Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (438)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Don Rhymer, Ash Brannon, Chris Buck, Christopher Jenkins, Christian Darren .. Jednoduchá pohodovka. Až příliš. Rovina děje je milionkrát ohraný příběh o cestě za snem s morálním prozřením a nějaká větší invence by se rozhodně hodila. Další slabinou je bolestný nedostatek humoru! Už když jsem viděl v kině trailer nečekal jsem od tohoto projektu prakticky nic - byl totiž vrcholně dětinský a průhledný. A samotný film už vlastně nic, co by zvrátilo tohle mé očekávání, nepřinese. Ani tolik chválené použití pseudo-dokumentárního vyprávění nenese ovoce, protože postrádá logiku a je to spíš takový samoúčelný nástroj pro pár nuzných srandiček, kdy něco/někdo leze do záběru nebo tam naopak být nechce atp. Známku výbornou si zaslouží jedině animace moře, některé písně a perfektní (originální) dabing - Shia i Jeff jsou prostě bezvadní. 55%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Kreslený" americký sen z mravným ponaučením... neviem, ale nikdy som sa nejako nedokázal preniesť cez tie výchovné metódy, ktorých som sa asi nabažil za mlada. Celkovo mi animáky väčšinou nesedia, samozrejme česť výnimkam... tým nechcem povedať že ma surferi nezaujali. Divoké vlny ma ako celok pobavili, taktiež pomerne prekvapili, ale... 6/10 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Animace 10/10/// +krásné záběry, krásně se na to kouká, moderně pojat zbůsob vyprávění, český dabing -škoda že jsem si nestihl pustit originální dabing (Shia LaBeouf)/// Zatím nemám možnost pořádně srovnávat s Happy Feet, které se žene na podobné tučňáčí vlně, jen je jinak zpracováno. Uvidím tedy později, ale myslím si, že tento film bude vítězem. Není sice tak vtipný jako Madagaskar nebo pohádkový jako Shrek, ale je reálnější, zaměřuje se na serfování a v tomto směru je to velice zdařilé. Skoro bych to raději srovnával s filmem Legendy z Dogtownu (a teď neřeším pravdivý příběh vs. vymyšlený animák). Co víc řict? Tohle určitě nevynechejte./// Celkem 82%/// ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný příběh zpracovaný z poloviny dokumentární formou je zalit špičkovou animací obřích vln a zásoben nesčetnými vtípky tučňáka Codyho a jeho kamarádů. Škoda, že dějově se film veze ve vyjetých kolejích pixarovských Aut: energický Cody si nejdříve spálí (spíše zchladí) zobák, poté přijme několik nenahraditelných rad mentorovského BigZ, aby v závěru ukázal dobré srdce. Pohyby tučňákovských surfařů jsou neuvěřitelně reálné, jako kdyby na prknech stáli opravdoví surfaři a právě tohle dodává snímku jistou originalitu. Přičtěte spoustu zpomalovaček, výborných připomínek třech maličkých tučňáků, dynamický soundtrack, divokou kameru a skvělý český dabing a výsledkem budiž dobrodružná komedie, která Vás příjemně osvěží v jednom z horkých letních dnů. P.S.: Vlny byly nejen divoké, ale i obrovské a to mi trochu tuhnul úsměv na rtech. Vln já se bojííííííím... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/71,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a originální film. Vtáhlo mě to do děje a rychle mi to uteklo (a to nejen kvůli krátké délce). Surfující kuře bylo výborný, ale co se mi líbilo asi nejvíc byli ty 3 malý tučňáčci. Další plus tohohle filmu byla výborná animace a velmi dobrý soundtrack. I přesto, že to má jednoduchý a předvídatelný příběh, tak tím originálním zpracováním ve formě Reality show-Dokumentu je to pro mě nadprůměrný animák. Dávám 4* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Celý tým animátorů navštívil několi lekcí surfování na plážích v Kalifornii. (zigot7)
  • Animátor Peter Nash pracujíci na postavičce Codyho si doma nahrával sám sebe na kameru, když četl scénář, aby vyzkoušel různou mimiku obličeje při jednotlivých replikách. (zigot7)
  • Zooey Deschanel, která dabuje v originále Lani, musela během nahrávání fyzicky náročných scén nosit pytle s pískem po studiu, aby zněla opravdu zadýchaně. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama