Ohnivé nebe (TV film)
Ohnivé nebo
Sci-Fi
Kanada, 2005, 88 min
Paul ZillerObsah
Výzkumníci na Zemi zaměří silné koronární záření (CME), které bylo odraženo od Slunce a míří přímo na zemský povrch. Teploty závratně stoupají, obloha, zdá se hoří a budoucnost lidského pokolení je ve hvězdách. Vědci musí vyslat obranný ledový kryt, aby zabránili CME. Podaří se zásah nebo je Země ztracena? (oficiální text distributora)
Ej Hlemýžď
Tak, tak, přesně tak, jak píše Jamal, akorát že to nebylo u Antarktidy, ale jednalo se Arktidu. Navíc, nevím, co vedlo autory českých dialogů, aby šéf ruské ponorky (plukovník, zde mu sice říkali kapitáne, ale budiž u velitele plavidla je to asi zvyk, budiž tedy) stále oslovoval svého pobočníka poručíku místo majore, jak je zcela zřejmé z jasně viditelných distinkcí.(30.1.2010)
Jamal
Jasný béčkový film, už jen podle názvu. Ale ponaučení pro to abychom se snažili chránit přírodu a hlavně nerozdělávali táborák někde ve troposféře, jinak budeme mít možná úžeh, ale spíše se ugrilujeme. Ale naštěstí svět má multimilionáře-vědce, který se o tuto problematiku zajímá a má konexi v ruské jaderné ponorce, která se jako jediná jaderná nachází u Antarktidy, kterou musejí odpálit aby se nebe uhasilo. Ale je zajímavé, že ve filmu nerozebírají, jak by se zvedlo moře a zatopilo kupříkladu část USA, dále Holandsko, Anglii a Austrálii…. No to asi už bude jiný příběh, možná Vodní svět, ale to už jsme tu taky měli (( ::(6.11.2006)
Gilmour93
Výron… Ať už kotníku, semene (pochopitelně předčasný) a nebo koronární masy, nikdy to neznamená důvod k jásotu. Pokud však existuje odhodlaný americký prezident odstínu Obamy, velitel ruské ponorky s vizáží Donutila a americký hasič metanu, co vypadá jak Dwayne Johnson po redukční dietě, nemusíte se v tomhle níže než nízkorozpočtovém katastrofálním filmu o osud matičky Země bát. A koho snad pálí, že po závěrečných jaderných opatřeních se bude v Benátkách spíše měřit podmořská hloubka, než nadmořská výška, ať si sedne na střechu Bílého domu, tam bude v bezpečí..(10.2.2012)
bassator
odpad!Tohle není snad ani to "béčko"... - 10. 11. 2010 - 5%(2.6.2011)
blackrain
Béčko jako vyšité. Ještě, že lidstvo vynalezlo atomové zbraně. Kde bychom bez nich byli, kdyby se mělo přihodit něco podobného.(31.1.2010)
MajkHany
Masakr :) Je velké horko tak vjedeme ponorkou pod Antarktidu a vyhodíme ji do vzduchu, kusy létajícího ledu pak zchladí mraky a tím je vše vyřešeno. Ty vole proč tomuhle nedám odpad! ? Dalo se na to i přes tu do nebe volající absurditu a počítačové efekty na úrovni windowsáckého movie makeru dívat...(4.6.2011)
bruceman7
Standardní nízkorozpočtový pokus o katastrofický film, šablonka, mizerné efekty, zpolaúchylná zápletka a zcelaúchylné řešení. I přes pořádný podprůměr to však bylo docela sympatické. 3,25/10(9.2.2012)
Stíba
Americký milionářský vědec se rozhodne na vlastní pěst zachránit svět před katastrofou způsobenou slunečními výbuchy. Přesvědčí amerického i rukého prezidenta a správnosti své teorie, sedne do vrtulníku a přiletí až takřka k břehům severního pólu kde přesvědčí kapitána ruské ponorky aby se vynořil a vzal ho na palubu a následně z ní odpálí jaderné rakety na severní pól čmž ochladí atmosféru a zachrání Zemi před shořením. Velmi špatné efekty, žádná atmosféra ani nic jiného a černý prezident ještě před Obamou. No není to super?(9.2.2012)
The_God
odpad!Mizerný, nevěrohodný, nelogický film s topornými herci. Takovýhle "klenot" se hned tak nevidí a to je dobře. Nechápu, jak někdo mohl vynaložit byť jediný cent na takovou katastrofu.(1.2.2010)
amyth
odpad!Jediná televize na světě tohle dokáže dávat v osm hodin večer a ještě na to dělat upoutávky :-)(9.2.2012)
Dextwer
Pustil jsem si to u večeře a tak nějak jsem se na to dokoukal. Každopádně je to hodně slabý film. Už jen téma použití atomových bomb na severní polární kruh a uhasit, tak koronární záření je hodně silné kafe. Plus nereálná představa, kdy se Američan dostane na ruskou jadernou ponorku, přesvědčí všechny o vhodnosti použití jaderných zbraní, je taky dobrý. Moje hodnocení: 20%(9.2.2012)
SiMMaS
odpad!No, větší blbost jsem v kategorii katastrofických filmů ještě neviděla. Uvažuji nad možností, že chtěli Kanaďani udělat z Američanů hlupáky... Možná je ale udělali ze sebe. Pokud to nebyla parodie, byl to velký vtip.(10.2.2012)
Wacoslav1
odpad!Proste sracka Dacascos nestal za nic ani v akcnich beckach natoz v katastrofickych zetkach nacpali do toho i Gossetta Juniora asi uz taky nema na chleba boze chran nas pred znicujicim utokem podobnych megatraparen!(20.1.2012)
sisimiut
klasický béčkový film s již tolikrát omílaným dějem,kde nedokázali zpracovat ani efekty ani děj. Tento odpad by dokázal s dostatkem prostředků zpracovat úplně každý. Není tu vlastně vůbec nic originální, film vás vůbec nijak neobohatí a vše skončí ,jak už to tak bývá naprostým vítězstvím dobra nad zlem. Opravdu nechápu,jak to mohla Nova dávat jako hlavní televizní program dne,když Spielbergovo Bratrstvo neohrožených strká až kamsi po půlnoci :((10.2.2012)
route60
odpad!To byl ale zase jednou filmový hnúúúúúúj a nemohu přijít na to co vede tvůrce ktomu aby natáčeli takové trapné veledíla(9.7.2011)
bankula
odpad!Pomíjím řadu do nebe volajících absurdit, které odradí každého člověka s elementárními znalostmi ze základní školy. Jako například fakt, že pod Antarktidu těžko můžeme plout, když je to kontinent. Nebo fakt, že elektromagnetické vlny neodklání ozónová vrstva, ale zemský magnetismus. No ale natočili to v Americe, tak se to snad dá pochopit. Ani počítačové efekty, vedle kterých je i česká Saxána špičkové dílo, nejsou velkým překvapením. Kamera, kterou někdo přišrouboval tak, aby se nemohla hýbat (patrně v tomhle nízkorozpočtovém filmu neměli na pořádný stativ), je taky přesně podle očekávání. Dokonce i nehrající herci, kteří deklamují své dialogy, jako by mluvili ke zdi nebo na nevydařeném pohovoru,nejsou tím hlavním, co mi vrtá v hlavně. Pořád je to v normě, kterou už dávno nastavily srágoroviny typu Ordinace nebo Ulice. Co mi ale nejde na rozum je otázka, proč to jde v posledních letech s pořady vysílanými v televizi v prime time čím dál tím více do sraček.(9.2.2012)
Climbus
odpad!Tak tento film jsem ani nedokoukal celý. Prostě hrůza!! Dávám 1/10(9.2.2012)
Keledaia
Nebylo to zas tak hrozné. Dokoukala jsem a stále žiju. Taková docela vtipná (rozuměj směšná) "katastrofická" podívaná.(10.2.2012)
| Na DVD od: | 26.05.2006 Intersonic |
|---|---|
| Na levném DVD od: | 23.03.2010 Intersonic |
Podobné
- Solární armagedon (TV film) (2006)
- Peklo (TV film) (1998)