Reklama

Reklama

Tulpan

Trailer

Obsahy(1)

Asa má už sice po vojně, ale jeho krásná námořnická uniforma je rozhodně to nejlepší, co si na sebe může vzít, než se vypraví na námluvy za rodinou spanilé Tulpan. Mladík žije se sestrou, jejím manželem a jejich dětmi tradičním kočovným životem. Očekává se od něj, že se osamostatní, pořídí si vlastní jurtu a stádo a začne hospodařit na svém. Nejdřív se ale musí oženit. Svobodných dívek je v okolí velmi málo, a tak je návštěva Tulpaniny jurty velice důležitá. Dohazovač navíc tvrdí, že Tulpan je pro Asu ideální. Po zdvořilostním rozhovoru s rodiči dívky se nebohý Asa dozví, že si ho Tulpan nechce vzít kvůli jeho odstávajícím a poněkud větším uším. Mladík se ale nevzdává a dál sní o životě, který se mu uprostřed rozlehlé stepi možná nepodaří prožít tak úplně podle vlastních představ. Půvabný film nabízí kromě úsměvného příběhu nádherné exotické záběry kazašské stepi, po níž se Asa a jeho kamarád dohazovač prohánějí v podivném vozidle oblepeném obrázky obnažených dam. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pod pojmom domov si každý vybaví niečo iné a je jedno či je to krásna pláž pri mori alebo kazašská step plná prachu a hovien. Náš hlavný hrdina nieje ani najkrajší ani najchytrejší a navyše má problém s odstávajúcimi ušami.Pri rodine svojej sestry sa cíti ako piate koleso na voze, nedokáže si získať jedinú ženu v okolí a tak začína nenávidieť krajinu v ktorej sa narodil. Až mu dojde trpezlivosť, vytrúsi hlášku na ktorej som sa dobre pobavil:" Mám po krk vašej stepi, prachu , hovien i žobráckeho života...odchádzam!" Réžia je veľmi precízna , miestami až dokumentárna a divák ma miestami skutočne pocit akoby sa díval na dokument. Humor je príjemný , nevtieraví a vždy keď začujete blížiaci sa traktor s napeckovaným soundom od Boney M vám okamžite na tvári vyskočí úsmev. Bežný život v stane, spev ale hlavne narodenie malej kozy v primom prenose je skutočný zážitok, navyše kamera neuhýba, čo určite mnohí ocenia. Nášmu hrdinovi aj vďaka tomuto zážitku dochádza , že tu sa narodil a tu je jeho miesto. Čo myslíte vráti sa? 80%. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, ale příběh námořníka Asy uprostřed kažasské stepi a polopoušti mne dojal. Nevím sice jestli obyvatele Kazachstánu ještě rukuji k Tichomořské flotile námořnictva Ruské Federace, ale to filmu neubralo na citu a kouzlu. Počet cen si film zaslouží. Překvapila mne i podobnost ruštiny a kazaštiny. Rivers Of Babylon od Boney M musí být v tomto kousku stepi krajně neoblíbená píseň. Pěkný film a nelituji pozdního sledovaní. Pěkný film, který nepotřebuje specialní efekty ani 3D. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Život v stepi bol námetom viacerých filmov (napr. mongolská koprodukcia o plačúcej ťave, Michalkovova Urga a pod. ). Zvláštna clivota rozľahlých stepí, dujúceho vetra, mečania stád dobytka a kočovania pastierov ma doposiaľ vždy dostali. Neinak tomu bolo i v Tulpanovi. Príbeh nenapĺňanej lásky spestril humor, korunovaný opakovaným púšťaním pesničky Rivers of Babylon z korby traktora, uháňajúceho naprieč šírymi rovinami. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Zo scén, kde bolo tornádo som bol dosť v prdeli, pretože som nechápal skutočnosť, že oni to mali celkom nasaláme . Musia mať vychytané nejaké zony, alebo čo. Bolo tam pár neuveriteľne vtipných hlášok, ktoré mi perfektne vylepšili stavy poopičné ( " Nehraj sa na stole! " , alebo americký princ ) ! Ale čo mi celým filmom behalo po mysli bolo, že debilov, buranov a hovädá by som zhadzoval zo skaly, ako Sparťania mrzákov!!!! ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne poctivý kúsok filmárčiny. Film som zapol len "náhodou", ale toto milé prekvapenie udržalo moju pozornosť až úplne dokonca. Prirodzené herecké výkony napriek niektorým náročnejším scénkam, príjemný humor a polodokumentárny pohľad do života na rozsiahlej veternej kazašskej stepi. Pre mňa 9/10. ()

Galerie (33)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama