Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Koukám, že většina místních rádoby kritiků, tento film prostě nechápe. Na tom, že je letadlo v ohrožení a zachrání ho civil, se už zkrátka nic nedá vylepšit ani zkazit. Herecké výkony, jsou opravdu nic moc a efekty též za nic nestojí, ale beru v potaz, že se jedná o snímek určený pro televizi. Nic víc a nic míň. Slabý průměr, který se akorát hodí jako výplň sobotního odpoledne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má spoustu záporů, v tom musím souhlasit, ale nemyslím si, že by měl být v černých číslech. Znám mnoho horších filmů na podobné téma. Scéna s narušením trupu a následné paniky – smrt (vycucnutí) některých pasažérů se mi líbila – ani dítě není ušetřeno. Jinak se tu ovšem najde i dost ujetých (přestřelených – nereálných situací), u kterých budete jen nevěřícně kroutit hlavou nad stupiditou scénáristů. Věřím ale, že knižní předloha mohla být opravdu dobrá. Herecké výkony taky nebyli úplně tragické, leč podprůměrné hodnocení je zde zcela na místě. Hajzlíky v letadle vám můžou zachránit život – pokud vás nejebne už jen z toho smradu… ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +občas až mrazivá atmosféra, někteří známější herci, pozadí děje, na béčko relativně věrnější zpracování –no rozhodně to pořád zůstane béčko, podobný námět tu byl už mnohokrát/// Možná to zapříčinila atmosféra nebo nálada se kterou jsem se na film díval, ale za hodnocením si stojím. Možná i proto, že to byl po dlouhé době film u kterého jsem si obrazně okusoval nehty a hltal nervy drásající atmosféru. V žádném případě bych tedy film neházel do škatulky odpad, protože tento nad ostatními, stejně zaměřenými snímky vyniká. Navíc je zde i slušný český dabing, tak proč ne!/// Celkem 62%/// ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčková vykrádačka knihy Mayday od Thomase Blocka. Zatímco u knihy čtenář napětím ani nedýchá a připadá mu krátká, u filmu stupiditu sotva rozdýchává a děj se strašně vleče... Celé to bylo srandovní, televizní, levné, papundeklové s levnými počítačovými triky... Herecké výkony plně odpovídaly béčkovému žánru. Ideální večerní trhák NOVA CINEMA !!!. Zkrátka od odpadu to dělí jen kousek a ta kupa srandy. A ještě jinak. Všude kde hraje Superman Dean Cain si buďte jistí, že se jedná o blbost, kterou lze dokoukat jen v případě velké nudy. V opačném případě doporučuji u TV tlačítko OFF a u DVD popelnici. * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ukázky na Stav Nouze (nápaditý název, není vyliž pravda?), říkal jsem si sakra, kde já už jsem to... A nebylo to jen tím, že originalita je v tomto případě mrtvá jako smlouva o ústavě pro skoro celou naši velkou úžasnou Evropu. Mayday je totiž filmovým zpracováním stejnojmenného románu Arthura Blocka, který jsem četl když mi bylo asi dvanáct a tenkrát to byla pořádná jízda:) Tak jsem si dal tu práci (a překvapivě i po těch letech také potěšení) a pročetl si knihu znovu. A film z tohoto srovnání nevychází vůbec dobře...ale kdo by to nečekal, že?:) Block se sice v knize snaží šokovat možná až příliš a místy děj na palubě poněkud vzdušného Stratonu připomíná spíš zombie horrůrek, nicméně oproti šedivému a nudnému televiznímu příbuznému, z něhož byla spousta těch na dnešní mediální experty asi příliš kontroverzních věcí jen a jen ke škodě diváka vypuštěna, působí jako veledílo. Další čárka do kolonky špatná zpracování knižní předlohy a ode mě 20%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film vznikol na motívy rovnomennej knihy Thomasa H. Blocka. (ti88na)
  • Jakmile by došlo k protržení trupu letounu, došlo by k rychlé až explosivní dekompresi a vnitřní tlak a teplota vzduchu by se do pár sekund snížily na hodnoty, které panují venku. Už z toho vyplývá, že hlavní hrdinové a ani nikdo další neměl šanci na přežití. (Cheeker)
  • Raketa odpálená z letounu F-18 Hornet je AIM-9 Sidewinder. Sidewinder je tepelně naváděná raketa s krátkým doletem a neměla by dostatek paliva, aby doletěla 480 mil ke vzdušnému cíli. Operační radius této střely je zhruba 11 mil. Tepelně naváděná střela nemůže spoléhat na navádění radarem, jako je uvedeno ve filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama