Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bezva zápletka, bezva atmosféra a vůbec bezva zábava ... to všechno - a ještě mnohem víc je "Bezva finta". A pochopitelně nepřekonatelný frajer Jean-Paul Belmondo, který s neotřesitelným optimismem pevně věří, že KAŽDOU banku lze vyloupit. Jen kdyby situaci nekomplikoval ten zpropadený lidský faktor ... ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co je kulaté jako balón a exploduje, když se do něj střelí? Hlava! Chcete vidět explodovat hlavu?" Parádní Belmondovka plná vtipných gagů dle francouzského střihu, kterou miluju už od mala. Kim Cattrall je zde neskutečně půvabná a kdyby nezabral "všiváckej lidskej faktor", kdoví, jak by všechno nakonec dopadlo. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Od dôb reálneho socializmu podnes je Senzi finta hojne zaraďovaná do víkendového večerného vysielania tv staníc. Diváci si ju radi opakovane pozrú. Na vcelku dobrú zápletku boli navešané lacné a trápne pôsobiace fóriky, podlizujúce sa masovému vkusu (celá línia s bradatým tučkom či taxikárom a pod.). Inokedy zase znie tá najotravnejšia možná znelka. Film hodnotilo na čsfd vyše 7500 hodnotiteľov a na imdb necelých 1500. Pomer hodnotení je: čsfd = 82%/ imdb = 65%. Štatistikami len naznačujem, že možno ide o nejaký druh špeciálneho filmového fnordu určeného pre územie bývalej Č-SSR, aj keď je to francúzsko-kanadský film:)) .............. *)"fnord" je vymyslený výraz označujúci vopred určené slová, výrazy a pod. Po ich prečítaní či počutí v určitých kontextoch (noviny, piesne, filmy) ovplyvní podvedomie hypnotická sila výrazu tak, že sa vytvorí pocit nekľudu a úzkosti. Opakovane sa navodí pri opätovnom počutí či čítaní slova v akomkoľvek kontexte. Tiež sa vytvára stály pocit ohrozenia a strachu. Tieto pocity vo vedomí masy utužujú moc vlády. Skrátene ide o donucovacie slovo. Obrana spočíva v spoznaní jeho pravého významu a rozoznaní jeho zneužitia. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama