Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja z mojich top obľúbených uživateľov, ktorých si vážim a zároveň ich považujem za expertov v oblasti horrorového filmu, sa už s "Leprechaunom" stretli. SOLOM. ho zaregistroval pred pár rokmi, keď pracoval v Írsku. Joker Punx na neho natrafil až ako dospelý punkáč. A darkrobyk z odstupom času okomentoval tento titul až tohto roku. Ani jeden z nich mu nedal menej ako tri hviezdičky. Tak som si povedal, že na to kuknem aj ja. No a ako na mňa zapôsobila americká variácia na túto írsku legendárnu, mýtickú bytosť? Nuž, je to také to klasické nízkorozpočtové americké horrorovo-komediálne béčko zo začiatku deväťdesiatých rokov. Aby som však netrhal partiu, kamaráti moji, tak tomu dám i ja tri hviezdy. *** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Tento film započal jednu skvelú hororovo komediálnu sériu. Už samotný prvý diel jasne ukázal, že o čom to bude a že to bude stáť za to. Autorom filmu je expert na komediálne béčka - Mark Jones (Rumpelskiltskin). Dej je síce plný klišé (čo vadí hlavne na konci v bezvýchodiskovej pasáži, keď je nám jasné, že Leprechaun nezabije žiadnu z hlavných postáv a mizne všetko napätie). Ale WARWICK DAVIS!!! Ten chlapík je absolútne cool. Svoju životnú rolu si užíva a je úplne bezkonkurenčne najlepším malým hercom všetkých čias. Zábava zaručená. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Miluju! Je to skvělé béčko atmosférou připomínající například Critters 2. Je tu totiž banda sympatických a zábavných postav, mile absurdní humor plus navíc naprosto geniální Warwick Davis který se naprosto převtělil do ústředního leprikóna a bavil celou stopáž. Je to skvěle praštěný, nebere se to vážně a scény jak leprikón nahání hlavní postavy na různých prostředcích mě nepřestalo bavit po celou stopáž filmu.  Je sice pravdou že to lehce před koncem na pár chvil ztratí dech a i na góru mohli přitlačit, ale v rámci komediálních béček se rozhodně jedná o nadprůměr a 5* dávám hlavně proto abych tu zvedl to naprosto tristní hodnocení. 9/10 (na poměry béček tohoto ražení!) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První dobrodružství zlatem posedlého skřítka, kterého si s grácií střihnul nejznámější hollywoodský liliput Warwick Davis (Návrat Jediho, celá série Harryho Pottera). Tenhle leprechaun by do grupy trpaslíků okolo Sněhurky asi moc nezapadnul, a to jak ksichtem, svou zlomyslností, tak kupou hlášek, kterou vždycky obohatí svou další oběť. Při své honbě za zlatem pronásleduje mladou Rachel Greenovou, nechává za sebou řadu mrtvol (která se v dalších dílech rozrůstá a finišuje v nejzdařilejším třetím dílu), a co je hlavní - dokáže diváka pobavit. Takže pohoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevěřte skřítkům. Vedle toho, že jsou ohavní, nepříjemní, tak můžou být i nadržení jako v tomto případě Leprechaun. Když to na takového skřeta přijde, tak je i hrnec zlata málo, jak se s ním musíte o něj přetahovat. Warwick Davis se na začátku devadesátých let poprvé a nikoliv naposledy nasoukal do výtvarně dobře řešeného kostýmu s pěkně zlotřilou maskou zlého mužíka, který si hledá nevěstu a nemá rozhodně hluboko do kapsy, ehm, do hrnce. Divák s ním bude muset absolvovat ty jeho krvavé námluvy, které nespolykaly příliš velký rozpočet. Lacinost je na filmu znát. Výjma pěkné a propracované masky se ničeho příliš efektivního po trikové stránce divák nedočká. Námět nebyl k zahození, ale jeho následné zpracování je slabého rázu. Skřítek sice svoji cestu prokládá vraždami, ale ty jsou tak nevzrušivě provedené, až se do snímku začne vkrádat nuda. Navíc mně docela vadil ten laciný přístup ke všemu, co vyhlíželo jako solidní nápad, ale téměř vše se přetvořilo do nepochopitelně jalového až čistě blbého vyznění. Film občas usiloval o jakousi stylovost, ale ta se krůček po krůčku vytrácela. Určitým lákadlem je jméno Jennifer Aniston v titulcích. Ta si však v počátcích své kariéry zde nevyhlédla zajímavou roli a zřejmě si toho byla dobře vědoma, protože na hororový žánr zanevřela. Warwick Davis film docela spolehlivě táhne a kdyby dostal vše kolem sebe v lepším balení, jistě by se bylo na co dívat. Mark Jones s velkou jistotou nijak hororový žánr tímhle kouskem neobohatil o něco napínavého,brutálního, krvavého nebo jakkoliv zajímavého. Spíše svým marným režijním přístupem vše zazdil a odradil od sledování dalších dílů s Leprechaunem v hlavní roli. Vůbec o nic nepřijdete, když vynecháte i ty. Podobně jako tenhle první díl jsou bezinvenční a duté jako sádrový trpaslík. A to se tenhle trpaslík jevil jako sázka na hororovou jistotu. Kurs byl před zhlédnutím vysoký, ale sázet na skřety se nevyplácí. Příště by měl Leprechaun místo nevěsty hledat schopného režiséra a dobrého scénáristu. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (8)

  • Film šel do kin 1. ledna 1993, což z něj dělá první film roku 1993. (hladass)
  • Podľa slov Warwicka Davisa mal byť tento film pôvodne určený pre detí. Štúdio však rozhodlo, že sa prerobí pre staršie publikum. (beso74)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama