Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám ředitele banky, který by odmítl nechat se každý týden vykrást takovým sympatickým šaškem.. Bezva Finta a Muž z Acapulca mají dvě věci společné. Za prvé jsou to nejlepší komedie Bebela a za druhé mají s ohledem na nastolené tempo trochu slabší druhou polovinu. Leč budiž vše odpuštěno, poněvadž: „Mám Tě rád, klaune..“ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Od dôb reálneho socializmu podnes je Senzi finta hojne zaraďovaná do víkendového večerného vysielania tv staníc. Diváci si ju radi opakovane pozrú. Na vcelku dobrú zápletku boli navešané lacné a trápne pôsobiace fóriky, podlizujúce sa masovému vkusu (celá línia s bradatým tučkom či taxikárom a pod.). Inokedy zase znie tá najotravnejšia možná znelka. Film hodnotilo na čsfd vyše 7500 hodnotiteľov a na imdb necelých 1500. Pomer hodnotení je: čsfd = 82%/ imdb = 65%. Štatistikami len naznačujem, že možno ide o nejaký druh špeciálneho filmového fnordu určeného pre územie bývalej Č-SSR, aj keď je to francúzsko-kanadský film:)) .............. *)"fnord" je vymyslený výraz označujúci vopred určené slová, výrazy a pod. Po ich prečítaní či počutí v určitých kontextoch (noviny, piesne, filmy) ovplyvní podvedomie hypnotická sila výrazu tak, že sa vytvorí pocit nekľudu a úzkosti. Opakovane sa navodí pri opätovnom počutí či čítaní slova v akomkoľvek kontexte. Tiež sa vytvára stály pocit ohrozenia a strachu. Tieto pocity vo vedomí masy utužujú moc vlády. Skrátene ide o donucovacie slovo. Obrana spočíva v spoznaní jeho pravého významu a rozoznaní jeho zneužitia. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je 371 bank a on je nakonec všechny vykrade." Ale ne, taťuldo, to by Klaun nikdy neudělal. Jemu nějaký ten dolarový miliónek stačí a nebude se přece zbytečně dál unavovat. Na mne tedy jeho výkon zapůsobil tak, že jsem si kdysi začal šít klaunský kostým pro případ, že by nastaly horší časy. Pak jsem si však uvědomil, že v mém případě by mi to určitě zkazil nějaký ten Lasky - šarmantní člověk, na kterého si ve vězení i mouchy bály sednout. Tehdy jsem zahnal myšlenky na bankovní loupež a vydal jsem se vydělávat bohatství do státních služeb. Zatím to moc nejde. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jean-Pavel zas o něco starší a ošklivější, pořád ale ve formě, jakou kdyby měl třeba takový Kreuziger na příští Tour de France, museli by mu za kolo přivazovat sběrný kontejner na železo, aby neprojel cílem dřív než tam stihne dojet ředitel závodu Oktávkou. Banky všech zemí se z tohohle filmu očividně poučily, protože ať už dneska vejdu do jakékoli kdekoli, šašků je tam jak naseto... Bravo, Bebele, mám tě rád. Ty klaune jeden. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama