Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pozadí kašmírskych konfliktov sa odohráva príbeh kapitána Amana a mladej Kašmírčanky, Ady. Počiatočná príťažlivosť medzi nimi prerastie v hlbší, i keď zakázaný, vzťah, ktorý je viacerým ľuďom tŕňom v oku. Mladí pár nebude musieť čeliť len odmietavému postoju Adinho otca, ale aj nesúhlasu indickej armády a hrozbám zo strany ozbrojených militantov. (Remini)

(více)

Recenze (5)

Remini 

všechny recenze uživatele

Yahaan je Bollywood, ale nie tak celkom. Príbeh sa neodohráva vo veľkých mestách, milenci sa v hudobných klipoch náhle neocitajú niekde vo švajčiarskych horách... Namiesto toho investoval do silnej atmosféry, krásneho príbehu lásky a vykreslil charaktery, ktoré mi pripadali veľmi skutočné. Hlavným predstaviteľom nemám čo vyčítať - Minisshe Lambe sa podaril krásny debut a Jimmy Shergil mal konečne možnosť ukázať, že má na viac než na tie béčkové role v treťotriednych romancách. Yahaan vo mne zase prebudil lásku k Bollywoodu, ktorá bola pomaly na ústupe. Recenzia ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Beru to tak, že hlavním posláním filmu bylo vylepšit image indické armády u Kašmířanů, ukázat jim, že indičtí hoši jsou dobří hoši a Kašmířany chrání před teroristickými separatisty. Dobré je, že to snímek nedělá úplně černobíle a tak jsou někteří vojáci shnilá jablka, která kazí jinak vzorné chování armády. A někteří teroristi jsou jen muži, kteří se dostali na scestí kvůli špatným zkušenostem a špatným lídrům.____ Snímek hmatatelně vykresluje atmosféru neustálého ohrožení, život za ostnatým drátem s častou střelbou a bombovými útoky. Všichni: vojáci, Kašmířané i teroristé jsou zavřeni v jednom velkém koncentračním táboře, kde se vraždí mezi sebou a svět mimo údolí se jeví jako nedostižný ráj, jako pohádka, která snad ani neexistuje._____ Filmaři tento pocit posílili barevností snímku, která je zastřená, hodně scén se odehrává v noci nebo při soumraku a halí je chladná modř, Jen občas, při prchavé naději na lásku mezi dívkou a vojákem, se ukáží pestré barvy.____ Bohužel ale scénář a režie jsou strašně nešikovné. V ději je několik prudkých skoků, často úplných nesmyslů, některé motivy se jen nakousnou a pak nedořeknou. Chování postav postrádá logiku a konec je nezáměrně směšný. /2. 7. 2017/ ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, ale mé očekávání bylo více než překonáno a já jsem až nadšený. Zatmavený a namodralý obraz nám výborným způsobem pomůže dokreslit výslednou atmosféru celého příběhu. Jedná se o jednoduchou, ale velmi účinou poetiku, která mě zcela pohltila. Výborné zpracování tématu podobné filmu Dil Se. Pochmurné, tísnivé, bezútěšné, bezvýchodné..., ale je v ní cítit i naději, lidskost, skutečný cit a lásku. Moc jsem si přál, aby se nic nepokazilo a udrželo si to vysokou úroveň až do konce. Jsem moc rád, že nepřišel nějaký dějový kotrmelec a následný pád. Jimmy Shergill jako voják a zcela netradičně v hlavní úloze vůbec nezklamal, ba naopak. Manissha Lamba zahrála místní dívku naprosto dokonale. Moc jsem si tu citlivou a hodnou bytost v jejím podání užíval. To celému příběhu přidávalo na velké síle, protože mě to dokázalo vtáhnout do děje svoji přirozeností a čistotou. Užijeme si i pár zajímavých přestřelek. Nechci indické armádě radit, ale pro krytí bych více využíval těžkých kulometů. Hudební doprovod je rovněž parádní a skvěle k celému dění sedne a doplňuje ho. Kašmír je nádherné místo, z kterého si sami lidé dělají peklo. Ale jak z toho ven? Momentálně žádné řešení osobně nevidím. Samostatnost na Indii a Pákistánu je nereálná, díky napětí mezi oběma státy. Takže buďto bude v Kašmíru vojsko Indie, nebo Pákistánu, neb nikdo z nich si nebude chtít pustit nepřítele ani o krok blíže svému území. Pro místní obyvatele to je však opravdu nezáviděnihodná situace. I přes občasné podivnosti v ději jsem moc rád, že mohu přidat další snímek do klubu pěti hvězd. Vše, co si přeji od skvělého filmového zážitku jsem zde dostal měrou vrchovatou. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Snímky z Kašmíru by se málem daly chápat jako takový malý subžánr, protože málokdy jdou proti očekáváním a snaží se diváka vtáhnout do té zvláštní atmosféry neustálého strachu a kontrastu nádherné vysokohorské přírody a kašmírské architektury s neustálou přítomností vojsk, bariér a ostnatých drátů. Tohle se Yahaanu daří dobře a to hlavně díky zajímavé kameře (máte-li rádi vizuální styl Dil se nebo Deewaru, tak tady budete ve svém živlu). Bohužel jde o asi jediný opravdový klad, neboť snímek je špatně napsaný i zrežírovaný - je v něm několik nepřehlédnutelných logických lapsů, postavám schází motivace a akčním scénám přehlednost a co je hlavní - i ty potencionálně nejvypjatější scény jsou podané tak mdle, že by nevyloudily sebemenší emoci ani z té největší citlivky. Na obrázcích ten film rozhodně vypadá dobře, ale "v pohybu" je to jen nudná slátanina. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Trochu ponuro natočený film o zakázanej láske medzi dievčaťom z kašmíru a vojakom. Z toho Kašmíru krásneho toho veľa neukázali, ale príbeh bol pekný a dobrý. Ani som nepostrehla, že ako ušiel čas a príbeh ma vtiahol od začiatku do konca. Od začiatku som mala pocit, že to nemôže dobre skončiť, ale nakoniec ma to prekvapilo happy endom, teda v rámci možností vzhľadom k téme. Fakt pekné. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama