Reklama

Reklama

Il bosco 1

  • Velká Británie Evil Clutch (více)
Itálie, 1988, 85 min (Alternativní 79 min)

Recenze (9)

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná záležitost, silně inspirovaná Bavou, Fulcim a Raimim... Samozřejmě se nejedná o nic světoborného, herci přehrávají, jak jen můžou, ale atmosféra je vcelku povedená, gore slušné, hudba mi sedla stejně jako celý film... Já byl jako jeden z mála spokojen... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Taškařice, ptákovina, italské Evil Dead. V žánrové kolonce ještě chybí komedie. Herci? Komediantský ansábl z HorníDolní. Ve druhé polovině filmu se už nemluví, ale jen řve. Nejvíce řve děvečka v bílém kabátku a černé minisukni. Není divu! Hodiny mají místo kukačky hlavu zvracející krev (a jdou samozřejmě pozpátku), jejímu milému urazil zombík ruce balvanem a nakonec musí čelit dvěma stvůrám najednou...naštěstí je poblíž motorová pila a blíží se ráno. A to jsem ještě nezmínil upírskou čarodějnici s nestvůrným pařátem a létající kameru...A v jednom momentě nám čarodějnice připomene hammerský snímek The Reptile (1966). A na můj vkus se tu dost zvrací. Hodnotím vpodstatě jen triky a masky, kameru a hudbu. Jako parodie průměrné. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Tato Italská ujetina kopírující Evil Dead mi sedla. Dusná atmosféra , šílené situace , pěkné triky. Veselá morbidita. Scénka s rybářským prutem jasně dokazuje že poblíž číhala Troma. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pozor!! Ultimátní brak!! Totální vykrádačka Evil dead nebo Demons! Ale já jsem se parádně bavil a nechal se unášet, co si tvůrci všechno nevymyslí. Hlavně ty kamerové nájezdy jak z Evil dead a podobné zvuky! Herecké kreace jsou otřesné, ale tak fanouškovsky zapálené, že jsem neztrácel úsměv ze tváře. Jednu z hlavních postav ztvárnila představitelka oslavenkyně z Démons 2 a tam, co předvedla je oproti tomuto na Oscara, haha, ale jak říkám, tady jde hlavně o čisté nadšení než nějaké hrátky s uměním. Nakonec, je pod produkcí podepsána Troma a to mluví snad za vše (démonka s upířími zuby majíc mezi nohami pařát, kterým zabíjí, démon s rybářským prutem chytající hlavní hrdinku, nebo krví blijící hlava v kukačkových hodinách. Ono se tady docela slušně zvrací všude, ale to už je u Tromy standart :)). I přes všechny "negativa" film disponuje velmi slušnou atmosférou a krásou italských skal, lesů a hřbitůvků. Hudba taky hodně zvláštně doplňovala - střídání smyčcových nástrojů s ambientními zvuky nebo metalem! Jako mix to kupodivu funguje perfektně! Masky a gore slušné a taky hodně srandovní! Zkrátka italská brakovka z konce 80. lét a já jsem nadšen! Kdo tomuto stylu nehoví, tak ať ani neztrácí čas. Já se opět rád někdy vrátím a vyslechnu si znovu místního pošuka, který varuje přijíždějící dvojici milenců do místního kraje, slovy : " Před sty lety tu žili tajemní lidé v uzavřených skupinách, izolováni od zbytku světa, divné a zlé obřady zde vykonávali, vyvolávali démonické postavy, které tancovali s jejich jeptiškami. Tyto hory jsou opravdu prokleté...." ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film, který nejednou dá odkaz na film typu Demons či Evil dead. U nás prakticky neznámí film který produkovala(nebo spíše koupila) Troma má pár Troma odkazů, trochu toho slizu, explodující hlava divný démoni. Film toho nemůže moc nabídnout, ale jako oddychovka je výborná. Film má jednoduchý příběh dva milenci přijdou někam na opuštěné místo, tam je varuje místní pošuk, neuposlechnou a začnou se dít divné věci. Masky ve filmu byly výborné. A na celý film se poměrně slušně koukalo, ale kvůli dosti nedostatkům(např. hudba která se do filmu vůbec nehodila) musím dát jen 3*. Ale silnější. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama