jednoznačně asi nejzábavnější. Nějak to konečně dostalo šťávu. Místy to bylo i celkem vtipné. Bill je docela sympatická a ten vztah Doktor/asistentka začíná působit trochu přirozeněji. Snad jen příběhu to zas moc nepobralo a Dalekové (a Movellani) tam byli spíš do traileru. Divné je, že mi to až tak nevadí. Možná je to ale jen tím, že to celé působilo tak svěžím dojmem. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fajn vidět, že si už seriál dokáže dělat srandu sám ze sebe, když už se postavy mění, resp. partnerka, která Doktora doprovází. Ono jak to udělat, aby to bylo xtý bylo jiný, to jde prostě těžko. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shrňme si to. Nadějná premisa (tradičně) rozmělněná v nesmyslnou báchorku o vraždícím oleji z vesmíru (chudák kaluž). Nicméně, nová společnice a celkově odlišný vibe vnadí docela dobře... což není žádné pozitivum. Za Moffatovo éry se takhle lákalo kolikrát a skutek utek. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama