Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv velký český, ale malý britský film jde ve šlépějích fláků Guye Ritchieho, akorát mu na mnoha místech chybí nezbytný „drajv“. Občas nelogické situace na takto malém prostoru zvlášť vyniknou, naštěstí stejně jako lahůdkové herecké kreace Andyho Nymana a Karla Rodena, kteří se i přes nevyrovnanost prostorů věnovaných jejich charakterům (Roden Nymanovi spíš jenom přihrává) skvěle doplňují. Z mnoha vtipů stojí pár za pousmání. Lehce „crazy“ atmosféru dokresluje výborná hudba a celé je to sice moc fajn, vtipné, svěží, hravé, morbidní, bizarní, ale k uzoufání průměrné. 70% Zajímavé komentáře: Damiel, Fr ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stylová záležitost, jakých se u nás točí mizivé množství, jen to vyprávění mi přišlo v rozhodujících momentech ohledně logiky kulhající na obě nohy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film za tři a půl milionu českých korun, který dokazuje, že vůbec nezáleží na finančních prostředcích do filmu vložených, ale jen a jen na chytrém scénáři, nápadech, umné režii, dobře zvolené hudbě a dobrých hereckých výkonech... Tenhle i na české poměry skutečně nízkorozpočtový film spojuje to nejlepší z britské školy černého humoru a pojetí cool gangsterek alá Guy Ritchie s charismatickým herectvím nejlepšího současného českého herce a řadou režijních vychytávek... Je to film levný, ale jistě ne po formální a umělecké stránce, tam naopak vyniká bohatost kreativity jeho tvůrců. Tahle svým způsobem téměř parodie na tendenční krimi filmy se skutečně neobyčejně povedla. Je úžasné, že Karel Roden bere vedle svých hollywoodských velkofilmů (za velké peníze) i takovéhle role... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že jde o snímek s prachmizerným scénářem, který by vystačil na hodinovou povídku. Také to má zbytečně rozvleklý úvod a relativně průměrného Andy Nymana. Zbytek již jsou naštěstí samé klady. Je zde perfektně fungující (a sednoucí) černý humor, něco scén a hlášek, které uvíznou v hlavě (většina smrtí kupříkladu). Snímku vydatně pomáhá, že ho napsal a natočil Brit čili, ač se odehrává v Praze, tak zde nechybí ten "pohled zvenčí" na nás, který přináší některé vtipné záležitosti. Ovšem jasně největším esem filmu je naprosto excelující Karel Roden. Táhne celou stopáž a to bez ohledu zda je zrovna nějaká slabší scénka či naopak. Na to, že to stálo prý pouhé tři miliony korun, tak to i technicky vypadá docela zdatně a je vidět, že i s minimem financí to prostě jde. Objektivně se jedná spíše o mírně nadprůměrnou záležitost, na druhou stranu se mi to trefilo do vkusu a nálady tak jako málokterý film v poslední době, takže z mé strany plná spokojenost. Nemůžu se však zbavit pocitu, že mít to lepší scénář tak to zamířilo výše než "pouze" do oblasti velmi dobré černé komedie. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemnej film, ale je to prostě nedotáhnutý. Námět je super a zvraty jsou fakt vtipný, jenže je to tak mdle podaný a moc mě to nevtáhlo. A je to škoda, protože herci se snažej. Zvlášť Karlovič byl dobrej :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

to se to někdy tak semele a díky nešťastné náhodě najednou usínáte v posteli sám. existuje několik možností, jak situaci řešit. jednou z nich je umřít. a protože K.Roden je jedinej koho angličan Colin zná, musí mu pomoci on. kdo tohle přežije?... díky zajímavému námětu jsme svědky řady situací, které můžou vzniknout opravdu náhodou. a některé jsou opravdu černohumorné. asi 3x jsem se smál opravdu upřímně a nahlas. občas mě pobavil vtipnej dialog a občas to chytne super nadsázku (příruční zabijáckej pes je fakt super). toho zajímavého je tu ale pomálo. snad jen K.Rodena je tu dost (a vůbec to nevadí). zato mi vadil ten zelenej filtr. tak hnusně snad v Praze není. a co vy? dokázali by jste žít bez manželky? já.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz je tenhle film z casti britskej, klidne ho oznacim za jeden z nejlepsich soucasnejch ceskejch filmu. Drsna cerna komedie, kde se nesetri s mrtvolama, tady chybela a je to prijemna zmena oproti vetsine soucasnejch ceskejch filmu, kde se keca o nicem. Tady je aspon docela slusnej pribeh. Sice tady mohlo bejt vic pokusu o zabiti Nymana, ale i tak si vicemene nemam na co stezovat. Roden hraje perfektne a hazi jednu hlasku za druhou ("Hodim Libu do kosmetaku a pak te zabiju."), Nyman je takovej sympatickej trouba a Geislerovy role svine perfektne sedla a taky sem tam utrousi hlasku ("Ty mi nerozumis, co, ty picusi."). Navic tu je jeste cokl s krutym "obojkem". Sice se film nemuze merit treba s filmama Guye Ritchieho, ale i tak to je velmi slusnej pokus a vyborna komedie s minimem hluchejch mist. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ani tragikomedie, to je v nejlepším případě tragitragédie! Film má dobré herecké obsazení, avšak náboj mezi postavami není dostatečně impulzivní. Jinak řečeno, nikde nevzniká nějaké postupně vybudované pouto. Roden a Geislerová mají můj obdiv a Nymana lehce zastiňují. Film má spoustu dobrých okamžiků, ale suma sumárum jsem se i na poli těch 80 minut stihnul nejednou nudit. A navíc, téma, které se točí zase jenom kolem smyslu života, života a smrti, mě už fakt nebaví sledovat, ledaže by mělo formu podobnou Fontáně a audiovizualitu Sunshine, což v tomhle případě... ehm... tenhle případ to opravdu není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Český plán je skvělý plán a nikdy neselže. Snad jen, když dělostřelecká palba nezasáhne cíl nebo otrávený knedlík zbaští někdo jiný, ale víc než milion výjimek potvrzující toto pravidlo patrně neexistuje. Já si přitom několikrát zařval smíchy opravdu stylově a rozhodně mi nikdy nevymizí z hlavy vzpomínka na rozzářeného Rupperta vstupujícího do přestřelky s kondomem v ruce, ale také jsem zaznamenal nemálo hluchých míst lehce zavánějících trapností. Je to trochu škoda, ale co čekat od snímku, jehož hlavní hrdina je povoláním řezník, číšník, řidič a ruční hovnocucář. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebylo špatné, ale zábavy mohlo být mnohem víc. Chtělo to "jen" nabušenější scénář bez hluchých míst. Roden je opravdu velmi dobrý komik! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzniknout tohle v USA, půjde o nezávislák jako vyšitý. U nás, kde ve filmové tvorbě absentuje existence profesionálních studií s náležitým zázemím, je to pouze vyšší kategorie amatérismu. Takhle nějak bych si představoval absolventskou kolektivní práci studentů FAMU, kdyby našli slušného sponzora. Problémem není zjevně nízký rozpočet, nedodělky spočívají především ve scénáři a jsou tak výrazné, že nejdou přehlédnout i přes nespornou nápaditost a vtipnost některých scén. Výhrou je angažování Karla Rodena, který, nesvázaný požadavky velké produkce, hraje s velkou chutí a řadu scén si vyloženě užívá. Zato Andy Nyman si v zásadě vystačí po celou stopáž s jediným naivním výrazem v obličeji a Aňa Geislerová předvádí, jak omezený je její herecký rejstřík. Celkový dojem: 45 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Nemastná / neslaná záležitost s několika zajímavými nápady, která by chtěla být něčím víc, ale bohužel se jí to moc nedaří. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zdá se (podle lokací), že Brit Steen Agro vidí Česko v docela nelichotivém světle, což této úžasné černohumorné komedii velmi prospívá. Nevím, nad kým se rozplývat dřív...Karel Roden i Andy Nyman jsou skvělí herci, přesně typově obsazení. Kdo mě ale šokoval svým bravurním hereckým projevem, byla Aňa Geislerová, u ní jsem totiž zvyklá na typ á la Hanule ze "Želar". To co ale předvedla tento rok - ať už se jedná o "Sklapni a zastřel mě" nebo "Štěstí" a "Šílení" - Český lev zcela zaručen. Stejně báječný jako herci je i scénář, prošpikovaný až cynickým humorem a s některými dokonale vypointovanými dialogy. Paradox k zamyšlení pro všechna naše režisérská esa : jeden z nejlepších českých filmů tohoto roku musel natočit Brit :8) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Andy Nyman je dokonalý looser a Karel Roden je dokonalý packal vo veľmi pohodovej a oddychovke, ktorá dávkuje citlivo tragiku aj humor. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vše dokonale vystihuje jediný záběr na Líbu alias Aňu. Černočerná koprodukční komedie jaká tu dosud nebyla, za což autorům děkuji. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film plný paradoxů. Nadprůměrný až takřka geniální námět x průměrný a nedotažený scénář. Skvělí a typově přesní Karel Roden s Annou Geislerovou x nevýrazný a bezkrevný Andy Nyman a ani balkánský zabiják nic moc. Ale i tak jsem rád, že jsem to viděl - především musím ocenit několik velmi zajímavých scén (babka na stromě, na ledu) a celkovou stylovost. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Karel Roden nějak ani nevyčnívá. Po celý film vypadá jako by právě po ránu vstával. Zato role , kterou hraje Andy Nyman je roztomilá až z toho hřeje. Aňa Geislerová v podstatě hraje tu svou mrchu. Zápletka jednoduchá, výstižná. film uteče jako voda. Některé scény vyloženě potěší. 60% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Jedno z príjemných, pohodových osviežení filmovky, ktoré je skôr melancholické a smutné, než čiernohumorne vtipné. Lenže ani emócií, ani smiechu som si neužil dosť na to, aby som ostal pri tých 4*, ktoré som tam pôvodne mal. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem od toho čekal víc, nebylo to ani tak drsné v názvu, a herci měli taky navíc, alespoň ten Roden si mohl tuhle roli odpustit, škoda jeho času na něco lepšího a zábavnějšího. ()

Reklama

Reklama