Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá Belmondovka se spusty skvělých hlášek, která zaručeně pobaví a rozesměje, ale bohužel ten konec byl strašný ! Scénarista asi nevěděl jak to elegantně zakončit - před sebou měl na papíru napsaných pár variant, nemohl se pořád rozhodnout. Tak si řekl, že zkusí staré, ale vyzkoušené "ententiky". Bohužel mu prstík ukázal právě na ten nejdivnější a nejnudnější závěr. Ale i tak to byla naprosto skvělá a nadprůměrná komedie. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fintu jsem si dal po mnoha letech a musím konstatovat že se i v dnešní době ( 2010 ) jedná o luxusní dezert. O humor se samozřejmě není třeba bát Bebel je v tomhle vskutku spolehlivá značka. Nápad na vyloupení banky je geniální, zde stojí za povšimnutí, že v telefonickém rozhovoru Bebela s inspektorem Foxem v jedné chvíli vyzrazuje možné verze svého útěku z banky a řekne i verzy, která je o dvě desítky let použita ve filmu Spojenec. První, bankovní část se ve velké míře odává skvělému humuru, aby ne, když dialogy psal mr. Veber. Druhá část se nám tak trošku proměňuje v něco, co z filmu dělá daleko víc než jen dobrou komedii, když Bebel mluví o přátelství ke komplicovi, který se chová jak čerstvě narozenej holub a v duchu svých slov i jedná. Způsob jakým si vyměnuje Bebel a Lisa pohledy je naprosto užasný a posunuje pouhou komedii na mnohem vyšší level a pak přijde závěr, zvuk trumpety a pohled na náměstíčko v Římě, tak tuhle scénu si pamatuju už přes dvacet let od dob kdy jsme Bezva fintu viděl jako kluk poprvé v kině. Nevím čím a proč, ale je prostě naprosto nezapomenutelná. Jinak se mě taky líbí ta scéna kdy se Grimm a Georges baví u stolu co bude dál a ze sprchy vyjde nahá mlaďounká Kim Cattrall, chlapci okamžitě zmlknou a jen tiše a zamilovaně pozorují, jak si to nahá Lisa elegatně ťape pro župan, jako by se nechumelilo. Tento jedinečný ženský způsob jak umlčet chlapy doslova miluju. Zkrátka bezva film, tahle Bezva finta. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se senzačním Belmondem jako špičkovým loupeživým klaunem. Parťák je posera a hňup jak víno a další společnice do trianglu je slušivá Kim Cattrall. Výborným protivníkem je hláškující šéf policie Labrosse. " Poslouchejte mě dobře, Trempline. V životě jsem jen dvakrát vyznal lásku: Poprvé - své ženě před dvaatřiceti lety při našich líbánkách a podruhé - dnes před takovou spoustou lidí bláznovi převlečenému za klauna, takže jestli to není cvok, MŮJ PRESTIŽ JE V HÁJI!" ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat „mírné“ SPOILERY (pokud se však v tomto případě dá o něčem takovém vůbec hovořit :-) A potom, že jsou na tom špatně pouze naši důchodci. Kdyby jenom tušili, co Babel pobírá po 30-ti letech u Canadian Pacific.... Valná většina z vás píše, že po opuštění banky snímek ztrácí na tempu. Možná, ale zase vytahuje eso z rukávu v podobě nudistického „blbce k večeři“ J. Villereta aneb co bys nám doporučil? „Svlékl bych ho a zavřel do tamhleté boudy. A nebude mu zima? Ne, já jsem otužilej :-) Navíc závěr v Římě u kašny aneb s jídlem rostem chuť a když už má člověk chvilku volného času a je na to oblečen......miluju a za sebe říkám jednoznačné ANO :-) Co říci závěrem? Bezva finta možná není tím nejoriginálnějším (nejchytřejším) vykradením banky, ale tím nejzábavnějším zcela jistě. p.s. kdyby byl současný dabing alespoň z poloviny na úrovni toho zdejšího a nikoliv těch současných rychlokvašek, co si odběhly od přehlídkových mol, firemních večírků popř. golfových dýchánků (nic osobního golfisto), byl by člověk ušetřen vypínání Tv max po 10min s „lehkým“ náběhem na tik v pravém oku a škubáním v levé tváři.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama