Reklama

Reklama

Beresina oder Die letzten Tage der Schweiz

  • Německo Beresina oder Die letzten Tage der Schweiz (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím pochybného advokáta Alfreda Waldvogela (Ulrich Noethen) a jeho přítelkyně Charlotte (Geraldine Chaplin) se ruská callgirl Irina (Elena Panova) ve Švýcarsku seznamuje se stále širším kruhem zákazníků. Získává si přízeň svým šarmem a nezaujatostí vůči jejich nejrůznějším choutkám. Obzvlášť si oblíbila penzionovaného generála Sturzeneggera (Martin Benrath), který před lety se svými stoupenci vytvořil tajnou organizaci Gruppe Cobra, jež má v případě přílišné liberalizace zasáhnout a převzít ve Švýcarsku moc... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Na sklonku své kariéry se Schmid pustil do satiry, s níž nemilosrdně odhalil slabé stránky Švýcarů a Švýcarska. Učinil tak s elegancí a napřímo, film měl údajně doma velký ohlas. (Kvalitní recenze a rozhovor s režisérem na World Socialist We Site, viz IMDb).(70%) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie a vynikající satirický obrázek švýcarské politiky a společnosti. Země, kde jsou na nejvyšších postech páni s velmi různorodými choutkami, kde peníze nesmrdí a vyprat je není rozhodně příliš složité. Země plná staříků se samopaly. Země, která leží u nohou milé prostitutky. Ta je tu ale tou nejsympatičtější postavou a svým nelíčeným zájmem o švýcarskou kulturu a historii jako rozená Ruska dodává další kamínek do bohaté mozaiky švýcarských neřestí a bolavých míst. Jako komedie Beresina také funguje, i když se nevyhne některým slabším okamžikům. Závěr je ale vygradován pěkně a povedlo se i pár černých vtípků. Jelena Panova je krásná i sympatická, její postava byla napsána náramně, ale možná by na sobě mohla ještě trochu zapracovat. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama