Rocker

Komedie / Drama / Hudební

USA, 2001, 105 min

Stephen Herek

Trevor Rabin

Na podobné téma, jak "Švanda dudák" ke štěstí přišel (a taky za to zaplatil), tu bylo filmů spoustu. Některé povedenější, jiné méně. Tenhle film je x-tý v řadě a žádnou díru do světa neudělá, ale když já tak miluju rockovou muziku a Mark, i když profláknutý zcela jiným druhem hudby, tu dělá, co může a dělá to docela sympaticky.(24.1.2004)

Mark Wahlberg se v hlavní roli snaží, seč mu síly stačí, ale přesto tomuto filmu cosi schází. Jde sice o další zajímavý pohled na uskutečnění "amerického snu", když se z kluka, zpívajícího v provinční kapele stane ze dne na den rocková hvězda, ale až na hudební scény zase nic moc překvapivého a inovátorského nenabízí. Z ženského hereckého obsazení stojí za zmínku jen a pouze Jennifer Aniston, ne snad proto, že tam má nejvíce prostoru (v němž ovšem nemá šanci moc herecky ukázat), ale prostě pro svůj přenádherný zevnějšek.(26.6.2003)

Rozpočet $57miliónovTržby USA $17,008,282Tržby Celosvetovo $19,334,145(16.2.2010)

rozpočet : $57 million tržby celosvetovo : $19,334,145(14.12.2006)

Netuším, čím to mohlo byť (pravdepodobne kôli rockovo ladenému obdobiu môjho života), ale niečím si ma tento filmový kúsok podmanil. Film o krásnom sne, ktorý veľakrát môže skončiť nepeknou skutočnosťou. Skutočnosťou, že hviezdou je byť sakra ťažké - dokonca až nevďačné.(29.5.2010)

Skrz naskrz priemerný, ničím výnimočný, ničím neoslovujúci film o mladom rockerovi. Slečnu Aniston som nikdy príliš nevnímal, za to Mark má moje sympatie a môžem si pripočítať na konto ďalšie dielko, kde "hrá"/hrá? Nie, bez srandy. Jeho výkon nikdy nebol oskarový, ale tu sa ukázal len a len v dobrom svetle. Už len z toho dôvodu pod 3 * nejdem. Proti muzike nemám najmenšiu výtku.(23.2.2010)

Trochu naivní příběh, s výborným soundtrackem. Sen, který se stal skutečností a zároveň i malicherností každého dne, ale každý kráčí svou cestou ... tou kterou si zvolí, a jen čas ukáže jestli byla tou správnou či ne. - 6 / 10(4.6.2009)

Hardrocková hudba, návykové refrény, luxusní kytarové riffy a nezaměnitelná hudební kultura a atmosféra. Rocker je klasický příběh o vzestupech a pádech v hudební branži, který však nehraje nijak falešně ani přehnaně sentimentálně a pokud k tomu přidáte skutečně nářezový soundtrack, vynikajícího Wahlberga a vždy krásnou Jennifer Aniston, nemůžete se potom divit, že moje lehce neobjektivní hodnocení nakonec vystoupalo někam k 90%. ROCK THE WORLD!!!(9.2.2010)

• mm13

Marky Mark hraje (a celkom presvedčivo sa tvári, že aj spieva) hair metalistu, ktorý, keď sa mu zosype kariéra, začne hrať grunge... upf! To malo skončiť o Monty Pythonov, pri štandartnom spracovaní nemá Rocker šancu zachovať si dostatočný nadhľad a nevyznieť trápne. Uchádzajúce hodnotenie je len za neprehliadnuteľnú snahu všetkých zúčastnených (k Anistonke sa ale radšej nevyjadrím).(14.7.2010)

Rocker je takovej pohodovej, ale přece jen dost předvýdatelnej film. Je to hlavně pro ty, co maj rádi starej dobrej rock. Kdybych to neposlouchal, asi bych se trochu nudil, ale to muj případ neni. Soundtrack je opravdu vynikající, k tomu výbornej Mark Wahlberg a krásná Jennifer Aniston. No já si zkrátka stěžovat nemůžu, pro mě zasloužený 4*.(20.5.2007)

To, že někdo potřebuje k hraní rockové muziky kromě kytary ještě kulmu a řasenku je samo o sobě těžká ironie. Herek to naštěstí pochopil, svůj film stejnou ironií řádně vycpal, a teď už záleží jen na divákovi, jestli to pozná a ocení, nebo bude raději hledat paralely mezi filmovými Steel Dragons a skutečnými Judas Priest(8.1.2004)

Tady měl někdo špatný odhad a obsadil Marka Wahlberga, kterému se nedá příliš věřit, že je rockovým hudebníkem. Hrát hopera, rappera tak by nebylo co řešit, ale rocker není jeho parketa. Anniston, která tentokrát kromě líbezné tvářičky nenabídla víc, však nikdo nemůže vinit, že by hrát neuměla a tak je spoleh hlavně na herce ve vedlejších rolích. Jason Flemyng, Timothy Olyphant nebo Timothy Spall to jistí. Stephen Herek přišel s hezkým vizuálem do kterého zasadil nepříliš životný příběh o jednom muzikantovi. 50%(13.3.2011)

Můj nejoblíbenější hudební film (tím nemyslím muzikál!).. Rock & Metal mám v krvi, což znamená první hvězdu. Druhá hvězda je za pohodovou atmosféru a upřímnost. Drogy a metal? Jistě! Věrnost? Ni náhodou! Tohle není pohádka o americkém snu, i když to tak na první pohled vypadá.. Třetí hvězda za obsazení - Mark Wahlberk se snaží, co může a vytváří tak jeden z nejpřesvědčivějších výkonů, Jennifer Aniston je tu překrásná a na kytaru tu hraje (a píva chlastá rovnou po dvou) sám král kytary (a flažolet především!) Zakk Wylde.. No a čtvrtá hvězda je za konec v podobě dospění a Colorful a romantiky..(4.11.2008)

• Radiq

Taky nemáte rádi ten sračkovitej rock 80. let s kvičícíma kytarama, dlouhovlasejma hárošema, kteří ze sebe dělají drsňáky, a heslem "sex, drugs & rock'n'roll"? Tak toho najdete v tomhle filmu hafo. Chtěl jsem se na to podívat jen kvůli Marku Wahlbergovi. Moje hodnocení zahrnuje taky můj hudební vkus, kterej je teda naprosto opačnej, než jakej se objevoval po celej film. Ale snažím se brát objektivně příběh a to, jak to bylo zahrané. Ale nemůžu se stále zbavit dojmu, že rockeři jsou skoro vždycky jenom banda blbů. I kdyby to byl Wahlberg. Za hudbu odpad, za ostatní průměr, výsledek *. PS: ta výměna krve byla asi narážka na Keitha Richardse z Rolling Stones, ne?(31.10.2007)

Pokud pominu, že film byl natočen na základě inspirace mým současným nejoblíbenějším zpěvákem Timem Ripperem Owensem (kdybych to totiž neměl pominout, bylo by to rádo za jednu hvězdu), tak se jedná o vcelku slušně zpracovaný film se vskutku parádní muzikou.(30.3.2008)

• demented

Telenovela pre retardovaných headbangerov. Čo zabolí viac? Stupídny scénar plný toho najväčšieho klišé, totálna absencia akéhokoľvek nadhľadu alebo milión iných nezmyslov a kiksov (Wahlberg mohol na koncerte kričať koľko chcel, ba by dokonca mohol svoje pľuca hodiť po spevákovi, ale aj tak by ho neprekričal - bol niekedy scenárista na nejakom koncerte? Asi ťažko) ? O to smutnejšie je, že si v tomto "skvoste" zahrali aj hudobné esá ako Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society), Jeff Pilson (Dokken, Europe) či Jason Bonham (syn Johna Bonhama z Led Zeppelin). Ach bože. A ten názov kapely - Steel Dragon. Ktorá kapela by si dobrovoľne zvolila takýto silácky názov? Pokiaľ by šlo o paródiu, tak áno, ale mne ich hudba pripadala dosť seriózna :) Ale totálny ignorant - scenárista, o tom nemá zrejme ani páru. Nehnevajte sa na mňa, ale každý rocker/metalista, ktorý teda nie je úplne vypatlaný, musí pri pozeraní tohto filmu grcať.(15.10.2006)

Scénář je skutečně blbej, ale díky tomu, že je ve filmu furt slyšet metal (popř. rock) a hlavně tu hraje můj oblíbenec Zakk musím dát vyšší hodnocení než by si to možná zasloužilo. Jo a jestli to všechno skutečně zpíval Wahlberg tak klobouk dolů.(26.7.2007)

Ještě teď to tady semnou lomcuje! Tohle musí chytit za srdce každýho rockera. Mark byl úžasnej, jednoznačně jeho nejlepší role. Jennifer, ach ta krásná Jennifer. Nádherná baba a navíc perfektní herečka a Timothy byl třešnička na tomhle rockově sladkým dortu. Rock star je film o hudbě a partě rockerů, který si nechtěj jen užívat. Je to film o naději a hlavně lásce k hudbě.(8.8.2010)

Mark Wahlberg a Jennifer Aniston v hlavních rolích filmu režiséra Stephena Hereka, který zasvěceně a úchvatně zobrazuje rockovou scénu 80. let a cenu slávy. Scénář : John Stockwell. Kamera : Ueli Steiger. Hudba : Trevor Rabin.(27.4.2011)

skutečný příběh inspirovaný personálními problémy americké kapely Judas Priest na začátku devadesátých let minulého století. za zmínku stojí vědět to, že role členů kapely Steel Dragon zahráli skuteční muzikanti, třeba Zakk Wylde (blonďák - sólová kytara) známý především z působení v doprovodné skupině Ozzyho Osbournea (snad sem to dobře vyskloňoval :-), nebo z Black Label Society(30.5.2004)

<< předchozí 1 2 3