Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 3
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Jako obvykle se úplně pleteš. Proti tobě nic nemám. Respektive jsem neměl než jsi začal, nejen tu, ponižovat lidi aniž by ti k tomu dali důvod.
Vzhledem k tomu, že beru antibiotika jsem na Silvestra dal maximálně přípitek. Ale abych ti to teda objasnil. Nemám proti LQBTQ+ vůbec nic.. Pokud je to součástí zápletky jako to bylo třeba v The Last of Us Part 2. Dokonce mi to ani jinak v přiměřené (malé) míře nevadí. Třeba když nějaká ženská postava řekne, že má manželku.. Nebo naopak nějaký chlap policista odejde po těžkém dnu domů a tam vidíme, že má přítele. To mi přijde ok. Jasně nemuselo by to tam být. Je to tam dost pravděpodobně v rámci propagandy, ale vlastně proč ne? Ničemu to neubližuje a takový lidé skutečně existují.

Problém shledávám v tom, když už je toho skutečně příliš a to do takové míry, že se to tam cpe naprosto nesmyslně na úkor zápletky. Jakože máš doma mimozemšťana a cizího divnýho chlapa, kterého se tvojo babička pokouší histericky vyhodit a jediné co řešíš je proč ten divnej chlap říká mimozemšťanovi "on" aniž by se zeptal jaké mimozemšťan preferuje zájméno.

Co se národnosti týče, tak to co jsem sem psal níže je oficiální definice. Opravdu si můžu otevřít americkej pub, vyvěsit si tam americkou vlajku, hrát si na američana a tím přijmout americkou národnost. Ano můžu.. Udělá to ze mě američana? Rozhodně ne.. To bych musel mít americké občanství. Ale můžu mít americkou národnost. Ona totiž národnost není o tom kde se člověk narodil ani jaké má občanství, ale o tom jakým způsobem člověk žije, jaké má zvyklosti atd..

Čili ano můžu být Skot a mít židovskou národnost.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dragon94:

Poslední věc. Pak už tě nechám.

opravdu mi tvoje zatvrzelé obhajování multikulti dogmatu (že národnost je volba) nejde dohromady s tím, co jsi napsal na Silvestra. Jsou dvě možnosti, které tento rozpor vysvětlují:

1) Chceš být za každou cenu v opozici, zejména proti mně, protože jsem tě něčím nasral

2) Když jsi to na Silvestra psal, byl jsi pod obraz a když jsi střízlivý, tak jsi wookie

na příspěvěk reagoval dragon94

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

V podstatě jsem jen přilil více vody do studny, aby jsi se v tom ještě více topil. Však víš, jak jsi říkal, trollím ;-)

Jedno se ti musí nechat, máš tolik sebevědomí, že neutečeš, i když jsi v těch svých vlastních srajdách až po uši. Akorát je otázkou, jestli za to sebevědomí nemůže spíše pánové Dunning s Krugerem, než cokoliv jiného.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Hezky se v tom plácáš. Takže, když se tě, Bůh zabraň, tvůj budoucí, dejme tomu osmiletý, potomek zeptá na to, jak pozná typického Japonce. Tak mu řekneš co? Tuhle pseudoprávnickou sračku co jsi teď předvedl a nebo mu popíšeš typického Japonce ;-)

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Milky.

Žida nedefinuje "jen" jeho náboženství, ale hraje v tom podstatnou roli.

Japonec je občan Japonska. Pokud budeš mít japonské občanství, tak budeš občanem Japonska, tedy Japonec. Abys získal Japonské občanství pokud nemáš rodiče z Japonska, navíc musíš přísahat věrnost Japonsku a zároveň se vzdát veškerých jiných občanství. Vyjímku tvoří Severokorejské občanství, protože Japonsko neuznává Severní Koreu

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Aha takže ne Skoti. Milky tě dostal. Správně tě odhadl, že jako zanícený židofil tohle nezvládneš. Závidím mu, jak lehce tě dostal, jednou jedinou větou. Mám se ještě co učit.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

dragon94

Žida určitě nedefinuje jeho náboženství, ale jeho původ. Chceš říct, že když začnu slavit židovské svátky a věřit jejich náboženství, tak ze mě najednou bude Žid? Nebude. Stejně jako se ze mě nestane Japonec, když dostanu japonské občanství.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Milky.

Jsou to Skotští židé. To se přece nevylučuje. Žida definuje zejména jeho náboženství. Křesťan žijící v česku je přece taky Čech.

na příspěvěk reagoval Milky., cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Ano, do čeho se narodíš. Ne do státu, ale do jaké národnosti. Proto jsem také řekl, že i kdyby mě má matka porodila na výletě v Nigérii, Nigerijec bych nebyl. Proto také vím, že národností jsem Slovák, byť jsem se narodil na území dnešní České republiky a na Slovensku jsem, vyjma návštěv příbuzných, nikdy nežil.

Já, na rozdíl od ňuňátek, jsem názorově koherentní a konzistentní.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Před chvilkou jsi tu tvrdil, že i kdyby se Ncuti narodil ve Skotsku tak by nebyl Skot a teď tu tvrdíš, že národnost je to do čeho se narodíš.. Ujasni si to máš v tom hroznej guláš.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Milky.

Touché, teď jsi ho dostal přímo ukázkově. Jen jsi měl přidat, Židé se skotským občanstvím, aby se z toho už nemohl vykroutit.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Topíš se v tom, jako správné multikulti ňuňátko. Jasně, vyberme si z wikipedie tu jedinou část, která se nám hodí, kterou použili statistici pod tlakem woke hoven, aby náhodou nebyl nikdo uražen a tu většinu, co se nám do krámu nehodí na wikipedii necháme a doufáme, že lidé jsou tupci a nenajdou si to, odkud jsem čerpal :-D 

Pokud tomu věříš, pak jsi ztracen. Ono totiž takové ňuňátko pak přijde k soudu a je děsně překvapen, že když Angličan umlátí "Angličana" z Čech řetězem, tak to pro soudce Angličana není vražda, anýbrž to nezabil Angličana. Národnost je totiž to co si nevybíráš, ale narodíš se do toho, proto to kurva je přímo v tom názvu!

Mimochodem, jsi už zaostalý jako křováci. Protože hnutí multikulti, do kterého patří "možnost zvolit si národnost" je dávno out. Dnes SJW hnutí razí "kulturní příslušnosti". Do toho patří, že i kdyby jsi se 100krát definoval jako negr, tak si durag na hlavu vzít nesmíš, protože negr nejsi a urážíš tím jejich kulturu :-D 

Ta paní, kterou te´d mrazí, protože se o ní bavíme za jejími zády Nizozemka samozřejmě není, Je to Češka s Nizozemským občanstvím, tedy státní příslušností a to i kdyby se vzdala českého.

Jako musím se smát, že takový obdivovatel americké kultury a židovského národa a neví, že se nemůžeš stát američanem s plnými právy, pokud se tam nenarodíš (a to je "národ", který je na imigraci postaven) a nemůžeš se stát židem, pokud jím nebyla tvoje matka, i kdyby jsi byl po kotníky v jejich prdeli a desetkrát Spravedlivý mezi národy. Tyto dva pronárody, které jsou hlavním motorem woke hnutí, striktně odmítají aplikovat ty woke blbosti v jejich vlastní praxi. Jak zajímavé, že ;-)

Jen aby bylo jasno. Jsem občanstvím i státní příslušností Čech, dokonce jsem se tu narodil a celý život žil. A přesto všechno jsem si vědom, že jsem národností Slovák, protože jsem jím ze 3/4. A proto jsem alespoň hrdý Čechoslovák ;-) A to žádnej SJW kokůtek nezmění.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Milky.

To je úplně jedno jestli by to o ní někdo řekl nebo neřekl. Má občanství, takže je občanem Nizozemska, takže je Nizozemka. Takhle to funguje. Byť tedy Nizozemka s dvojím občanstvím.

na příspěvěk reagoval Milky.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Nevkládej mi do úst co jsem nikdy neřekl a nezkoušej ze mě dělat pitomce, který něco neví, pouze na základě toho, že se ti to víc hodí do písničky.

Ale budiž dovzdělám tě: "Národností se rozumí příslušnost k národu, národnostní nebo etnické menšině. Dále podle této definice není pro určení národnosti v Česku rozhodující mateřská řeč ani řeč, kterou člověk používá nebo lépe ovládá, ale jeho vlastní rozhodnutí. Je možné se hlásit k jedné i více národnostem nebo také k žádné."

Takže to jestli má Ncuti přízvuk nebo nemá nemá s národností nic společného. Očividně nosí Kilt a je hrdý na to, že je ze Skotska, takže se hlásí ke Skotské národnosti. Nebo máš snad nějaké informace o tom, že by Ncuti žil svůj celý život jako Rwanďan a nedodržoval například žádné skotské zvyky?

A protože máš rád slovíčkaření tak to jestli se hlásí nebo nehlásí ke Skotské národnosti nemá samozřejmě absolutně žádný vliv na to jestli je nebo není Skot ;)

na příspěvěk reagoval cernakus

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

dragon94

Ale on negr je, určitě není europoid. Nazývejme věci pravými jmény. A určitě není skot. Kamarádka z Česka dostala po deseti letech Nizozemské občanství, ale určitě bych o ní neřekl, že je Nizozemka. Stejně jako nikdo další z Nizozemců.

na příspěvěk reagoval dragon94

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Jasně, ty sice nevíš, jaký je rozdíl mezi občanstvím a národností. Sám tu woke propagandu v těchto dílech nesnášíš (viz. tvé předchozí příspěvky zde). Vsereš se do "debaty" mezi mnou a tou buzničkou s křeččím avatarem jen a pouze proto, abys nasral mně (jiný důvod jsi neměl, alespoň si přiznej základní realitu) a já jsem troll. 

A víš co? Klidně.

na příspěvěk reagoval dragon94

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

dragon94

Ne není Skot. Má občanství. Nesmysly tu plácáš ty. Protože ani nevíš, jaký rozdíl je mezi občanstvím a národností, notabene kam patří kulturní dědictví.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Zbytečně slovíčkaříš. Ještě před chvilkou pro tebe nebyl Skot a teď už teda Skot je, ale jen co se týká státní příslušnosti. Chápu co tím chceš říct, ale plácáš nesmysly za účelem vyvolat naprosto zbytečný konflikt.

Nazýváním Ncutiho negrem nebo neasimilovanou negerskou náplavou, je naprosto zbytečná a ubohá provokace.

na příspěvěk reagoval cernakus, Milky.

stepankoby1

stepankoby1 (hodnocení, recenze)

cernakus

Kdyby ses přestěhoval do Rwandy a získal jejich občanství, byl bys vskutku Rwanďanem se vším všudy. Tak funguje státní příslušnost. :D

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Nebyl by skotem, ani kdyby se tam narodil. Ale nenarodil, takže není skotem in podlé tvé woke propagandy. 

Mimochodem, kdybych se začal prohlašovat za negra nebo Rwanďana, tak by mi to tvoji woke přátelé neuznali. Kdybych se narodil v své matce v Nigérii, kde by zrovna byla na dovče, nebyl bych Nigerijcem ani podle zákona, ani pro tvé woke přátele.

Viděl jsem rozhovor s tím negrem a jediné, co přejal ze Skotska je Anglický jazyk. Bohužel bez skotského přízvuku, respektive občas ho tam proloží, ale jinak má přízvuk svých rodičů, takže Rwandskou angličtinu. Takže nepřijal ani základ, tedy jazyk. Kulturu se chlubil, udržuje tu svých rodičů. Tudíž nulová asimilace, až na ten jazyk. A pak je samozřejmě buzna, takže pokud to považuješ za typicky skotskou vlastnost, pak ano, v tomto ohledu je Skot. Ale kdyby jsi Skotům v jejich Innu řekl, že jsou buzny, tak by tě rozebrali na atomy.

Takže ne. Není skot. Nikdy nebyl a nikdy nebude. Je to typická neasimilovaná náplava z negerstánu. Tedy negr.

Negr v kiltu je tak stejná woke urážka jako blackface. Spíše horší.

na příspěvěk reagoval dragon94, stepankoby1

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

cernakus

Ncuti a jeho rodina se ve dvou letech přestěhovali do Skotska, kde Ncuti vyrůstal, chodil tam do školy a vystudoval konzervatoř. Doslova jediné 2 roky, kdy nežil ve Skotsku, tak bylo, když se narodil, než jeho rodina utekla před genocidou na Rwandě. Když někdo žije 29 let ve Skotsku, navíc prakticky od narození, myslím, že je dost v pořádku prohlásit, že je to Skot.

na příspěvěk reagoval cernakus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Jo ještě jsem zapomněl na rozhovor o tom, jak je Doktor drzí, když nazývá Meepa "on", aniž by se zeptal na jeho preferované zájméno...

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Takže absolutně nic a pak tam byl naprosto příběhově nevýznamný taneček v sukni následovaný několika scénama s transexuálem. Ještě že alespoň ten policajt měl holku a né chlapa.

Za celé 4 epizody jsme tu měli nebinární Rose, narážky na to, že Doktor jako chlap toho pochopí méně, než Doktorka žena, girl power, bezbariérovou Tardis, několik rozhovorů o veganech, vojáka, který neměl přilbu, protože musel nutně mít turban na hlavě... a asi tisíc dalších věcí.

Osobně mi tyhle věci v seriálech a filmech absolutně nevadí, ale tady nám je opravdu strkají přímo pod čumák a dávají jím výrazný prostor i přesto, že jsou absolutně nerelevantní pro zápletku.

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

Jsem jediný, komu opravdu přišlo, že ten vánoční speciál neměl absolutně žádné tyto woke věci? :D Proto právě nerozumím tomu, co na tom lidem tak vadí. Jediné, co mi přišlo, že mohlo lidi pobouřit, tak je kilt (přičemž, Ncuti Gatwa je Skot, tudíž si myslím, že pokud vám vadí, že tančil v kiltu, tak je s vámi něco špatně :D) a dále je tam jedna transexuální postava na 5 vteřin na pozadí, což si myslím, že nikomu vadit nemůže. Doslova nic jiného, co by se dalo nazvat woke v té epizodě není :D Nevím, já jsem si ten díl užil a moc nechápu tadytu kritiku 

na příspěvěk reagoval dragon94, dragon94, cernakus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Milky.

Ještě nikde jsem tu propagandu neviděl takhle silně naroubovanou jako v těchto 4 epizodách. Teda krom seriálů, které se na to přímo zaměřují. (Euforie, L World atd...) Osobně mi to tak nevadí dokud má seriál pořád alespoň slušnou zápletku, ale to se o Vánočním speciálu opravdu říct nedá.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Asi jakože....hmmm.....co dodat. Go woke, go broke. Je to vtipné jak se čímdál víc filmů a seriálů propadá v kvalitě jenom kvůli kvótám a povinnému obsazení, co vlastně nikoho kromě ESG fanatiků nezajímá.

na příspěvěk reagoval dragon94

stepankoby1

stepankoby1 (hodnocení, recenze)

dragon94

To je moje sledovací skupina opravdu jediná, které ten vánoční speciál přišel kouzelný, zábavný, skvěle odsýpající a obecně výborný? :D I když zrovna nepočítám nesnášenlivé jedince, tak většina internetu má jako reakci takové vřelé "eh" nebo se jim to nelíbilo.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

No tak Vánoční speciál je ukázka totální scénáristické bezradnosti. Sice to neodporuje zdravému rozumu tak jako speciály Jodie, ale ty měli alespoň tak trošku nějaký ksicht. Tady bohužel nefunguje vůbec nic.
Ruby je sice pěkná a fajn, ale chová se jakoby něco podobného dělala každý druhý týden. Vůbec nic jí nepřekvapí. Nic ji nevyvede z míry. Ncuti naopak nemá po celou stopáž moc co hrát nebo dělat. 
Jestli je tohle to nejlepší co RTD dokázal na dané téma vymyslet tak je budoucnost DW opět ztracena. Nápaditější scénář o šotcích by totiž napsali i děti na základní škole.
Ještě nad tím hůl nelámu. I Jodie jsem dal šanci, ale stejně jako u ní vše bude záležet na scénáři. V kvalitu 5. a 6. série nedoufám, ale snad se přiblížíme alespoň úrovni 8.-10. série. Zá vánoční speciál je to u mě max 1* 20%

na příspěvěk reagoval stepankoby1

karloszK

karloszK (hodnocení, recenze)

Ne a ne a ne. Nemám rád tu britskou kameru. Stejně tak infantilní vyprávění. Házím odpad a uzavírám do stejně poblitého šuplíku spolu se zkurveným trpaslíkem. 

na příspěvěk reagoval BaronMartin

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Navíc to, že jsi na tu zmínku zapomněl po 5 vteřinách znamená, že byla úplně zbytečná, pro děj nepodstatná, tudíž se dá předpokládat, že ji tam tvůrci dali jen jako popíchnutí pro lidi, co tam tyhle věci nechtějí.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Zrovna tyhle případ mě nepřesvědčily. 13. Doctorku neberu vůbec vážně. Bisexuál byl Jack a políbení Roryho bylo z čistého entusiasmu, nikoliv, že by ho fyzicky přitahoval nebo že by o vykládal o nějakém chlapovi, že je sexy. Z nadšení člověk políbí nejlepšího přítele, to z něj ještě nedělá bisexuála. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tak poslední speciál jednoznačně nejlepší. Poražení Toymakera bych si sice představoval poněkud zajímavěji, ale zbytek epizody byl parádní. Skvělá atmosféra, skvělé herecké výkony, pár překvapení a víc než jen pár vteřin nového Doctora, na kterého nebudeme muset čekat tak dlouho. Ncuti Gatwa působí fantastickým dojmem. Snad se mu dostane dobrých scénářů a jeho Doctor nedopadne tak hrozně jako Jodie.

na příspěvěk reagoval Šimpy

stepankoby1

stepankoby1 (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Musím uznat, že opravdu řečené nebo řádně vysvětlené to nebylo nikdy. Po většinu klasiky se na románky téměř nehrálo, a pokud se nějaký na chvilku objevil, byly to ženy. Newwho na románky hraje víc a je tam mnohem víc dvojsmyslů na jeho nestraight orientaci, viz ty tvoje poznámky, určitě bych k tomu přidal Capaldiho "mancrush" moment, ale stejně spíš hlavně narážky. Ani Chibnall do toho nešel pořádně a jen queerbaitil. Můj osobní headcanon je, že když víme, že se inkarnace od inkarnace Doktorovi mění emoce a postoje (agresivita, introvertnost nebo impulzivita), může se mu hezky po spektru posouvat i orientace. :D

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

Šimpy

A co to, jak 9 políbil Jacka, jak 11 políbil Roryho. 13ka měla platonický vztah s Yaz. Bylo několikrát silně naznačeno, že Doktorovi je téměř jedno, s kým je, a dokáže se zamilovat do jakékoliv osoby, jakéhokoliv pohlaví (možná není bisexuál, ale pansexuál určitě). Navíc, jestli ti vadila v té epizodě i tahle malicherná zmínka, tak fakt nevím... byla tak malá, že jsem doslova 5 vteřin po ní zapomněl, že tam vůbec byla :D

na příspěvěk reagoval stepankoby1, Šimpy, Šimpy

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

BaronMartin

Hned na začátku, když uznal, že je Isaac Newton sexy. A já si tedy nevšiml, že by Doctor byl v každé inkarnaci bisexuál. ;-) První Doctor má vnučku, Desátý Doctor se zamiluje do Rose apod. Tahle myšlenka je skutečně nová.

na příspěvěk reagoval BaronMartin

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Milky.

Však jo, rohlíky díky tomu levnější nebudou :-D 

Jediné co mně zaskočilo, že podobné výlevy od zhrzených ctitelů má verbal na své nástěnce. Nechápal jsem, proč je tam vyvěšuji a už mi to došlo. Oni se mu vyblinkají do Pošty a bloknou ho, takže nemá jim jak jinak odpovědět, než takhle na nástěnce veřejně.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

cernakus

Koukám, že to máme stejně, taky mě čekal dotčený dáreček v poště a vzhledem k tomu, že se mi odpověď neuložila do odeslaných, předpokládám, že jsem taky zablokován. Jako je mi to jedno, princezny se prostě někdy urazí protože nezvládají kritiku. Jen mě pobavilo, že nás vzal s cernakusem jedním stejným hopem, tak jsem to tu taky píchnul :-D

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

novoten

Trochu jsi mě zklamal. Jako nevadí mi to šťavnaté vyznání lásky v Poště, jako bych byl nějaký verbal. Ale to, že si mně zablokuješ hned po odeslání ... to se prostě nedělá.

PS: Budeš se divit, ale nejenže jsem ti neodepsal v duchu verbala, ale ve stylu tvé soukromé zprávy. Naopak velmi slušně a upřímně. I když jsem hulvát, buran a vidlák, tak nemám zapotřebí eskalovat zbytečné konflikty ad verbalum a když se do mně nepíchá, nejsem osobní.

Píšu ti to sem, protože díky blokaci, nevím jak jinak tě oslovit ;-)

na příspěvěk reagoval Milky.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Omnibus

Nasrat. Odmítám tuhle "nespisovnou" češtinářskou sračku, jejíž existence v pravidlech českého pravopisu mi nejde na rozum. "bys, bychom...." to je v češtině prostě naprostý mimozemšťan.

Zůstávám u "by jsi, by jsme" a tečka.

PS: Kdyby jsi byl inteligentní, pochopil BY JSI, že je kurevský rozdíl mezi tím neznat význam slov a mluvit nespisovně (nebo v tomto případě superspisovně). Zatímco v případě záměny významu slov může dojít k zásadním nedorozuměním, použití "nesprávné" formy mluvy maximálně tak praskne žilka nějakému absolutně neužitečnému a povšechně tupému gramatickému náckovi ;-)

na příspěvěk reagoval Omnibus

Omnibus

Omnibus (hodnocení, recenze)

cernakus

Neměl bys.  „Neměl by jsi“ je jazykové zvěrstvo. Nejdřív se naučit česky, pak teprve machrovat s cizími termity ;-).

na příspěvěk reagoval cernakus

BaronMartin

BaronMartin (hodnocení, recenze)

Šimpy

Můžeš prosím konkretizovat, kde byla ta narážka? :D Žádné jsem si nevšiml. Navíc, z toho, co víme, Doktor je bisexuál v každé své inkarnaci (nebo něco takového :D).

na příspěvěk reagoval Šimpy

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Druhý díl už podstatně lepší než první. Závěr velmi potěšil. (Bez spoilů) jediná woke věc zde byla narážka na to, že aktuální inkarnace Doctora je zřejmě gay.

na příspěvěk reagoval BaronMartin

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama