Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (558)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S radostí odvedená prácička, ze které se line vůně divadelních prken a odér správně vyváženého humoru. Občas se nám sice Uklízečka trochu zaplete do příliš standardních sítí, ale právě ta radost ji hodně pomáhá. Akorát tak na 70%. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo dal Atkinsonovi šanci dokázat, že umí být i schopný charakterní herec. Vkusná černá britská komedie, která rozhodně stojí za pozornost... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná komedie. Po třiceti absolutně ničím zajímavých minutách jsem ji chtěl vypnout, ale zvědavost a víra v lepší vtipy mě přiměla přečkat až do konce. Bohužel, pár pousmání patřilo nijak negradovaným pokusům o černý humor, jež měly nejspíš bavit pouze naprostou amorálností. „Drzá“ pointa, s níž na nás tvůrci vyrukují v závěru, jako by ani nebyla (co obsah toho loďáku?). Univerzální uklízečka (z vašeho života uklidí vše nadbytečné) měla šanci být „velkou“ zábavou. Dnes poměrně vzácnou, tajemnem obestřenou komedií s prologem, epilogem a skvělým hereckým obsazením. Prostě komedií, která má PŘÍBĚH. Svůj účel však plní jenom herci. Pro speciální účely byl z hrobu vykopán a slizem nabalzamován Patrick Swayze. Kristin Scott Thomasová umně maskuje svůj věk naprostou přirozeností. Maggie Smith s přehledem vystřihla milou starou paní, kterou byste nicméně nechtěli potkat s ostrým předmětem v ruce. A konečně, Rowan Atkinson v kolem a kolem vzato úplně normální roli vikáře předvádí, že umí zahrát také něco jiného než sto a jeden přiblblý ksicht. Jejich postavy nejsou moc nápadité, jejich dialogy vtipné, prostor pro improvizaci minimální (bránkářská etuda), přesto hrají dost kvalitně na to, aby v podobně nekvalitní komedii působili jako pěst na oko a paradoxně byli i jediným důvodem (resp. čtyřmi důvody), proč si Uklízečku pustit do televize. Nejlépe někdy ve středu večer, když budete mít dost času a tolerantní náladu. 50% Zajímavé komentáře: Faye, castor, jahol, Fr ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mě sice trošku vyděsilo spojení "vikářova rodina" a "série vražd", ale později se to, hlavně díky humoru a obsazení, všechno spravilo na přijatelnou úroveň. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký comeback Rowana Atkinsona, který jednou řekl, že se vším sekne a tak to taky podle něj mělo být. Nakonec stejnak nevydržel, semtam rozsekal nějakýho sporťáka, zjistil, že ho život nebaví a tak se opět vrátil k filmu. Udělal rozhodně dobře. Univerzální uklízečka je klasická suchá, anglicky humorná komedie, která klasicky anglicky rozvádí svůj příběh vcelku pomalu a nudně. Jenže když si vezmu fakt, že se Atkinson oprášil a opět se k tomu všemu vrátil nejen díky tomu, zas tak špatné to není. Respektive, je to dobré proto, že se na to s radostí opět podívám. A tak to má u komedií být. --- To není fér. Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují... A co dělám já? Zbavuji se mrtvol. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,619,466Tržby Celosvetovo $18,575,768 ║ Dosť pomalé tempo zbytočne brzdí celkom zaujímavý príbeh s občasným vydareným vtipom. /45%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Russo, Niall Johnson .. Výborně osvěžující a hodně černá komedie. Jemně a přesně dávkované humorné scény a dialogy fungují stoprocentně a zaručeně. Ač se to tak může zdát, film není postaven na známé komice Rowana Atkinsona, přesto si několik typických momentek střihne. Mimoto ovšem předvádí skvostný a vážně vážný herecký výkon. Přesto hereckému obsazení vévodí někdo zcela jiný - Kristin Scott Thomas je v mnoha momentech naprosto odzbrojující až dokonalá. Pochvalu si ovšem zaslouží i zbylí herci a vůbec většina aspektů filmu – krásná hudba, malebný venkov, režie .. zkrátka příjemných 85%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní, ale bohužel také nepokrytě mainstreamová, britská černá komedie, která ze své morbidnosti dělá tu největší přednost. Naopak do kolen ji sráží příliš laciný a předem lehce odhadnutelný scénář a pak také rezignace na logický běh věcí, tolik očividných stop by snad žádný soused ani policie nemohla přehlédnout. Je jasné, že celý film je míněný jako nadsázka, takže dříve vznesený argument nemá platnost soudu, ale přesto... Škoda, mám rád britské komedie, ale Univerzální uklízečka není právě důkazem jejich vysoké kvality...spíše takový mírný nadprůměr... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení! Těšila jsem se hlavně na Rowana - a on nezklamal. Pokud někdo při pohledu na jím dokonale zahraného Waltera (ušlápnutý, nevinný, roztomilý) musel celou dobu myslet na Mr. Beana, pak je to jen a jen jeho vlastní chyba, protože mistr tu jasně dokázal, že se od nálepky "infantilní fazole" umí dokonale oprostit (až na pár pochopitelných xichtů - za to on totiž těžko může, když už je jeho obličej jednou takový, jaký je). Po nepřekonatelném Zmijákovi je tohle jeho zatím asi nejlepší filmová kreace, jakou jsem viděla. Ovšem ani ostatní herci nezůstali pozadu - třeba takový Patrick Swayze mi svým dokonale slizáckým Amíkem doslova vytřel zrak - exhibicionista jeden. Hříšný tanec zapomenut, Páťo, dík! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

R.Atkinson je vikář a taky trošíčku nemehlo. Jeho žena ,,to potřebuje“ a P.Swayze jí ,,to“ může dát. No a Grace je hospodyně, která bude mít víc práce než se čekalo..... . R.Atkinson působí civilněji než jsem původně čekal a i když nemehlo, vůbec není trapnej. To občas je P.Swayze, ale to mu to vlastně předepisuje scénář. Nečekejte záchvaty smíchu, děj je normální, ale má černohumorný nádech. A to se mi líbí. Stejně jako výkon Kristin Scott Thomas. Když se budete rozhodovat, jestli se máte v neděli odpoledne nudit nebo se dívat na Keeping Mum, určitě zvolte film. Potom budete mnohem spokojenější. Nebo taky můžete začít ,,čistit“ město.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dickon Hinchliffe: 1. Did you ever wonder why? (film version) ,2. Rosie Jones ,3. Gloria in bed ,4. Lance ,5. Just a man ,6. The trunk ,7. Walter ,8. The bike crash ,9. I don't know any girls ,10. What is going on? ,11. Will you find your way back to me? ,12. The Song of Solomon ,13. Little rose petals ,14. Don't get me started ,15. A little grace ,16. The body in the boot ,17. The Jones women ,18. The death of Mrs. Parker ,19. Keeping Mum ,20. Goodbye ,21. The letter ,22. Gloria ,23. Did you ever wonder why? , ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka má sice pověst morbidní komedie, ale mně se nejeví ani příliš morbidní, ani příliš komickou. Odehrývý se ve staromilské, idealizované venkovské Anglii. Kamera, výprava či třebas barevné tónování si dávají hodně dobrý pozor, aby z filmu ona Anglie vyšla jako poklidné, krásné místo, které stojí za to bránit před americkými svůdci, promiskuitou a šikanou, a to i s improvizovanou zbraní v ruce. +++++ Děj Uklízečky se točí kolem rodinné krize. Manželka je nespokojená, neboť vikář vinou vnějších okolností a povahy, jež neumí říci ne, zanedbává projevy lásky. Dcera střídá každý den partnery, protože ji chybí směřování i silný vzor a syn trpí šikanou, protože... ani on nemá silný vzor. Manželka také špatně spí, kvůli štěkajícímu psu starého souseda. Ideální situace pro mix citlivé péče a radikálních řezů, jež provede nedávno propuštěná vražedkyně Grace. +++++ Mezi tou nepokrytou citovostí, až přecitlivělostí a skutečně nemilosrdným vražděním může vznikat pnutí, jež nakonec dojem z filmu rozbije. Grace totiž není nevinným dítětem, jež vraždí, protože neví, že je to špatné, jak se může zpočátku jevit. Naopak, většinu filmu dává naprosto jednoznačně najevo, že je vysoce empatická. Vraždí prostě ty, kteří stojí v cestě štěstí těch, jež má ráda. Za sebemenší blbost. Je to opravdická zrůda. +++++ Film se snaží o dobrácký, nadsázku užívající náhled, ale nedůsledně. Když jedna její oběť nezemře, OK. Když zemře zjevný záporák, OK. Otravná stará dáma...no... budiž.... Ale starý osamělý pán hledající svého psa, jediného přítele... to nepůsobí vtipně... je to smutné, dojemné, do filmu se naprosto nehodící, rozbíjející jej do okamžiku, než na to zapomenete. Já nezapomněl do konce filmu. +++++ Na všechny problémy rodiny nakonec nachází hospodyně Grace své řešení, tu radikální, tu umírněné, o to rafinovanější. Rodinné drama se nerozvíjí, protože příčiny krizí vlastně byly prostinké. +++++ Zajímavější je vztah vikářova kázaní ke zbytku filmu, který umožňuje vnímat Grace jako boží požehnání, které zvláštním způsobem, božím způsobem, napravuje a zachraňuje vikářův život. Vikář může se slepou důvěrou přijímat dary, jichž se mu dostalo a nemusí se tázat, jestli jeho štěstí nevyžaduje neštěstí jiných. Kdo chce, může v tomto ohledu číst film i politicky: Existence idylické Anglie stojí na tom, že pár lidí vraždí jiné lidi. Typičtí Angličané si to neuvědomují. Vrahové nemusí mít výčitky svědomí, neboť zachovávají cosi cenného, hezkého a nevinného. Ale osobně si myslím, že takhle podvratná Univerzální uklízečka není... I když... trochu se táži, zda nemám svoji Grace, o které nevím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

Reklama

Reklama