Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Zajímavosti (208)

  • David Tennant (Desátý Doktor) jako chlapec napsal ve škole esej, ve které si představoval, že jednou bude Doktorem. (Karlsberger)
  • Plačící andělé, kteří se poprvé objevili v epizodě Ani mrk, ve skutečnosti nejsou sochy, ale lidé v kostýmu, kteří se nesmějí hýbat. (Karlsberger)
  • David Tennant (Desátý Doktor) je dle populárního uznávaného publicistického YouTube kanálu WatchMojo.com nejoblíbenějším a zároveň nejlepším Doktorem z tohoto seriálu, který navazuje na původní seriál Doctor Who (od r. 1963). (P. J. D.)
  • Dalekové jsou již od svého výskytu v původním seriálu Doctor Who (od r. 1963) terčem humoru kvůli své pomalosti, "pepřenkovému" vzhledu a typické hlášce "Examinate!" ("Vyhladit!"). (P. J. D.)
  • Peter Capaldi (Dvanáctý Doktor) byl pozván na konkurz na roli Doktora již v roce 1995 pro původní seriál Doctor Who (od r. 1963). Na takovou roli se však tehdy necítil dostatečně vyzrálý, a proto pozvání odmítl. Osmého Doktora si nakonec zahrál Paul McGann.
    (Pria)
  • Dvanáctý Doktor (Peter Capaldi) jako jediný nepožívá typické hlášky "Fantastic!", "Geronimo!" či "Allons-y!", jako jeho předchůdci v tomto i původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). Dá se tak říci, že tím porušil více jak několik desítek let trvající řetězec, na který byli fanoušci zvyklí. (P. J. D.)
  • Na 9. sérii se díky webu doctorwhoexperience.com podíleli také fanoušci seriálu. Nejen jako komparz, ale i jako výpomoc maskérů, kostymérů apod. (P. J. D.)
  • Po slavnostním odhalení Dvanáctého Doktora, kterým se stal Peter Capaldi, zavládla v Británii s výběrem nového Doktora velká spokojenost.
    (Roby)
  • Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi musel až do slavnostního odhalení v přímém přenosu stanice BBC úzkostlivě tajit před všemi přáteli i rodinou, že byl vybrán jako nový Doktor. Nemohl to říct ani své dceři, která je velkou fanynkou seriálu. (Roby)
  • V epizodě Kdo se bojí Chloe v čase 18:38 a v epizodě Smith a Jonesová v čase 37:00 používá Doktor (David Tennant) vulkánský pozdrav "Žijte dlouho a blaze", poprvé z důvodu, že chce jen ukázat, že ho umí, a podruhé se s tímto pozdravem loučí se svou budoucí společnicí Marthou (Freema Agyeman). (Evra)
  • Peter Capaldi (Dvanáctý Doktor) je první Doktor v tomto seriálu, jehož Tardis má vnitřek podobný tomu, jaký měli jeho předchůdci z původního seriálu Doctor Who (od r. 1963). Vedle toho se Dvanáctý Doktor podobá Prvnímu Doktorovi (William Hartnell) tím, že si vybral podobné společníky. Společníci Prvního Doktora byli také učitel a učitelka ze stejné školy. (P. J. D.)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama