Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak nesympaticky stylizovaného hlavního hrdinu jsem neviděl už hodně, hodně dlouho. A jsem tomu opravdu velmi rád. Ta jeho tupost, kterou měl v podobě té věčně pootevřené chlebárny vepsanou ve tváři, mě neskutečně iritovala. Novinář/ spisovatel? To jako že fakt? To se toho musí čtenáři dozvědět- od chlápka, kterej se nebyl schopen vyžvejknout. Jinak všechno ok, ale Jacib mi byl těžce proti srsti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jo,atmosféru to má a dokáže to udržet pozornost až do konce i přesto,že vývoj kam bude směřovat je zhruba od poloviny celkem odhadnutelný,ale jako celek to na mě ani zdaleka nezafungovalo tak jak by mělo.Nikolaj Lie Kaas se svým protistátním ksichtem prostě asi nemůže hrát vyloženě kladné hrdiny...60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny dánsky triler, ktorý je na pomedzí detektívky so samozvaným súkromným detektívom, ktorý to berie osobne, a psychologickou drámou. Za posledný čas som ale videl viacero severských krimi(sérií), takže mi táto depresívna jednohubka nepripadala až tak výnimočná, ako by mohla byť práve v roku vzniku, takže aj od toho sa odvíja hodnotenie. Motivácia antagonistu je celkom originálna, ale vo filme mi nepríde dostatočne psychologicky zmotivovaná. Možno sa tvorcovia mohli viac venovať tomuto aspektu a nehrať hry s divákom, ktorý má byť akože napätý až do konca, pričom mu bude asi všetko jasné dlhšiu dobu. 70% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Tak tohle bylo silné.. Temné, mrazivé, napínavé od začátku až do konce. Skandinávské filmy miluji a málokdy mě nějaký zklame, ale tenhle mě vážně dostal. Sympatický hlavní hrdina, téma sebevraždy a vyrovnávání se s ní, jeden muž, který si myslí, že má poselství a přitom je vrah. Myslím, že u člověka, který se někdy chtěl zabít, nebo se o sebevraždu dokonce pokusil, by se vážně tohle dalo zneužít, kdyby se ho někdo chtěl zbavit a zakrýt tak vraždu sebevraždou.. S tím, že byl konec hollywoodský a předvídatelný nesouhlasím, já se o Jakoba bála do poslední minuty a vůbec jsem si nebyla jistá, jak to dopadne. Vždyť jsou to přeci seveřané. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama