Ninja Terminator

Akční / Dobrodružný

Hong Kong / Kanada / Velká Británie, 1985

Godfrey Ho

Beckova ninja lahodka. Aj ked dej sice obcas vobec nedava zmysel dolezite je, ze akcia vyplnuje vacsinu casu z celkovej minutaze. Boje sice neobvplyvaju ktovie akou choreografiou, ale natocene su svizne a hrdinovia su spravni frajeri :) Samotny zaverecny suboj je uz ine kaficko. Traja ninjovia (cerveny, cierny, a "maskacovy":)), hviezdice, dymove granaty, telportovanie z miesta na miesto a riadny suboj katana na katanu. Jednoducho presne to co som ako decko hltal s kamaratom na osuchanych VHS. Pre fanusikov ninja-filmov povinnost. (6/10)(10.10.2007)

A tak započala Richardova éra Godfreyových ninja film,které ani točit neuměl. Ten název je lákavý Ninja Terminator,ale ona je to jednoduchá kopačka,jediné co tu je malinkatý robůtek co přináší zprávy. Bruce Stallion je s Richardem dobrá dvojka.(28.6.2007)

• TERRORDROME

Môj tretí ninjácky film s Richardom Harrisonom a zatiaľ najpodarenejší, už len preto že je tam dosť akcie a je aj slušne natočená. Pravda, režisér Godfrey Ho nie je schopný súvisle odvyprávať ani úplne banálnu historku, takže podľa svojho tradičného zvyku mieša dve nesúvisiace dejové línie ktoré preskakujú jedna od druhej. Jedna je samozrejme o ninjákoch, čo sa bijú o sošku zlatého bojovníka. Maskáčový, čierny a červený ninja teda robia svoje čáry máry, zázračne sa teleportujú z miesta na miesto a posielajú si správy pomocou blbých hračkárskych robotkov. Druhá línia je zasa tradične gangsterská, kde sa frajerský búchač menom Jaguár tlčie s každým na koho narazí. Tieto bitky sú lepšie než tie ninjácke abrakadabra, na ktorých sa dá naozaj len škodoradostne smiať. Súboj na pláži s hlavným záporákom tejto línie ( ktorý pri tejto príležitosti odhodí dámsku blond parochňu ktorú celý čas predtým bohvie prečo nosí ) je dokonca veľmi pekný. Takže je to v podstate v rámci možností dosť slušná hovadnosť, síce úplne nezmyselná a ledabolo zlátaná, ale prinajmenšom nie nudná a to je u takýchto filmov sakra dôležité.(23.11.2011)