Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (532)

Anchi 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová závislost a zamilovanost. Převážně díky tomu, že jsem zabouchlá jak puberťák do Tennanta... Ale na první místo kladu hlavně brilantní nápad s pro mě výborně vymyšleným time travelingem, zajímavý scénáře a hlavně obdiv nad délkou vysílání (a že to ani po padesáti letech není nuda, právě naopak...). ()

Deschain

všechny recenze uživatele

Obľúbené epizódy: 1x05 - World War Three, 1x09 - The Empty Child + 1x10 The Doctor Dances, 2x04 - The Girl in the Fireplace, 2x13 - Doomsday (asociácie na koniec Becoming, Part 2 z Buffy), 3x02 - The Shakespeare Code (skvelé literárne odkazy), 3x03 - Gridlock, 3x09 - The Family of Blood, 3x10 - Blink, 3x11, 12, 13 - Utopia, The Sound of Drums, Last of the Time Lords, 4x02 - The Fires of Pompeii, 4x03 - Planet of the Ood, 4x07 - The Unicorn and the Wasp, 4x08, 9 - Silence in the Library, Forest of the Dead, 4x11 - Turn Left, 4x12, 13 - The Stolen Earth, Journey's End, 4x17, 18 - The End of Time, 5x7 - Amy's Choice, 5x10 - Vincent and the Doctor, 5x11 - The Lodger, 5x12 - The Pandorica Opens, 5x13 - The Big Bang, 5x14- A Christmas Carol... ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Christopher Eccleston!! David Tennant!! Fantastic!! Brilliant!! Allons-y!!:) Britskou legendu zbožňuju, je to originální, zábavné, dobrodružné, ale zárověň i dost na emoce útočící. Tardis, Sonic screwdriver, Daleks, všechno je tak super. :) Jsem pyšný Whovian! A úvodní melodie je úžasná! Pozor, některé epizody jsou vážně heartbreaking...nesnáším navždy uzavřené časové trhliny a podobně! No, nic - always prepared to travel with The Time Lord. :) Do you know like we were saying, about the earth revolving? It's like when you're a kid, the first time they tell you that the world is turning and you just can't quite believe it 'cause everything looks like it's standing still. I can feel it...the turn of the earth. The ground beneath our feet is spinning at a thousand miles an hour. The entire planet is hurtling around the sun at sixty seven thousand miles an hour. And I can feel it. We're falling through space, you and me, clinging to the skin of this tiny little world. And, if we let go...That's who I am. Do you want to come with me? Yesssss, Doctor :)) http://www.youtube.com/watch?v=1hQyujVvRcY&feature=channel_video_title http://www.youtube.com/watch?v=Hmv80q5fAWU&feature=channel_video_title ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál. A jsem rád, že jsem se k němu po x letech poslouchání žvatlání svých přátel o tom, jestli je jedenáctka lepší než desítka a podobně, dokopal a následně se mi podařilo pro Doktora zapálit i mou drahou sestru. Neměl jsem tucha, do čeho jdu, takže z počátku samozřejmě panovalo spíše rozčarování až zklamání z papundeklové úrovně první série a z toho, jestli je to vůbec míněno vážně. Podobně konsternizující bylo i první setkání s Dalekem; opravdu má být tahle přerostlá solnička se záchodovým zvonem a šlehačem Doktorův arcinepřítel? Po čase jsem se samozřejmě na Doktorovu vlnu naladil a nyní po devíti sériích na něj nedám dopustit. Nechce se mi tu zabíhat do přílišných detailů, jinak bych toho popsal stohy, ale jak mám jak jedenáctku, tak dvanáctku rád, tak po scénáristické / příběhové stránce to šlo od páté série dolů, kdy jsem část příběhů musel odepisovat jako timey-wimey (možná po více shlédnutích by mi to všechno smysl dávalo), většina celosériových uberpříběhů mne nebavila. Scénář zatím dvou sérií dvanáctky byl už z mého pohledu hodně slabý, tento dojem ještě zhoršovala pro mne osobně nejhorší a nejotravnější companion Clara. Budu se koukat dál, to jo, na to mne Doktor příliš pohltil. A budu zvědav, kdo se ujme po odchodu Moffata desáté série a co s ní provede... 90% (1.-4. série - 100%, 5.-6. série - 90%, 7.-9. série - 80%) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Complete and utter wonderful nonsense! Pro děcka (v nás). Aneb britštější než Bond. James Bond. Doktor se svou kouzelnou hůlkou, ehm, sonickým šroubovákem je fenomén již pěkných pár desetiletek. A díky této moderní „globální“ resuscitaci jím ještě pěkných pár let zůstane. A to i navzdory tomu, že „rozháranější“ seriál těžko najít. Je to povídkové a tak co epizoda to jiná kvalita, jiný žánr i styl. Má to různé hlavní představitele a každý je dostatečně svůj, aby dokázal ovlivnit divákův pocit z té které sezóny. BBC k tomu měnila v průběhu let svůj vztah a tak co začalo jako laciný papundeklový nástřel „zkusíme a uvidíme“ se v průběhu sezón mění v rodinné zlato a mazánka, na kterém se nešetří. A v neposlední řadě se střídají osobnosti určující směr i mytologickou linii seriálu a každá z nich ho směřuje někam trochu (hodně) jinam. Vezměte v potaz vše výše uvedené a je vám asi jasné, že Doktorova rovnice líbí/nelíbí je plna tolika proměnných (jedinou konstantou v ní je geniální Murray Gold, který předvádí jednu z vůbec nejkomplexnějších práci, které kdy skladatel na seriálu odvedl), že nikde není psáno, že vám sedne vše. Že Daviesovo space/soap-operově londýnské deus ex machina období dávající přednost emocím před logikou budete mít stejně rádi jako to Moffatovo naračně složité ambiciózní temně pohádkové hrající spíše na komornější struny. Že pro hejskovitého rozlítaného Matta budete mít stejnou slabost jako pro excentrickou teatrální fňuknu Tennanta. Že komorní horror ve viktoriánském Londýně v jedné epizodě vás nadchne stejně jako komediální zastavování apokalypsy v 51. století v následující části… No, představu máte. Řešením je stát se fanouškem tělem i duší a hltat vše či to prostě brát díl za dílem a vyzobat si z toho, to co vám sedne (nej)více. A to se klidně vsaďte, že toho budou kvanta. Tedy pokud ve vás zůstal aspoň ždibec dětské dušičky. | S1: 3/5 | S2: 4/5 | S3: 4/5 | S4: 5/5 | S5: 5/5 | S6: 4/5 | S7: 4/5 | S8: 4/5 | S9: 4/5 | S10: /5 | ()

Galerie (4 837)

Zajímavosti (208)

  • Od roku 2018 sa novým výkonným producentom a hlavným scenáristom seriálu stal Chris Chibnall, ktorý v minulosti napísal niekoľko epizód pre Pána času a jeho spin-off Torchwood (od r. 2006). (The M)
  • Doktorova TARDIS bola navrhnutá ako vedeckovýskumná a prieskumná časoloď, preto nie je vybavená žiadnymi ofenzívnymi zbraňami. Má však určité obranné systémy, ktoré ju dokážu pasívne chrániť v nebezpečných situáciách. Patrí sem napr. Hostile Action Displacement System, ktorý dokáže teleportovať TARDIS do bezpečia (alebo ju dočasne rozložiť a potom znovu zhmotniť), ak by sa dostala do bezprostredného ohrozenia a bola práve bez posádky. Prvýkrát sa táto schopnosť objavila v epizóde The Krotons pôvodnom seriáli Doctor Who (od r. 1963) a potom znovu v epizóde Studená válka v tomto seriáli. Ďalším opatrením (ktoré už musí aktivovať majiteľ lode), je tzv. "Obliehací mód" (Siege mode), prvýkrát predstavený v epizóde Flatline. Pretvára vonkajšiu podobu TARDIS na obrnenú kocku s ornamentálnym gravírovaním. Pancier slúži ako posledná zúfalá obrana pred nepriateľmi, ktorí by sa usilovali diaľkovo poškodiť zariadenia v lodi alebo z nej vyťažiť všetku energiu. Podobne ako jeho TARDIS, aj Doktor len zriedkakedy používa riadne zbrane, hoci už párkrát využil sonický skrutkovač na sebaobranu alebo obranu iných (väčšinou vysielaním silových polí na utvorenie štítu proti nepriateľom). (Petike)
  • 16. júla 2017 bolo oznámené meno predstaviteľky Trinásteho Doktora. Po prvýkrát sa tejto úlohy zhostila žena - Jodie Whittaker. (The M)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama