Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Místy hrozná nuda, ale většinou docela solidní zábava. Je to hlavně tím, že i když je film natočen v Praze, tak ho natočil Brit. Brit, který disponuje skvělým černým humorem a přenáší ho do scénáře, ale především má nakoukány černé komedie Guy Ritchie a z filmu je to hodně cejtit a to je pro film největší plus. Dalším plusem je solidní herecké obsazení, Roden dokazuje, že i v humorně laděném filmu se neztratí a strhává na sebe veškerou pozornost, Nyman mu sekunduje a Geislerová už je jen do počtu. Ovšem po dlouhých úvahách jde spíše o průměrnou komedii, která nic nenabízí, ale také se o nic nesnaží, ale tři průměrné hvězdy jsou tak akorát. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Je to jen slátanina s pár dobrejma momentama a výborným Rodenem. Jinak na tom filmu není NIC co by mohlo zaujmout. Pár hlášek a momentů kdy se člověk trošku uchechtne nemohou zachránit celkovou prázdnotu tohoto snímku, který ve druhé polovině už přerůstá v nefalšovanou nudu a nervózní koukání se na hodinky kdy už bude konecObčas si to hraje na komedii (v kině se nikdo za celou dobu nezasmál) a občas to sklouzne do „vážné“ roviny se spoustou nudnejch dialogů.celkově neslané nemastné nic. Jednu hvězdičku za Rodena a druhou za možnou skrytou pointu, kterou jsem já, ale bohužel neobjevil ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zase jedna komedie, u které jsem se jen tak neusmíval a semtam neuchechtnul, ale opravdu se nahlas smál. Škoda, že tam těch povedených pasáží nebylo víc a taky mezi nima nemuselo být tolik hlušších míst. Chtělo to ještě vypilovat scénář. Gangster s přenosným psem mi evokoval filmy Guye Ritchieho, ale hlavní komická postava v podání Karla Rodena je ryze česká. Kdyb tak byl český i scénář... České scénáře jsou dobré scénáře a vždycky fungujou:-) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Takovéhle komedie se v Česku nedělají. Ty hořké zdejší filmaři vyrábějí na běžícím páse, pořádně černou ale musel přijet umíchat Brit Steen Agro. Jeho Sklapni a zastřel mě patří dle mého soudu k tomu nejlepšímu, co se v našich luzích a hájích vloni natočilo. Ne že by příběh byl nějak závratně originální, ale díky výborným hercům a umným pointám vše drží výborně pospolu. Je jasně poznat ruka britského filmaře, nikdo ze zdejších by to takhle nepodal. Roden je super, Geislerová po Štěstí opět dokazuje, že charakter mrchy jí sedí víc než panenky, a neznámý Andy Nyman je kouzelně bezbranný. Mohlo by to sice být o kus kratší, některé scény jsou slabší, ale ty hlášky, občas hraničící s patentovou dokonalostí (Čím jste ji zabil? / Myslím, že polívkou kuřecí.) to bohatě vynahradí. 4* ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Černé komedie mám moc rád. Zajímavý nápad se Sklapni a zastřel mě rozhodně nedá upřít. Nemůžu se však zbavit dojmu, že z toho námětu šlo vyrazit podstatně víc humoru i akce. Ne že bych se vyloženě nudil, ale proti Podfu(c)ku nebo třeba Zmražené pojistce tomu tak trochu chybí šťáva. Nicméně ve srovnání s další současnou českou komediální produkcí se stále jedná o nadprůměr, takže se ochotně přikloním k hodnocení vyššímu. 50% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama