Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z vrcholů francouzské kriminální komedie. Belmondo válí jak při bankovní loupeži v klaunském obleku, tak při nebezpečných kaskadérských kouscích na jedoucím autě, Kim Cattrall to docela sluší a Francis Veber to vše diriguje v nepolevujícím tempu a se super hláškou v každé větě. Druhá půlka sice trochu ubírá filmu na lesku a zkrácení alespoň o deset minut by ničemu neuškodilo, ale já se stále bavil tak dobře, že bych nakonec ještě jednu vloupačku v pohodě snesl. Belmondo je prostě bezkonkurenční... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jean-Pavel zas o něco starší a ošklivější, pořád ale ve formě, jakou kdyby měl třeba takový Kreuziger na příští Tour de France, museli by mu za kolo přivazovat sběrný kontejner na železo, aby neprojel cílem dřív než tam stihne dojet ředitel závodu Oktávkou. Banky všech zemí se z tohohle filmu očividně poučily, protože ať už dneska vejdu do jakékoli kdekoli, šašků je tam jak naseto... Bravo, Bebele, mám tě rád. Ty klaune jeden. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel není úplně klasický film s Belmondem, Kanada je v něm příliš znát, v tom špatném. Ale Belmondo je zkrátka Belmondo, takže i když se nejedná o snímek s evropským šarmem, dokáže ho dodat sám. Způsob vyloupení banky je velmi vtipný, policejní šéf je úžasná figura. Nebýt velkého vousatého pitomce a roztahaného závěru, byl by film mnohem lepší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Belmondo vzal roli ve filmu, protože si konečně mohl zahrát poprvé klauna. (Locksley)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama