Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston, jak ji ještě neznám. Velmi mile mě překvapila úsporným leč přesvědčivým herectvím. Její frustrace z manželství, práce a budoucnosti by se dala krájet. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaké je nejoblíbenější téma amerických nezávislých filmařů? Hledání únikového východu z bludného kruhu rutinního života bez vyhlídek. Jaký je jejich oblíbený žánr? Základ tvoří drama dávající dostatečný prostor snaživým hercům (všechny hollywoodské hvězdičky si přece chtějí zahrát v „něčem umělečtějším“) a kolem něj je příležitostně rozehraná, přiměřeně bizarní, komedie. Happy end v jakékoliv podobě je zcela nepřípustný, vždyť jím se vyznačují všechny ty hnusné, přeslazené komerčáky. Tohle platí obecně, stejně tak platí fakt, že americká nezávislá filmová scéna je natolik otevřená novým talentům, že se v ní jen obtížně hledají kvalitní filmy. Hodná holka sice není jedním z nich, ale na rozdíl od těch vyloženě špatných má pár pěkných momentů. Rovněž má Jennifer Anistononovou, snažící se vymanit z role Rachel (snaží se holka, snaží, ale to je asi tak vše). Inu, oslava průměrnosti. 65% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, DaViD´82, marti ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavně v úvodu melancholická a mírně hypnotická sonda do všech bolavých a beznadějných duší. Škoda, že se postupem času začne dávat načernalému humoru přednost o kousek víc, než by bylo ideální a postavy jsou s výjimkou dokonalého Holdena přeci jen příliš archetypální a spějí k očekávanému závěru. 70% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé, kam chtějí... a z posledních sil hodná Justine z městečka, kde nechcípl pes, ale celá smečka, dospívá k závěru, že dlouhá a klopotná cesta do nebe za to možná ani nestojí, zvlášť pokud je vám uloženo absolvovat ji po boku manžela, kterého horko těžko snášíte, a v práci, kterou nesnášíte. A říct si v takové chvíli, že máte být rádi a že vám vlastně nic neschází je jako tvrdit, že zastavivší se hodiny nepotřebují spravit, protože přece dvakrát za den ukazují správný čas. Mnou jinak dost neoblíbená Jennifer mě příjemně překvapila, její obvyklé přehrávající nesympatické hysterky kamsi zmizely a místo nich se objevila civilní a přirozená herečka, mnou velmi oblíbený Gyllenhaal byl coby rozháraný teenager lepší v Donniem a Holdena Caufielda jednadvacátého století vidím spíš v Igbym Kierana Culkina, ale i tak skvělé. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej docela obyčejnej film o docela obyčejnejch lidech a jejich obyčejnejch problémech. Divák se tak docela může sžít s postavama a oproti všemožnejm supermanům, co právě zachraňujou svět, je to přijemná změna. Někomu to možná bude připadat nudný, ale já podobný filmy teda můžu a to jako hodně. Trochu bych to přirovnal k filmu Office space a to nejen kvůli účasti Jennifer Aniston. Ta mimochodem ukazuje, že umí hrát i něco jinýho, než Rachel z Přátel. Jake Gyllenhaal se sice celou dobu tvářil tajemně, jak kdyby mu zapomněli říct, že už nehraje roli Donnieho Darka, ale to nebylo zase až tak na škodu a celkem mi ve filmu seděl. Hodná holka neni film, kterej plní kina, ale na takovej odpočinkovej večer to pro mě rozhodně neni špatná volba. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby už nic, tak jsem díky Hodné holce zjistila, že Jake Gyllenhaal je fakt roztomilej, a také jsem po shlédnutí filmu napsala svoji první nefalšovaně erotickou báseň. Ale zároveň jsem byla i vcelku zaujata vykresleným pastelovým světem depresivna, ze kterého není úniku, jak film sám v závěru dokazuje. Před happy endy se není kam schovat. ♥ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodná holka není nikterak vyjímečný film, nicméně v kategorii "nezávislé" americké tvorby představuje slušný nadprůměr a na rozdíl od žánrových snímků velkých studií dokáže zprostředkovat poznání aspoň kousíčku té skutečné Ameriky tuctových lidí, kteří se živí běžným, nikterak zajímavým zaměstnáním. Jennifer Aniston jsem tu unavenou a životem otrávenou prodavačku věřil - je zajímavé, že je to první role jedné z nejlépe placených seriálových ženských hvězd, kde jsem její výkon vzal. Vedle J. Gyllenhaala stojí za zmínku i zkušený John C. Reilly v roli poněkud přízemního manžela. Celkový dojem 65 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Anistonka a Gyllenhaal se snaží, ale téma zkrachovalého života na předměstí tu už bylo tolikrát, že jednou musí začít nudit. Na druhou stranu na něm nelze nic moc pokazit. Což platí i tady. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jinak Jennifer Aniston nemusím, přijde mi dost často zbytečně afektovaná, v tomto filmu mě mile překvapila civilním herectvím. I příběh byl fajn, morální poselství ne moc okaté, zato tu a tam probleskl i černý humor. No a Jake Gyllenhaal je s pohledem á la Donnie Darko k sežrání :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodná holka mohla být mnohem lepším filmem. Přišlo mi to celé příliš mdlé, bez šťávy. Snímek s psychologickou podstatou a zajímavým příběhem postrádal nějaké grády. Něco, co by ho povzneslo na vyšší, záživnější úroveň. Takto zůstalo jen, sice u příjemného, kvalitního, ale průměrného snímku bez výraznějších dojmů. Ale Jakeu Gyllenhaalovi a Jennifer Aniston to společně slušelo a Jakeovi, coby psychopatickému mladíkovi ještě víc:) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh jednoduchej ženy-predavačky, ktorá po príchode nového zamestanca-milenca rieši dilemu svojej budúcej existencie. (1) Stabilita, rutina - predstavovaná HomerSimpsnovským, milujúcim a dobráckym manželom s ktorým je proste nuda, alebo (2) útek z práce zamestnania, zamestanania a zabehaných stereotypov s psychicky a emocionálne labilným, so života zmeteným, vášnivo zamilovaným madíkom (výborný Gyllenhaal) s nulovou víziou budúcnosti. Trochu som sa obával výkonu Jennifer Aniston, ale bol som milo prekvapený jej sympatickým, civilným a hľavne uveriteľným výkonom, v ktorom našťastie Rachel nenájdete. Príjemný film s pár výbornými nápadmi. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super snímek, který jsem viděl už podruhé a opět se mi velmi líbil. Jedná se o film, který má zajímavý a snadno srozumitelný děj, zajímavé a věrohodné herecké tváře a je koncipován velmi věrohodně a vemi zajímavě, takže diváka nenechá vydechnout a naopak divák s napětím čeká, jak tohle všechno může dopadnout a jak to vlastně skutečně dopadne. Nevím, co k tomu více říci, Jenn Aniston hrála velmi dobře a přesvědčivě ženu nespokojenou se svým životem, Jake Gyllenhaal byl také vybrán výtečně pro roli svůdníka hlavní hrdinky a zároveň tak trochu vyšinutého mladíka a bezpochyby správná byla i volba obsazení Johna C. Reillyho do role naivního a milujícího manžela hlavní hrdinky. Jedná se bezpochyby o film, který je zajímavý, který je dobře udělaný a o film, který mne velmi nadchnul, ale když se kouknu, jakým super filmům jsem dal pět hvězdiček, tak tomuhle filmu jednu hvězdičku ubírám, protože mu přece jen ještě kousek do toho absolutního super filmu chybí... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Výkon Jennifer Aniston je skutečně vynikající.Občas jsem si až říkal jestli je to skutečně ta Rachel z "Přátel".Jinak velmi sympatický a civilní film.A i když jsem tuhle ,,Hodnou holku" ke konci úplně nechápal rád si jí pustím ještě jednou. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Sice prumerna zapletka a nijak svetoborne herecke vykony, presto jsme se pri sledovani Jennifer a tech silenych situaci docela bavil :) ()

Reklama

Reklama