Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Fantastická krimikomedie, která nikdy neomrzí. Můj první film s Belmondem, co jsem viděl. První zhlédnutí bylo nezapomenutelné. Od té doby Belmonda miluju a dobře si pamatuji, jak jsem poté začal poctivě nakoukávat jeho filmografii. Vždycky když Bezva fintu dávají, dívám se. Belmondo (legendární Klaun) je zde jako vždy dokonalý a skvěle mu sekundují i Guy Marchand a Kim Cattrall coby jeho věrní spolu-zlodějíčci. Scénář je skvělý, má to geniální nápad a jako celek je film výborně vystavěný. Belmondův pláč do telefonu a závěrečný trik při odchodu z banky mě pokaždé zaručeně dostanou. Bezva finta je filmem vyloženě pro potěšení. Za tenhle výkon bych Belmonda nominoval minimálně na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec - komedie nebo muzikál. Super krimikomedie. U mě pět hvězdiček. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se senzačním Belmondem jako špičkovým loupeživým klaunem. Parťák je posera a hňup jak víno a další společnice do trianglu je slušivá Kim Cattrall. Výborným protivníkem je hláškující šéf policie Labrosse. " Poslouchejte mě dobře, Trempline. V životě jsem jen dvakrát vyznal lásku: Poprvé - své ženě před dvaatřiceti lety při našich líbánkách a podruhé - dnes před takovou spoustou lidí bláznovi převlečenému za klauna, takže jestli to není cvok, MŮJ PRESTIŽ JE V HÁJI!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je 371 bank a on je nakonec všechny vykrade." Ale ne, taťuldo, to by Klaun nikdy neudělal. Jemu nějaký ten dolarový miliónek stačí a nebude se přece zbytečně dál unavovat. Na mne tedy jeho výkon zapůsobil tak, že jsem si kdysi začal šít klaunský kostým pro případ, že by nastaly horší časy. Pak jsem si však uvědomil, že v mém případě by mi to určitě zkazil nějaký ten Lasky - šarmantní člověk, na kterého si ve vězení i mouchy bály sednout. Tehdy jsem zahnal myšlenky na bankovní loupež a vydal jsem se vydělávat bohatství do státních služeb. Zatím to moc nejde. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama