Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"... tady máme plakát jihoamerických sladkovodních delfínů a támhle VHS kazetu s čb snímkem, vyplývá nám z toho, že vrahem je obsedantní nostalgik s úchylnou fiksací na vodní plochy." Takto nějak vypadá psychologické profilování v podání "profesionálů" v tomto seriálu. Epizody jsou dle jednoho mustru jedna jako druhá. Režie unylá a jediné zajímavé pasáže jsou ty, kde se vizuálně propojují Gideonovy hypotézy s realitou, jak zločin mohl probíhat. Není to nekoukatelné, ale je to stěží průměrné. A to v době, kdy je dostatečné množství kvalitních epizodických spotřebních krimi seriálů již i na našich stanicích, prostě nestačí. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Pár dílů bylo docela chytlavých a vůbec celý seriál by byl mnohem lepší, kdyby se s ním nenaložilo jako by to byla jen další kriminálka vyrobená na páse. Kdyby se k tomu přistoupilo trochu osobitěji, vybralo se lepší herecké obsazení (Mandyho Patinkina bych nechal, byl výborný) a trošku se na tom zapracovalo, byl by to výborný kriminální seriál. Takhle jen vzniklo něco o partě psychologů s vyhraněnými a plochými postavami, mizerným herectvím a nulovou atmosférou ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Epizody Criminal Minds jsou jako minihorory od Kinga, jen ti bubáci se tu nesápou z hrobů, ale ze škvír mezi mozkovými hemisférami. Nadšení Kriminálkou Las Vegas, N.Y. a spol. mne po pár letech fascinovaného zírání na zpomalené průlety střel všemi materiály světa dost pustilo. CM mi ale naopak přijdou čím dál lepší... Konstruování "mysli zločinců" je sice poněkud nadsázka, ale zdejší tým mě baví! Detektiv Morgan je sladkou živoucí ilustrací songu "Black boys are delicious..." z Hair a pro geniálního dr. Reida alias "krbovou sirku s očima" mám vyloženě slabost. Sedí mi poklidný řád epizod, ba i ten mravoučný citát na závěr. I v 6. sérii, možná lepší než ty před ní, mi ale chybí původní šéf Gideon... ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi môj najobľúbenejší seriál z podobného krimi prostredia. Práve to sa mi narozdiel od iných seriálov páči, že sa nejedná len o faktickú akciu ako páchateľov rôznych zločinov dostanú. Pre niekoho možno pomalé a zbytočne zdĺhavé analyzovanie sa mne na seriáli páči najviac. Rovnako ako prítomné citáty. A Spencer Reid samozrejme. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)

Související novinky

Reklama

Reklama