Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Černých komedií s inteligentně morbidním humorem není nikdy dost. Tahle má navíc sympatickou hospodyni Grace (výborná Maggie Smith), která (ač masová vražedkyně) je snad tím nejhodnějším člověkem z celého filmu :-). Rowana Atkinsona v roli sympatického mouly nelze nemilovat, Kristin Scott Thomas velice překvapila svým komediálním talentem a Patrick Swayze je zde nebývale slizký a zábavný. Velmi příjemné, velmi anglické. 85%. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Grace je roztomilá stará dáma s milým úsměvem na rtech. Je ochotná udělat cokoliv, aby rodina, do jejíž služeb nastoupila jako hospodyně, měla vše, co potřebuje. Grace také dokáže údery různými tupými předměty ukončit obtěžování rodiny ze strany přítulného pejska, nerudného souseda, nevhodného milence nebo předsedkyně okrasného květinového výboru. Obzvláště nebezpečné zelenomodré řasy brzy asi nebudou tím největším problémem, který leží na dně vikářova jezírka. Vikář mezitím vykládá vtipy v kostele a je spokojen s tím, že jsou všichni šťastni. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná komedie. Po třiceti absolutně ničím zajímavých minutách jsem ji chtěl vypnout, ale zvědavost a víra v lepší vtipy mě přiměla přečkat až do konce. Bohužel, pár pousmání patřilo nijak negradovaným pokusům o černý humor, jež měly nejspíš bavit pouze naprostou amorálností. „Drzá“ pointa, s níž na nás tvůrci vyrukují v závěru, jako by ani nebyla (co obsah toho loďáku?). Univerzální uklízečka (z vašeho života uklidí vše nadbytečné) měla šanci být „velkou“ zábavou. Dnes poměrně vzácnou, tajemnem obestřenou komedií s prologem, epilogem a skvělým hereckým obsazením. Prostě komedií, která má PŘÍBĚH. Svůj účel však plní jenom herci. Pro speciální účely byl z hrobu vykopán a slizem nabalzamován Patrick Swayze. Kristin Scott Thomasová umně maskuje svůj věk naprostou přirozeností. Maggie Smith s přehledem vystřihla milou starou paní, kterou byste nicméně nechtěli potkat s ostrým předmětem v ruce. A konečně, Rowan Atkinson v kolem a kolem vzato úplně normální roli vikáře předvádí, že umí zahrát také něco jiného než sto a jeden přiblblý ksicht. Jejich postavy nejsou moc nápadité, jejich dialogy vtipné, prostor pro improvizaci minimální (bránkářská etuda), přesto hrají dost kvalitně na to, aby v podobně nekvalitní komedii působili jako pěst na oko a paradoxně byli i jediným důvodem (resp. čtyřmi důvody), proč si Uklízečku pustit do televize. Nejlépe někdy ve středu večer, když budete mít dost času a tolerantní náladu. 50% Zajímavé komentáře: Faye, castor, jahol, Fr ()

kinej 

všechny recenze uživatele

To se mi libí na Britech, že i kýč, respektive průměrný námět, umí kvalitně zpracovat. Romantická komedie, tak dostane vyšší úroveň. Stejný námět by byl v Hollywoodu přetvořen v tuctovou, podprůměrnou, teenagerovoskou a hlavně bezcennou komedii. Ale na ostorvech si potrpí na urřčitý standard. Univerzální uklízečka je toho příkladem. Je kvalitně natočena, ohudebněna a zahrána. Rowan Atkinson zde ukazuje jinou rovinu svého komediálního talentu, není zde za přihlouplého slizouna, ale za přihlouplého sympaťáka. Patrik Swayze je jako úchyl ideální. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama