Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená a ulítaná crazy komedie. JPB se od chvíle, kdy vystoupí z brány vězení, prakticky nezastaví. Lapí do svých osidel krásnou mladou dámu a od té doby jeho kolotoč podvůdků, výmyslů a nápadů neutuchá. Tohle je přesně to, co mám na francouzském filmu tak rád. Nechybí komediálně-kriminální zápletka a v zásadě překvapivý a zajímavý závěr. Jo a ještě něco: dávejte si pozor na ženský, který vypadájí, jako kdyby neuměly do pěti napočítat!!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo je skutečně nenapravitelný. Nenapravitelný ve své schopnosti pobavit diváky po celém světě. Nenapravitelný kašpar, rošťák a svůdce žen, který si může oblíknout cokoli a vždy bude působit jako světák plnej elánu a nebetyčnej frajer, co má veškerý starosti u prdele. Přesně tak působí Jean Paul Belmondo v tomto filmu a přesně tohle působení je důvod, proč mě Nenapravitelný vždy napraví náladu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapravitelný na Belmonda sedí naprosto dokonale. Nenapravitelný on totiž je. O tom žádná. Pro mě je to teda film, který mi Belmonda ukázal v tak světlé stránce, tak zářivé stránce, v takové stránce, v jaké on skutečně figuruje nejlépe a nejhodnotněji. Jean Paul Belmondo je prostě frajer a v tomto filmu mu to horko těžko mohu popřít. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,600,000║ Ako bláznivá komédia bola daná zlodejská téma dobrý nápad ale potenciál nebol úplne využitý, miestami zábavné a miestami len pasívne odbitie. /60%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Romantiko, tvé jméno je chtíč! Zábavo, tvé jméno je kolovrátek! Šarme, tvé jméno je faleš! De Brocovy komedie, jimž vévodí sebestředná, obrazu plná, z něj přetékající Belmondova postava, mi imponují jen tehdy, dokáží-li onu sebestřednost a vyčůranost usadit něčím jiným (chytřejším) než větší sebestřednou vyčůraností, např. jako v Muži z Acapulca. S trochou nadsázky a fantazie "Nenapravitelného opravdu napravit." Slabé ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neznal, tudiz jsem nevedel, co od nej ocekavat, ale nakonec jsem byl spokojenej. Celej film tu tahne Jean-Paul. Uplyne nakejch tricet sekund, behem kterejch vypadne z vezeni a uz rozjizdi jeden podvod za druhym. Ale ne zadny pomaly planovani, JP tu lita jak nadopovanej a jede fakt kurevsky ve velkym. Skoda, ze ke konci to jeho skakani od jednoho podvodu ke druhymu ustoupi do pozadi a jde uz jen o jednu velkou kradez, ale i tak je film neskutecne sviznej, hodne zabavnej a Belmondo je tady fakt dokonalej. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle že má být bláznivá francouzská komedie? Francouzská ano. Bláznivé to je taky, protože scénář je plný neustále se měnících Belmondových nápadů a výmyslů. O komedii však jde jen zařazením, protože dívat se na tohle dadaistické dílko o šarmantním podvodníkovi je spíše pěkná nuda. Alespoň za charisma a šarm Belmondova podvodníka Victora Vautiera však lze nad kvalitou dílka přimhouřit jedno oko. Ukázka: http://tv.sms.cz/televize/CT2/20100420/1230226790_Nenapravitelny?porad_stav=ukazka ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se proslavil jako sympatický dobrodruh a své rošťáky dokázal hrát s nenapadobitelným šarmem. Bohužel mám pocit, že s přibývajícími léty se z toho stala tak trochu šablona a právě Nenapravitelný představuje snímek, kde mě svým přehráváním začínal Belmondo poněkud unavovat, a to i přes závěr, který jde částečně proti diváckému očekávání. Podvodník, svůdník a neuvěřitelný snílek a mluvka tentokrát narazí na svým způsobem rovnocenného protivníka. Celkový dojem: 55 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z prototypů francouzské komedie - krásné ženy, světáčtí muži, lehce kriminální zápletka a Jean-Paul Belmondo. Celý film se nezastaví - pobíhá sem tam, podvádí, svádí krásné ženy. Loupež na zámku je přímo dokonalá. Philippe de Broca Belmondovi ze všech "jeho" režisérů asi nejvíce rozuměl a tak nechal jeho komediální potenciál plně rozvinout. A vznikla tak komedie, která vždy dokáže napravit každou blbou náladu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šarmantní mluvka Jean-Paul Belmondo zase jednou v plné síle, i když z té jeho užvaněnosti a přehrávání jde docela hlava kolem, až se místy lehce zajídá. Beztak mu roli psali přímo na tělo, škoda, že scénář v druhé polovině ztrácí na síle i vtipu. Geneviève Bujold je mu naštěstí rovnocenným protivníkem, nepředstavuje jen krásnou tvář, které by se z Belmonda „jen“ podlamovala kolena. Film, který se nezastaví, i když zastavit se měl hlavně scénárista, aby se podíval, co na papír občas dává!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Koitus je drahý. Měli jsme si radši ochočit ovečky, ty neumějí uzamykat sejf. Neodolatelná tlama Bébel opět exploduje v gejzír gagů, šarmu a pitominek. Obávám se, že momentální francouzská, možná i evropská kinematografie postrádá osobnost podobného formátu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"To je alergie. Není tu někde stoh sena nebo angorská kočka? Aha, štafle! Já jsem strašně alergický na štafle! Když jsem byl malý, matka z nich spadla a od té doby je nemůžu vidět. Dokonce ani malé štafličky. A tím hůř, když ty štafličky jsou takhle veliké!" 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pavlika natáhli klíčkem, po první klapce ho vypustili a jestli se mu neudělalo blbě, točí se dodnes. Takovou energii nedokáže vyvinout ani náhradník při oslavě gólu, kterým po půl minutě pobytu na hřišti rozhodne prodloužení finále mistrovství světa. Jestli si letos k Vánocům něco přeju, tak hlavně to, aby bylo víc takových Nenapravitelných. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Majster prevlekov, podvodníkov a sukničkárov... Ničím nevyčnievajúca belmondovka, ktorej chýba ďalší rozmer, vyšší autorský zámer a inteligentný prvok, ktorý by dal tomu pitvoreniu na scéne nejaký zmysel. Polovica vtipov funguje a zvyšok je založený na neustálej repetícii, ktorá sa začne pomerne rýchlo zajedať. Šlo s tým urobiť niečo viac, než šialenú egomaniakálnu komédiu. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nenapraviteľný je taká pekná alegória na manželstvo: ženskú túžbu po ovládaní a mužskú túžbu po slobode. Podaná je formou bláznivej komédie, kde neustále blbne nenapraviteľný Belmondo. Ťažko však uveriť, že by ho pri takomto správaní ženy tak zbožňovali a nepovažovali ho po pár vetách za blázna. Lenže tu ide o to, že je to Bebe a nie tá konkrétna postava, takže diváčky to chápu. Film si vďaka neustálym zvratom udržuje tempo a finišuje príťažlivou vykrádačou, pri ktorej mi však už tie Belmondove eskapády začali liezť na nervy. Najvtipnejšie sú tak na filme dialógy psychologičky so svojimi pacientami, čiže absolútne vedľajšia a pre dej nepodstatná záležitosť. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenapraviteľný mal šancu pobaviť divákov, ktorí nekriticky obdivujú Belmonda. Ja medzi nich nepatrím, aj keď v Belmondovej bohatej filmografii viem nájsť množstvo nadpriemerných až mimoriadnych filmov. Ale ani taký populárny herec nedokáže sám utiahnuť film, do ktorého scenárista vložil viac bláznivých, než vtipných situácií. A tak som namiesto smiechu a zábavy pri jeho sledovaní mal skôr pocit trápnosti a nudy. Je mi to trochu ľúto, ale viac ako dve hviezdičky nemôžem dať. ()

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama