Krása na zabití

Drop Dead Gorgeous

Krása na zabitie

Komedie

USA / Německo, 1999, 97 min

Parádní satira na "to podstatné" v průměrném americkém maloměstě. Suverénně natočený, sžíravě napsaný a sofistikovaně černohumorný klenot, který se nebojí chytnout jádro pudla a pak ho spált benzínem... a pozvracet. Nevěříte? Budete muset... :-)(25.10.2005)

Křišťálový glóbus - výběr(11.5.2007)

Scénář: Lona Williams .. Zatraceně trefný scénář, který se otírá o jedny z nejzásadnějších maloměstských stereotypů - zejména středoškolské soutěže krásy a komplexní důsledky pro celou komunitu. Kirsten Dunst ve své první výraznější roli a třeba říct, že z mého pohledu mi to byla nejsympatičtější role. Neméně kvalitně, v roli naivní husičky, září začínající Amy Adams.(17.1.2009)

Absolutně vynikající komedie! Válela jsem se smíchy od začátku až do konce .. co věta, to perla - Kirstie Alley: "Jů es ej je oukej" .. nechápu, že mi tahle pekelně vtipná záležitost kdysi utekla, ale zároveň jsem ráda, že jsem si ji mohla vychutnat dnes. Musím taky pochválit Kirsten Dunst, Denise Richards, Amy Adams a Brittany Murphy, které ještě jako "malé holky", které v té době nemohly ani tušit, co je dále čeká, předvedly opravdu skvělé výkony. Potrhat smíchy jsem se mohla i ze slečny, jenž milovala neměcké ovčáky .. :)(7.12.2008)

Rozpočet $15miliónovTržby USA $10,571,408Tržby Celosvetovo $11,831,408/55%/(7.8.2005)

rozpočet : $15 million tržby americké : $10,571,408(5.1.2007)

"Buďte hrdé, že jste Američanky. Kupujte jen americké věci!" :o) Tak dobře jsem se nepobavil na americký účet snad od filmového South Parku. Mazaný pseudodokument o provinční volbě královny krásy, kde před kamerou defilují vylízané nanynky s gypsovými úsměvy a vyjadřují se k samým závažným věcem. Ten film je ve skutečnosti bajkou o principech americké demokracie, založené na prázdných frázích, halících mocenské elitářství. Kirstie Alleyová ve špičkové komediální formě! 70%(2.10.2006)

Černočerná komedie a satira, která se skvěle trefuje do všeho, co jí přijde pod ruku: do teenagerských filmů, do soutěží krásy, do amerického patriotizmu nebo rodinného života ("Mám rodiče ráda, ale měli mě jen proto, aby brácha mohl dostat novou ledvinu.") Jestli mě někdo naprosto dostal, tak retardovaný Hank a pedofilní porotce John ("Tak mladý holky se líběj každýmu, že? Mám je prostě rád....někdo vám něco říkal?")(17.6.2006)

No, fórky tam rozhodně nebyly špatný a porota byla, včele s tlustým farmářem a retardovaným synkem, jednim slovem fakt úchvatná, jenže mi moc nesedlo jak je to točený jakoby dokument o soutěži krásy v americe, nějak to pro mě postrádalo lepší a ucelenější příběh a krom toho tam nebyly žádný záběry při převlíkání šatů a to by jako nešlo. Ale Kirsten Dunst je tady fakt super milá a Kirstie Alley zase super mrcha(20.2.2009)

Satirická pecka, ktorá bere ho huby všetko od církvi, cez prisťahovalcov, postihnutých, mŕtvych až po samotnú súťaž krásy, ktorá je konečne(!) vykreslená v celej svojej vyumelkovanej nahote. Mount Rose, je malé mestečko, do ktorého prichádza tým reportérov natočit túto celospoločenskú (sa mi žiadna použit slovíčko folklórnu) udalosť a dokumentárnym štýlom postupne prechádza figurku po figurke jednotlivými zainteresovanými v súťaži American Teen Princess. A figurky gagujú s takou fazónou, že až. Za všetko snáď len témy súťaže: Myslím, že mě napadlo téma. "Jsem hrdá, že jsem Američanka." Jaké bylo téma loňské přehlídky? "Ó, kupuj pouze americké výrobky." A předloni bylo co? "V Americe, tam je sladce!" A vzpomenete si na vaše nejmilejší téma? "Má zem, nám všem!" Lidé se mě ptají, kam na to chodím. Já nevím, možná je to dar Boží. Aleluja! Kupujte a pozerajte!!! Amen...(15.6.2006)

Júj, taká čierna komédia, až sa to nepatrí! Bezkonkurenčný líder medzi podobnými srandičkami o misskách a pubertiačkach. V porovnaní s touto lahôdkou sú Mean Girls aj Miss Congeniality len hrušková voda. Vrele odporúčam, hlavne milovníkom paródií, čierneho humoru a satiry. Od začiatku do konca vám krásky z amerického malomesta naservírujú dostatok prekvapivých zvratov aj dobrej zábavy, ktorá sa síce dala nakrútiť aj o štipku lepšie, no stále si zaslúži plný počet už len preto, že niekto mal "gule" takto rýpnuť do najväčšieho sna amerických tínedžeriek. Vedľa misskovskej dejovej línie stoja za všetky drobné hlavne mamička Annette s kamoškou Lorettou.(14.6.2006)

Satira jak prase, která paroduje snad vše typicky americké co ji přijde pod ruku.Kirsten Dunst,Brittany Murphy a hlavně Amy Adams jsou neskutečně vynikající v rolích vypatlaných najivek.Nelze než doporučit.(28.11.2010)

Senzační Kiki, nadoblačná Alley.(20.9.2010)

Jedna z mojich obľúbených čiernych komédií ponúka vynikajúci satirický pohľad na jednu súťaž krásy v jednom americkom zapadákove. Slušný návrat Kirstie Alleyovej a potešia aj vedľajší herci alebo Kirsten Dunst.(1.6.2007)

Viděno 2x cca - 60%(20.6.2010)

• Roman.Ticka

Tohle trapné balancování na hraně trapnosti a marnosti že je komedie nebo americká satira? Leda tak mistrovství světa v kategorii klišovitý brak, by zaručil korunku úspěchu a vítězství. Takhle tupou snahu o vtip, pod vedením retardované tlupy dementů v čele se stejně unylou Kirsten Dunst jako její zákazníci, jsem vážně nestrávila. Jsou mnohem lepší satiry a není jich málo, ale tohle fiasko nezachránila ani hustá Kirstie Alley.(20.2.2011)

3,5*/5...Zaujímavá čiernočierna satira, ktorá je miestami doslova geniálna a sem-tam aj príliš popisná a prvoplánová (mohla byť viac "sofistikovaná"). Každopádne ako zábavka a možno aj priestor na zamyslenie to funguje...Škoda, že film nekončí "labuťou scénou", všetko potom je už "len" varenie z vody a opakovanie sa...Odporúčam pozrieť všetkým amerikanofilom a budúcim misskám:)))(31.12.2008)

keď som v televízii zazrel upútavky na tento film, pomyslel som si "no zbohom, ďalšia trápna americká tínejdžrovská komédia" - zašiel som však pre istotu sem - na čsfd a urobil som dobre, pretože som na moje prekvapenie prečítal celkom priaznivé kritiky a rozhodol som sa, že si to teda overím na vlastnú päsť - a nastalo moje prekvapenie číslo 2 - skoro 100 minút pri sledovaní tohto filmu nebolo vôbec márnením času, pretože som zhliadol nečakane podarenú a vtipnú sebairóniu, paródiu a sarkastickú komédiu na všetky tínedžerské filmy, na americký sen, na americky typické súťaže krásy a na americky typickú malomeštiackosť. účinkovanie krásnych denise richards, kirsten dunst a najmä brittany murphy bolo ďalším plus. jedným slovom - podarená zábava, popri simpsonovcoch asi druhý najväčší sebaironickokritický pohľad američanov na samých seba(24.7.2006)

Od filmu jsem díky místnímu hodnocení (které mě po shlédnutí snímku velmi zaráží) příliš neočekával a tím spíš byl můj zážitek z téhle černohumorné satirické podívané větší. Vřele doporučuji.(15.1.2008)

Pamatujete pohádku o ševci Číčovi, co měl kouzelné brýle a těmi viděl vše takové jaké to opravdu bylo? Michael Patrick Jann je našel a dovolil nám jimi nahlédnout na jednu typickou volbu královny krásy. Nekorektní, jedovatý černočerný humor, který se nezastaví před ničím a nelítostně smete soutěžící husičky, uslintané porotce, organizátory i diváky. A když se mu připlete do cesty cokoli dalšího, od přistěhovalců přes duševně postižené až po vlastenectví a tradice amerického maloměsta, bez špetky respektu je odstřelí přesně mířeným gagem. Všemu ještě dodává přesně zvolená forma pseudodokumentu plného jízlivostí a dokonalých karikatur s jejichž pomocí krok za krokem a zcela bez respektu k čemukoli rozkládá dané téma.(27.2.2011)

<< předchozí 1 2 3