Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak bych vám to jen vysvětlil... Před pár dny za mnou přijel kamarád s hledačkou a vyrazili jsme společně za vesnici do lesů a do polí. Brodili jsme se blátem, prodírali hustým křovím, utíkali z kukuřice před prasaty, větve v houštinách nás švihaly do obličejů, lepila se na nás havěť všeho druhu, několik myslivců si nás spletlo s divokou, samozřejmě jsme prd našli a když jsem se pak doma sprchoval, ze zadku na mě čučelo klíště. Ale víte co? Šel bych do toho znova. Takový byl i Matador. ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan tak jak ho neznám. Knírek a civilně zahraná role zabijáka, který trpí svým vlastním syndromem osamělosti z něho pro mě dělá herce, který zamával nekonečně nepřemožitelné postavě agenta 007 v pravý čas a ukazuje svou druhou tvář. Snad nehodí flintu do žita a na stará kolena se pustí do neméně zajímavých projektů. Nebýt trochu nudného zpracování a natahovaných scén, mohl být Matador filmem, u kterého bych se těšil na jeho druhou projekci. Takhle na něj přeladím program v televizi, pokud nepůjde ve stejnou dobu nic zajímavějšího. ()

Reklama

bogomira 

všechny recenze uživatele

Brosnan překvapil a jeho procházka hotelovou halou je super. Jenže jinak nepřekvapilo nic. Není to úplná nuda, ale něco tomu chybí. Možná je to ve scénáři, protože ty postavy prostě nevydržej dostatečnou dobu ve stejný poloze a hned udělají něco, co k nim nesedí, takže to postupně přestane překvapovat a už jen sledujete, co se bude dít, aniž byste někomu mohli nadržovat. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Půlnoc, sedím u televize, druhý den práce. Už jsem chtěl jít spát, ale tak chvilku na to kouknu. Brosnan je výbornej, zevlák jeden řádně hlásí (-" I wouldn't do that for all the teenage twat in Thailand."). Taková parodie na drsňáky ze sedmdesátek. Pěkný záběry, nálada, rozhovory. Ani nevim, proč se mi to tak líbilo. Prostě v daném okamžiku sedlo. Neznámý Richard Shepard to uvařil dobře. PS: Knírek! -"I'm as serious as an erection problem." ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan stylově odhodil smoking a začal chlastat, souložit a zabíjet (to poslední dělá za peníze). Srážka takové persóny s ušlápnutým obchodním cestujícím slibuje mnoho, ale Richard Shepard se svým filmem jede na půl plynu a spoléhá na hloubku svého scénáře. Bohužel pro nás. Neviděného poselství se tu nedohrabete a ačkoliv se herci opravdu snaží, možná až moc. Horko těžko průměr, u kterého ke konci počítáte každou minutu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se ve filmu cestuje do Vídně, Las Vegas, Sydney nebo třeba do Budapešti, bylo vše natočeno v Mexico City a pak digitálně přepracované. (Terva)
  • Mezinárodní filmový festival Ft. Lauderdale udělil v roce 2005 Richardu Shepardovi cenu za Nejlepší režii. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama