Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fintu jsem si dal po mnoha letech a musím konstatovat že se i v dnešní době ( 2010 ) jedná o luxusní dezert. O humor se samozřejmě není třeba bát Bebel je v tomhle vskutku spolehlivá značka. Nápad na vyloupení banky je geniální, zde stojí za povšimnutí, že v telefonickém rozhovoru Bebela s inspektorem Foxem v jedné chvíli vyzrazuje možné verze svého útěku z banky a řekne i verzy, která je o dvě desítky let použita ve filmu Spojenec. První, bankovní část se ve velké míře odává skvělému humuru, aby ne, když dialogy psal mr. Veber. Druhá část se nám tak trošku proměňuje v něco, co z filmu dělá daleko víc než jen dobrou komedii, když Bebel mluví o přátelství ke komplicovi, který se chová jak čerstvě narozenej holub a v duchu svých slov i jedná. Způsob jakým si vyměnuje Bebel a Lisa pohledy je naprosto užasný a posunuje pouhou komedii na mnohem vyšší level a pak přijde závěr, zvuk trumpety a pohled na náměstíčko v Římě, tak tuhle scénu si pamatuju už přes dvacet let od dob kdy jsme Bezva fintu viděl jako kluk poprvé v kině. Nevím čím a proč, ale je prostě naprosto nezapomenutelná. Jinak se mě taky líbí ta scéna kdy se Grimm a Georges baví u stolu co bude dál a ze sprchy vyjde nahá mlaďounká Kim Cattrall, chlapci okamžitě zmlknou a jen tiše a zamilovaně pozorují, jak si to nahá Lisa elegatně ťape pro župan, jako by se nechumelilo. Tento jedinečný ženský způsob jak umlčet chlapy doslova miluju. Zkrátka bezva film, tahle Bezva finta. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Neni pravda, ze by druha cast tu prvni vylozene kazila... spis dejova linka upada do urciteho pribehoveho prumeru a nijak se moc nelisi od ostatnich filmu s podobnou tematikou... na druhou stranu verim, ze kdyby se vyplnila prani z nekterych komentaru a cely film se odehraval v bance, nakonec vas to omrzi taky, ono se to neda natahovat vecnost... Kazdopadne Belmondo podal obvykly dobry vykon, holt tentokrat film nebyl postaven uplne primo na absurdnich scenkach a jeho bravurnich resenich, spis bylo asi zamerem aby to cely tak nejak slapalo a i pres nektere slamastiky ke konci vse tahlo utok az k vitezne brance v siti soupere, tedy divakovy prizne... Prestoze byl brejk na posledni chvili v pokutovem uzemi kopnut kamsi do autu, i tak se jedna o rozhodne nadprumerny film. Jen nechava cloveka nerozhodneho - kdybych si chtel pustit nejakou cistou komedii s timto skvelym hercem, sahnu treba po Zvireti, nebo naopak po Profesionálovi (mimochodem muj top 1 film s timto akterem). ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva film. Belmondo je bez Krampola ako Funes bez Filipovského. Ak nezačnete premýšlať nad logikou (naháňačky na ulici a polícia stále nikde, skoro rovnaký Belmondov hlas v každej úlohe), k čomu v tomto žánri nie je ani dôvod, budete sa skvelo baviť. Ako v banke, tak v uliciach Montrealu. Ten kvalitatívny rozdiel týchto dvoch pasáží nie je zase tak markantný. Jedna z top komédií našej mladosti a našej generácie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama