Reklama

Reklama

Krajina přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou fantaskního příběhu je holčička Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Když jí zemře maminka, otec dcerku odveze z města na vesnický statek. A právě tam se začíná odehrávat směsice velikých podivností, upředená z bizarních představ a fantazií holčičky, jež své okolí přetváří ve svět kouzel. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tideland je krásně úchylný, fantaskní a neskutečně divný film, s nepopíratelně skvělou Jodelle Ferland a vynikajícím Jeff Bridgesem. Fantazie nemá hranic... Je to vtipné i smutné, pestré a... A hlavně kapku morbidní, ale ruku na srdce: Není tahle novodobá Alenka, která připravuje rodičům herák a poté se sama (trochu jinak) toulá barevným světem vlastní představivosti..., není tahle holka úžasná...? :-) Tideland má výbornou atmosféru a chvilkama jsem váhal mez 3 a 4 *. Tento Gilliamův kousek se mi líbil víc než Kletba bratří Grimmů, ale zase na druhou stranu úplně odvázaný jsem z toho nebyl. Od Terryho mám radši jeho starší filmy, ale ani zde se jeho imaginace a tvůrčí cit nezapře. 3 a 1/2 * ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Něco mezi návštěvou Schwarzenberský hrobky a uklízením po drogovým večírku v centru Bagdádu. Terryho ponožky tentokráte vítají diváky v úplně jiný dimenzi, vesmíru, kde jsou děti magoři, dospělí neexistují a bombové útoky jsou prováděny za účelem zničení žraločí bytosti. Všechno mělo význam, ale Giliam hledal tak dlouho jointa po zemi a nechtěl zastavit ten kolotoč bizarních záběrů, až jsem z toho dostal schýzu. Závratě a pískání v uších, pocit samoty na celým světě a že svět je jedna velká imaginace, to je analýza a pocitovost Terryho Tidelandu. Vítej v jiným kosmíru! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

No čo povedať? Čakal som ujetinu, ale až takúto?...hm.... Tento film by sa dal hádam najlepšie charakterizovať asi nejak takto: absurdita nakopená na ešte väčšej absurdite. A v tej spleti absurdít iba zriedka na vás mrkne niečo aspoň trocha normálnejšie. Fantasy? Horor? Zabudnite. Už úvodné scénky dávajú jasný odkaz, že toto jednoducho nebude klasický film. Ide vlastne len o akýsi halucinogénny obraz a fantázie jedného veľmi ale veľmi smutného dievčatka, pričom dialógy si idú svojou vlastnou cestou pomimo, vytvárajúc tak ešte väčší chaos a zdanlivo blábolivý bordel. Napriek tomu však film nezatracujem, pretože v pozadí a medzi riadkami je cítiť mimoriadne hutnú, ťaživú a smutnú drámu s ešte smutnejšou pointou. 50/100 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Alenka pre dospelych. S nadsadzkou by sa dalo povedat, ze to je ten isty, neskutocny pribeh so stastnym koncom, avsak v morbidnej verzii Terryho Giliama. Pohlad ocami dietata, kde rozpravkovy svet je skutocny a naopak ten skutocny rozpravkou. Je vidno, ze Terry sa po utrpeni ktore zazival pri produkcii Bratov Grimovcov riadne odviazal a ukazal sa tak ako ho s jeho skvelou viziou a fantaziou pozname. Cely ten pribeh, aj ked sa sice odohraval v skutocnom svete, v zavere vyznel len ako rozpravka, ako nieco, co sa nestalo. To sa mi velmi paci, pretoze cely ten sialeny pribeh by sa hadam ani nemohol stat. Taketo nieco mi tu uz dlho chybalo. (8/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"One child show" Jodelle Ferland, která si i přes vynikající výkony všech zúčastněných, spolehlivě krade celou stopáž pro sebe. Tideland rozhodně není pro každého, respektive je pro minoritní skupinku, které se zrovna trefí do nálady. Pokud se vám poštěstí a budete to vy, tak vám vůbec nebude vadit, že je to ve své podstatě o ničem a zdlouhavě. Podmaní si vás atmosféra a celé to uteče jako voda. Velmi nevšední zážitek a pravděpodobně nejvíce svébytný film (čímž nemyslím hned nejúchylnější či nejbizarnější), který u nás v poslední době běžel v kinech. Gilliam stále umí a zvláště hravá kamera zaujme po celou stopáž. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Mitch Cullin si zahrál také malou roli v autobusu. (Chatterer)
  • Režisér Terry Gilliam řekl: "Je zajímavé, že Mitch Cullin, který napsal knižní předlohu, je gay. Umí skvěle psát ženy a řekl, že Jeliza-Rose je on sám. Je to o něm. Mimochodem, je jedna věc, když holčičí postavy píší ženy, ale muži to neumějí - kromě gayů. Taky mám takovou teorii o publiku: Nejvíc se Krajina přílivu líbí ženám, pak gayům, pak mužům, kteří se nebojí své ženské stránky, a pak jsou macho chlapi, kteří ji nenávidí. Nutí je přemýšlet o svých pocitech." (NIRO)
  • Film s malým rozpočtem si Gilliam náležitě užil. Film ovšem propadl a celosvětově utržil v kinech pouze půl milionů amerických dolarů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama