Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Príjemne nostalgické spomínanie na časy, kedy slovo internet znelo priam magicky a kedy sa na diskete popri "programe" Wolf 3D stihol schovať aj šikovný "vírus" zaisťujúci svetovládu. Raz darmo, doba pokročila a krádež identity dnes už nezvládne kdejaký nedoštudovaný troglodyt skrz ľubovoľné PC. Alebo..? ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

V rámci thrillerového žánru nie je SIEŤ ničím výnimočná, ale ani neskĺzava do podpriemeru. Je to film typický pre 90. roky, ktorý stojí na hereckej hviezde, tentokrát sympaťáčke Sandre Bullockovej a ktorý dokáže stále zabaviť. V dobe svojho vzniku sa mi SIEŤ páčila natoľko, že sme si s bratom kúpili i originálku, no dnes je iba filmom, pri ktorom už veľa ľudí premýšla, či sa oplatí pozrieť si ho v telke. Ale večer strávený v spoločnosti SIETI nebude podľa mňa nikdy stratený. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller režiséra Irwina Winklera se sympatickými hereckými výkony a ucházející zápletkou. Tak takhle bych to napsal v roce 1995. A dnes? Roztomile ujetá bejkovina se zápletkou, při níž musí počítačový mágové dostávat hromadně infarkty;). Ten nápad je skoro až dobrý, ale v polovině devadesátých let působí jeho rozpracování jako neslýchaný výsměch. Jinak slušný. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v paměti ty megalomanské reklamy na tento projekt, které běželi všude od televize přes kino a lákali na nadupaný thriller ze skvělou Sandrou Bullock.Bohužel, hned ve dvou věcech tvůrci oněch upoutávek lhali, nadupaný thriller to není ani omylem a Sandra Bullock skvělá také není a nikdy nebyla. Jde jen o průměrný film, který když neuvidíte tak se vůbec nic nestane. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl v kině, docela se mi zamlouval a dosti prohloubil mojí paranoiu z moci státních institucí. A to byly v roce 1995 možnosti internetu a počítačových sítí v Čechách docela omezené. Toto nebezpečí mně občas straší dodnes, jinak je film jen standartní americký produkt, který ani příliš nenadchne, ale ani neurazí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Na seznamu na Angelině počítači je napsáno "Kup magazín 2600", což je hackerský časopis. (HappySmile)
  • Operační systém, který používá Angela, je MAC OS 7. (HappySmile)
  • Počítač při vyhledávání výrazu Preatorian vypíše IP adresu ve tvaru 75.748.86.91, avšak maximální možné číslo existující v IP adrese je 255. (Rekpet)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama