Reklama

Reklama

Soupeři

  • Jižní Korea Hyeongsa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční příběh od režiséra filmu Na útěku plný bojového umění, intrik a nástrah. Korea, 15. století, země je v hluboké politické krizi, nastává boj dvou mocenských skupin o absolutní nadvládu. Dvojice detektivů v utajení vyšetřuje případ padělaných peněz, který se stává mnohem záhadnějším, když všichni hlavní podezřelí jsou zavražděni. Během vyšetřování detektivové potkávají tajemného bojovníka, oddaného stoupence jedné z mocenských skupin, který se snaží zahladit veškeré stopy. Namsoon, mladá detektivka svého protivníka neúnavně pronásleduje, utkává se s ním v mnoha soubojích a nakonec se do něj nevyhnutelně zamiluje. Zvítězí láska nad zákony? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální příběh ovšem v úžasném balení. Pokud tam bylo něco víc než jen ta banální krimi-milostná historka, která kolísala od poetické tragédie ke grotesce, nepodařilo se mi to ze všech těch vrstev nápaditého pojetí vyhrabat. Pokud jde o děj, průměr až nuda, zejména první půl hodina byla téměř k nepřežití. Pak jsem příběh jako takový vzdal a užíval si hlavně tu lavinu výborných a místy doslova vymazlených nápadů, ať už vizuálních, hudebních nebo vizuálně-hudebních. Řada scén má úžasnou atmosféru a samy o sobě byly úchvatné, řada obrazů je vypiplaných do posledního detailu, řada scén mě pobavila, občas dokonce rozesmála originálním a hravým občas téměř hračičkovským zpracováním. Nakonec jsem si to i užil a vychutnal, ale že bych se k tomu někdy chtěl vracet, to asi ne. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Otázka dne zní, o čem to vlastně bylo. Teda, děj si nějak přeberete, ale o čem se to vlastně snažilo být? O akci, nebo o nepochopitelné romanci, o zločinech padouchů, o nesmyslných a otravných vřískáních, nebo snad o náhodné rychlosti scén? Vím jen to, že to určitě nebylo o příběhu. A tipl bych si, že ani autor tenhle film nebral jinak než jako pokus o to, kolik divák snese - zpětně to tak asi bude, vzhledem k tomu, co natočil příště... ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Duelist je asi první film, u kterého mi na to, abych se na něj těšil, stačily dva obrázky. Stejně jako Lhurgoyf jsem očekával historicko akční film, prostě něco jako Hrdina nebo Klan létajících dýk. Už prvních pět minut mě uvedlo v rozpaky, když se během honičky na tržišti jako hudební doprovod ozval známá klasika z grotesky (nebo co to bylo..). To už jsem se začal bát, že se "vážného" historického filmu nedočkám. Kdyby to aspoň byla komedie, ale u tohohle mixu grotesky a parodie jsem už jen čekal, kdy někde vykoukne Leslie Nielsen. Příběh, resp zápletku o falešných mincích a její rozuzlení jsem moc nepochopil, ovšem těžko posoudit, jestli je chyba jen na mojí straně. Herci oscilovali mezi teatrálností a ksichtěním, prostě hrůza. Ale korunu tomu nasadila vizuální forma. Ano, barevnost a kompozice většiny záběrů je úžasná, nicméně u filmu se předpokládá, že se obrázky taky budou pohybovat. Avšak tady je další zádrhel. Jednou jsou záběry zpomalené, jednou zrychlené, aby to nebylo málo, došlo i na "zrychlený foto-styl" (plácnu: třeba 4 fps puštěné na 10fps, takže to vypadá trhaně a zrychleně). A určitě jsem ještě nějakou samoúčelnou vizuální "parádičku" zapomněl... Podtrženo a sečteno: nuda, špatný příběh, špatně zahráno, zmateně zrežírováno, občas pastva pro oči. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Divný juhokórejský film, ktorý ani sám nevie, čo vlastne je. Keď po atmosferickej scéne nasledujú psedukomické dialógy a po akčnej scéne grotesktné naháňačky, môj mozog vypína, pretože spracovať to, je oriešok. Pri tom "vypínaní" sa dvakrát dostavil i mikrospánok, čo nie je dobrá filmová vizitka. Ani jedna z postáv ma nezaujala, tá mužsky sa tváriaca detektívka by zasluhovala kopnúť do svojich imaginárnych gúl, humor je zasa trápny. Až na pár súbojov nie je ani vizuál celkom ono. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výhradne pre kóreofilov (viď Adrianov milosrdný komentár). Ázijsky komplikovaný spôsob rozprávania, pri ktorom si musíte štvrtinu vecí domyslieť a štvrtinu zase pustiť jedným uchom dnu a druhým von, ma už nemôže prekvapiť. Takisto ma nezaskočia typicky šikmooké žánrové kotrmelce, keď sa prechádza z komédie do vážnej drámy, z drsnej akcie do romantickej poetiky. Lenže z tohto bordelu sa mi premiešali vajcia s očnými buľvami. Asi to bude tým, že na takéto tančeky sú majstri Hongkongčania, no kórejský pokus totálne zlyháva. Solídna zápletka (mladá vyšetrovateľka sa zamiluje do „mafiánskeho“ hrdloreza) sa načisto stráca v audiovizuálnom chaose, v ktorom znie techno-metal aj chorály a prechádza sa z fakt otravných spomaľovačiek do uletenej groteskovej zrýchlenosti. Hlavní hrdinovia (akože anime šermiarska buzna s vlasmi spomalene vejúcimi do tváre a prehrávajúca, afektovaná, uvrešťaná a teda pramálo sympatická dievčina) sú herecky totálne mimo a niet medzi nimi ani náznaku chémie, na čom by samozrejme film mal byť postavený. Po technickej stránke je to dokonalosť sama, ale to ešte neznamená, že je to dobre zrežírované – inak by to predsa nebola taká nuda. Výnimku tvorí jedna jediná scéna, ktorá je jednoducho úchvatná – prvý „zamilovaný súboj“ ústrednej dvojice v temnej uličke, za svitu mesiaca, odohrávajúci sa niekde medzi 30. a 40. minútou filmu. Keby to celé bolo takéto štýlové, tak sú Súperi absolútna bomba. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama