Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Recenze (163)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma, jak "Švanda dudák" ke štěstí přišel (a taky za to zaplatil), tu bylo filmů spoustu. Některé povedenější, jiné méně. Tenhle film je x-tý v řadě a žádnou díru do světa neudělá, ale když já tak miluju rockovou muziku a Mark, i když profláknutý zcela jiným druhem hudby, tu dělá, co může a dělá to docela sympaticky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg se v hlavní roli snaží, seč mu síly stačí, ale přesto tomuto filmu cosi schází. Jde sice o další zajímavý pohled na uskutečnění "amerického snu", když se z kluka, zpívajícího v provinční kapele stane ze dne na den rocková hvězda, ale až na hudební scény zase nic moc překvapivého a inovátorského nenabízí. Z ženského hereckého obsazení stojí za zmínku jen a pouze Jennifer Aniston, ne snad proto, že tam má nejvíce prostoru (v němž ovšem nemá šanci moc herecky ukázat), ale prostě pro svůj přenádherný zevnějšek. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní příběh, s výborným soundtrackem. Sen, který se stal skutečností a zároveň i malicherností každého dne, ale každý kráčí svou cestou ... tou kterou si zvolí, a jen čas ukáže jestli byla tou správnou či ne. - 6 / 10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Netuším, čím to mohlo byť (pravdepodobne kôli rockovo ladenému obdobiu môjho života), ale niečím si ma tento filmový kúsok podmanil. Film o krásnom sne, ktorý veľakrát môže skončiť nepeknou skutočnosťou. Skutočnosťou, že hviezdou je byť sakra ťažké - dokonca až nevďačné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nestydím se to přiznat, ale miluju rock music! Wahlberg ve své roli dokonale přesvědčivý, takhle nějak to na počátku svojí kariéry uměl. Jeho nejlepším filmem asi již navěky zůstanou Hříšné noci a hlavně to jak se dokázal převtělit do jistého Dirka Digglera. To ale rozhodně nemění nic na tom, že by Chris "Izzy" Cole měl být nějakým nudařem. Navíc zde účinkuje nejpříjemnější žena Hollywoodu Aniston, takže je nad slunce jasné, že film uteče jako voda. Trošku se navíc podíváme pod pokličku známého rčení Sex, drogy, rock 'n' roll. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg v nezvyčajnej role, ktorá mu ale sadla. Veľmi zaujímavý príbeh rockera, ktorého rolu si Mark Wahlberg vyložene užíval. Jennifer Aniston bola veľmi dobrá voľba v role hlavnej ženskej postavy. Dej je síce jednoduchý, ale za to celkom zábavný a milovníci rocku si určite užijú skvelé skladby. Bohužiaľ snímka nevydrží v rovnakom tempe až do konca a začína nudiť, nezaujíma vás ako to celé dopadne. V závere je to už skôr depresívne. Pre mňa je to typický priemerný film, ktorý sa mi ničím nevryje do pamäte a po pár mesiacoch si ani nebudem pamätať, že som ho zhliadol. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz priemerný, ničím výnimočný, ničím neoslovujúci film o mladom rockerovi. Slečnu Aniston som nikdy príliš nevnímal, za to Mark má moje sympatie a môžem si pripočítať na konto ďalšie dielko, kde "hrá"/hrá? Nie, bez srandy. Jeho výkon nikdy nebol oskarový, ale tu sa ukázal len a len v dobrom svetle. Už len z toho dôvodu pod 3 * nejdem. Proti muzike nemám najmenšiu výtku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tady měl někdo špatný odhad a obsadil Marka Wahlberga, kterému se nedá příliš věřit, že je rockovým hudebníkem. Hrát hopera, rappera, tak by nebylo co řešit, ale rocker není jeho parketa. Jennifer Anniston, která tentokrát kromě líbezné tvářičky nenabídla víc, však nikdo nemůže vinit, že by hrát neuměla, a tak je spoleh hlavně na herce ve vedlejších rolích. Jason Flemyng, Timothy Olyphant nebo Timothy Spall to jistí. Stephen Herek přišel s hezkým vizuálem, do kterého zasadil nepříliš životný příběh o jednom muzikantovi. 40% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Když je ve filmu takováhle hudba, tak nejde nic vyčítat ...... vytknout musím jen jedno ... a to je to, že teď, sakra, musím na nějakej koncert, jinak zešílím!!!!!!! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek o tom, jak mladík nahradí stárnoucí rockovou hvězdu v její kapele. Tenhle film jsem viděl na jednom televizním kanále jednoho odpoledne a vůbec jsem neplánoval jej zhlédnout. Překvapilo mne však herecké obsazení, tak jsem nakonec neodolal. Zápletka vcelku originální. Následný náhled do života rockových umělců byl vcelku syrový a předvídatelný. Mark Wahlberg mi tu seděl a je jedno, co čtu v jiných komentářích. Je to sice takový pinďa a spíš svalovec, a to v té době zrovna nebyla typická rocková postava, ale zahrál to skvěle a moc jsem se bavil. Nakonec jsem musel nahodit tak vysoké hodnocení, protože tohle je prostě dobrý film a vřele jej doporučuji. 80% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, co mi udělal radost. Rock no, co dodat?! Dragony jsem sice neznala, ale ráda jsem je poznala díky skvělému chameleónovi Markovi, je holt třída. Anistonka krásná jako vždy byla ozdobou, a pak klucí vlasatí z kapely... Čekala jsem strmý pád dolů do drogového ráje či jiné propasti po přesnocskoku typickém poamericku do hvězdných výšin, ale závěr mě mile překvapil, a tudíž přidávám hvězdu navíc. Za každé vymyknutí ze stádního stereotypu, každý pokus o vlastní myšlení, zachování si identity a zdravého rozumu, tleskám. Jak jinak.☺ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Samotný název mě děsil a celkem hodně jsem čekal co dostanu, téma co mi dvakrát nic neříká. Dal jsem šanci hlavně kvůli obsazení, no ti to držely aspoň trochu nad vodou, jinak by to dopadlo hůře. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Hardrocková hudba, návykové refrény, luxusní kytarové riffy a nezaměnitelná hudební kultura a atmosféra. Rocker je klasický příběh o vzestupech a pádech v hudební branži, který však nehraje nijak falešně ani přehnaně sentimentálně a pokud k tomu přidáte skutečně nářezový soundtrack, vynikajícího Wahlberga a vždy krásnou Jennifer Aniston, nemůžete se potom divit, že moje lehce neobjektivní hodnocení nakonec vystoupalo někam k 90%. ROCK THE WORLD!!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Marky Mark hraje (a celkom presvedčivo sa tvári, že aj spieva) hair metalistu, ktorý, keď sa mu zosype kariéra, začne hrať grunge... upf! To malo skončiť o Monty Pythonov, pri štandartnom spracovaní nemá Rocker šancu zachovať si dostatočný nadhľad a nevyznieť trápne. Uchádzajúce hodnotenie je len za neprehliadnuteľnú snahu všetkých zúčastnených (k Anistonke sa ale radšej nevyjadrím). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Judas Priest mám tady tak trochu problém. Jasně, že film se příběhem kapely a Tima Owense jenom inspiruje, ale stejně. Každopádně povedlo se obsazení Marka Wahlberga, což je trošku ironie vzhledem k tomu, jakou nehudbou se Wahlberg po jistou dobu živil. Je tu parádní muzika a ztvárnění živáků a vůbec oceňuji, že film tak nějak v pohodě odsýpá, ačkoliv tu není nic, co by člověka vyloženě zaujalo. Co se naopak příliš nepovedlo je obsazení Jennifer Anistone, kýčovité ztvárnění hvězdného světa a také až příliš americký závěr, který měl nádech laciné deziluze. Čekal jsem trošku víc. 50% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Rock sice moc nemusím, ale tenhle film mě hodně rychle stáhnul na svoji stranu. Atmosféra z toho číšila neuvěřitelná. Tady jde vidět, jak to všechno v téhle branži chodí. A konečně jsem viděla Jennifer Aniston v nějáké pořádné roli (když nepočítám Přátelé). Dávám 80%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"V kolika tak člověk může vyrůst a přestat snít o kariéře rockové hvězdy ?? Tak ve čtrnácti ??" - "Možná budu mít štěstí, jednou vyrostu a budu poslouchat Air Supply.." - "Co je špatnýho na Air Supply ??" - "Nic, když jsi policajt z Village People !!" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg a Jennifer Aniston v hlavních rolích filmu režiséra Stephena Hereka, který zasvěceně a úchvatně zobrazuje rockovou scénu 80. let a cenu slávy. Scénář : John Stockwell. Kamera : Ueli Steiger. Hudba : Trevor Rabin. ()

Reklama

Reklama