Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (438)

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá animace, sympatický nadhled, originální pojetí dokumentu, sem tam hláška, občas nějaký vydařený fórek, odkaz nebo citace, pohoda. Zdálo by se, že tučnáci jsou samý klad, slunce a dokonalá vlna. Platilo by to, kdyby propracovanou formu nehatil ten nejtuctovější a neotřepanější obsah, který film táhne místy až pod hladinu průměru. Nevýrazný hlavní hrdina, jehož přerod není příliš zřetelný, až na kuře jsou vedlejší postavy spíš otravné a hlavní záporák až na občasné srážení dětí z prkýnek nic moc podlého nepředvede. S nadějí jsem čekal na vlnu, která by smetla nudu a alespoň v záveřečném souboji předvedla parádní jízdu, bohužel, jen to tak šplouchlo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. Reggae Got Soul - 311 ,2. Drive - Incubus ,3. Stand Tall - Dirty Heads ,4. Lose Myself - Lauryn Hill ,5. Just Say Yes - Ken Andrews ,6. Forrowest - Forro in the Dark ,7. Pocket Full of Stars - Nine Black Alps ,8. Into Yesterday - Sugar Ray ,9. Big Wave - Pearl Jam ,10. Wipe Out - Big Nose ,11. Run Home ,12. What I Like About You - The Romantics ,13. You Get What You Give - New Radicals ,14. Hawaiian War Chant (Ta-Hu-Wa-Hu-Wai) - Wills, Bob & His Texas Playboys, ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V tej dobe neznámi animátori v Sony Animation Studios dostali dostatočne šialený nápad, pokúsiť sa osloviť čo najširšie publikum. Kinematografia pozná guláše rozličného zloženia, ale tentoraz sa máte na čo tešiť. Divoké vlny nie sú ani tak revolučným počinom v žánri animákov. Divoké vlny majú síce jednoduchý dej a nachádzajú sa v ňom aj akčné scény s rockovou hudbou. Ale v skutočnosti tvoria asi tretinu filmu a sú daňou pre detského diváka. No zvyšok stopáže preráža prvotnú dejovú jednoduchosť formou vykopávajúcou film do žánru dokumentu. A pretože sa film tvári ako skutočný dokument, čaká nás množstvo vložiek priamo od štábu, ktorí ho nakrúcajú – a tak sa občas objaví napríklad mikrofón, niekto začne komentovať momenty diania a tak podobne. Divoké vlny obsahujú vo svojej skromnej stopáži množstvo ďalších noviniek. Tento film chce byť sám o sebe kvalitným dokumentom, no súčasne si robí srandu zo žánru a aj z toho, ako také filmy vznikajú, či aké techniky sa pritom používajú. Výsledkom je pomerne dobrá zábava pôsobiaca paradoxne vtipne a vážne zároveň, vzhľadom na niektoré momenty a štýl, ktorým je nakrútená. Sledovanie filmu je aj pomerne emotívne, čo je na poli animákov takmer rarita. Divoké vlny nie sú žiadny megahit. Ale tento žáner potrebuje takéto počiny viac ako soľ. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpropadení tučňáci, ne a ne slézt z plátna. V jednu chvíli se o nich točí reálný dokument, napodruhé si ti jarabáci ve fraku prozpěvují při stepu a napotřetí berou do rukou surfová prkna a linkují sinusoidu kvality, kdy bylo Putování tučňáků fajn, Happy Feet ukázal, jak může z potenciálně zajímavého animáku vzniknout imbecilní fraška a Divoké vlny jsou zábavné a cool. Obrazově dokonalé záběry překonávání vln na dřevěných či ledových prknech berou dech, postavičky působí stylově a ač příval gagů není nijak oslnivý a příběh je jedno velké klišé, pobaví se malý divák i dospělý. Co si přát víc? Víc takových animáků říkám. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Kreslený" americký sen z mravným ponaučením... neviem, ale nikdy som sa nejako nedokázal preniesť cez tie výchovné metódy, ktorých som sa asi nabažil za mlada. Celkovo mi animáky väčšinou nesedia, samozrejme česť výnimkam... tým nechcem povedať že ma surferi nezaujali. Divoké vlny ma ako celok pobavili, taktiež pomerne prekvapili, ale... 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Filmaři sháněli kvůli jistému druhu záběru kameru Sony DXC-M3A. Ta se ale přestala vyrábět v roce 1989. Nakonec ji vydražili na eBay. (zigot7)
  • Celý tým animátorů navštívil několi lekcí surfování na plážích v Kalifornii. (zigot7)
  • V rámci studia vln a surfařů se animátoři vydali na Malibu Beach v Kalifornii. (HellFire)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama