Reklama

Reklama

Aréna

  • Česko Aréna: Souboj monster (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 4038. Ve vesmíru vládne násilí, které je soustředěno v jediném pojmu – boj a vítězství v Aréně. Arénu společně s přidruženým impériem hazardu, drog a neřesti ovládá zlý Rogor. Brutální show na život a na smrt, ve kterém soutěží entity z různých galaxií, je přenášena televizí do celého vesmíru. Má vůbec Steven Armstrong (Satterfield) nějakou šanci proti hrozivým protivníkům? Podporou je mu trenér Shorty a sličná Quinn (Christian). (J.Connor)

(více)

Recenze (26)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když jsem v roce 1991 viděl trailer k této sci-fi, připadalo mi to, že musí jít nutně o jednu s nejlepších sci-fi všech dob. Ani nevím proč jsem měl ten dojem. Každopádně když jsem pak ten film asi o 3 roky později skutečně viděl, musel jsem konstatovat, že stupidity jsou prostě nesmrtelné. Ta hvězdička je za trailer. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Aréna" představuje jeden z titulů vzniklých v období kolapsu Empire Pictures, které následně po likvidaci společnosti převzaly a uvedly jiné firmy. Spolu se staršími "Zoone Troopers" představuje zhmotněnou duši brakové továrny Charlese Banda. Zatímco jiné produkční společnosti ze středně- či nízkorozpočtového spektra dobových produkcí cílících na mezinárodní videotrh se obvykle specializovaly na určitý žánr, jako tomu bylo v případě Cannon Films a akčňáků či New Line Cinema a hororů, Bandovy projekty byly rozkročené napříč všemožnými styly a žánry, ale spojovaly je naopak fantastické motivy a především speciální efekty. "Aréna" je prostě boxerský biják s bandovským twistem, což znamená, že se odehrává v papundeklových sci-fi kulisách a hlavní geroj se tu mydlí s gumákovými potvorami. A funguje to náramně, protože právě prostředí a masky (s přimhouřením oka) jak vystřižené ze "Star Treku", které nezapřou velké ambice i limity rozpočtu, dodávají předpisově schematickému vyprávění posazenému na bedra marného hereckého ansámblu nejen potřebné ozvláštnění, ale hlavně roztomile šestákové kouzlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak zas takova kokotina, jak jsem podle hodnoceni cekal, to nebyla, nicmene porad to je becko jak svin. Jenze ona je to vlastne takova variace na Rockyho, akorat v budoucnosti, kdy nepratele jsou ruzny druhy mimozemstanu a ackoliv souboje pusobi spis usmevne, zabavi to celkem slusne. Bohuzel, kdyz se zrovna nebojuje, tak film misty lehce nudi a herci to rozhodne neutahnou, jedinej, kdo mi prisel v pohode, je zaporak Marc Alaimo. Ale ty 3* to nakonec da. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem měl tento film spolu s jinou nesmrtelnou B-klasikou SADOREM, VLÁDCEM VESMÍRU stočený z videopůjčovny na jednu kazetu a i když jsem v té době žral hlavně horory, nebylo to zlé. Na nic si to nehraje, má to spád a hlavně je to natočené s nadsázkou a takový film není nikdy opravdu špatný. No a pak je tu ta úžasná kost Claudia Christian, na jejíchž bijácích jako TAJEMNÉ ZLO nebo MANIAC COP II jsem vyrostl a která se tu roztrénovala pro svou životní roli v BABYLONU 5 (který mě paradoxně totálně minul). V mém hodnocení je trocha nostalgie, ale taky vědomí, že jde o nezávadnou zábavu pro dvanáctileté kluky, která se necpe mezi nějaké VESMÍRNÉ ODYSSEY a BLÍZKÁ SETKÁNÍ TŘETÍHO DRUHU, ale prostě se jen v rámci nízkého rozpočtu snaží pobavit, což se jí dle mého daří. Nevím, jak by se mi to líbilo dnes, ale zmíněný SADOR mě spolehlivě chytl i po těch letech. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

je to béčko?je to céčko?je to Intersonic!dúfam že to pochopíte ak nie tak...tento film je kravina a vyhýbajte sa jej! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nehorázny trash. Ale vážne výstavný. Kľudne by mohol slúžiť ako definícia slova papundekel, navyše vykráda čo sa dá a všetko v ňom; od výpravy, cez scenár,baž k tomu, čo býva normálne nazývané hereckými výkonmi, je lacné, až to bolí. Paradoxne preto som film sledoval. Stiahol som ho vlastne len kvôli tomu hustému modrému mimozemšťanovi z coveru, ale čo? Vôbec sa vo filme neobjaví! Mimozemšťania celkovo sú tu nudní. Ten štvorruký, alebo Rogorovi pomocníci, banda ukrutných televíznych hercov, a ten modrý z coveru nikde. Horn sa objaví možno päťkrát a súbojov (o ktorých to celé malo byť) je tiež zhruba toľko. Dve hviezdičky dávam vlastne práve za tú lacnosť (celkom sranda nato pozerať) a za super príšeru z tréningovej scény. Inak nuda. PS: Aby sa nepovedalo, že kradli len oni: Baz Luhrmann napríklad odtiaľto skopíroval svoju zelenú vílu :D ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pomerne zábavná osemdesiatkové arénovka, ktorá je originálna najmä tým, že hlavný hrdina tu namiesto ľudských súperov v "ringu" čelí kdejakým bizarným vesmírnymi kreatúram. Chápem, že súčasnému mladému divákovi môže tento akčný sci-fi kúsok prísť neplánovane komický, moja generácia však počas video éry vyrastala práve na podobných nezmyselnostiach... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já to nechápu !!" - "Jo, to buď rád.." ;) Že Zemák nemusí být jen brambora či autobus současného prezidenta, ale i hanlivé označení člověka od emzáků, dokazuje Rocky (v hlubokém vesmíru) 9, který se v rukou poctivého brakmastera Petera Manoogiana mění v až nečekaně zábavný biják z dob, kdy ještě CGI samotné platilo za scifi.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia klasika od Intersonicu. Film som síce videl asi len trikrát, ale trailer na neho aspoň 100krát, keďže bol na každej kazete, ktorú v tej dobe Intersonic vydal. Takže hlášky z neho si dodnes pamätám. Je to klasická arénovka, ktorá je ale zasadená do sci-fi kulís v ďalekej budúcnosti na nejakej vesmírnej stanici. No a aj keď je hlavný hrdina človek, tak bojuje s rôznymi divnými príšerami, takže na nejakú bojovú choreografiu môžeme zabudnúť. Dočkáme sa len občasných kopancov alebo úderov do obrovských gumových figurín. Bohužiaľ tu ani príliš nefungujú všetky tie moje obľúbené klišé arénoviek. Hlavný hrdina je nevýrazný atlét s nulovou charizmou a herci z rôznych sci-fi seriálov vo vedľajších úlohách to už nezachránia. Dokonca ani inak diabolský Marc Alaimo ako hlavný záporák tu za veľa nestojí. Takže výsledkom je nudný film, ktorému v mojich očiach nepomôže ani nostalgia. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vyšperkované sci-fi béčko a totálny blábol v jednom. Vo svojom druhu naprosto dokonalé. 100 dolárový herci ( aj keď je tu dosť známych ksichtov ), 10 dolárové kulisy, 10 centové triky a nulový scenár. A ak vám povie niečo meno producenta Charlesa Banda, tak budete v obraze. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, pak je film nudný a probíhají tam dialogy na hlavu. Pokud se však bojuje, pak je to celkem zábavná variace na Rockyho ve Vesmíru. Celkem se mi líbili emzáci a jejich masky. Armin Shimerman si tady vyzkoušel roli ve Vesmíru s maskou (zde krysomuže), kterou si zopakuje za 4 roky ve Star Trek: Hluboky Vesmír 9 (Quark). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Trailer k Aréne som ako decko videl nespočetne veľa krát. Bol umiestnený v upútavkach na VéHáSke : DEEP SPACE: temný vesmír ktorú sme mali ako originál. Upútavka od Intersonicu bola tak epicky zostrihaná že som si myslel že ide o Sci-fi aspoň takej kadencie ako Star Wars. Prešlo dobrých tucet rokov a ja som si na túto nostalgiu náhodou spomenul. Ako u skoro všetkých detských snov..... nastalo sklamanie ! Je to úplné béčko s toho najhrubšieho zrna. Jediné čo tu stoji za vyzdvihnutie sú masky. Tie sú pekné, štandardné a neodfláknuté. Rozpočet sa určite sústredil na kostýmy a exteriéri čo je škoda pretože sa pozabudlo na príbeh a dej. Keďže ten je tak o ničom až to bolí. Tak isto aj choreografia bojov, ak nejaká vôbec bola keďže to vyzerá ako improvizácia, je o ničom je hrozná a nedá sa na ňu pozerať. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nostalgické tri hviezdy a ako predchodca Mortal Kombatu a Street Fightera fajn. Dnes by to neobstálo ani v TV, ale v časoch VHSiek to bol doslova nedostatkový tovar. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Další případ filmu, kterej je tam debilní, až je radost na něj koukat. V hlavní roli nesympatickej hezounek s inteligencí idiota, jeho kamarád nebulita (je z Nebularu), co vypadá jako čtyřrukej hobit, a slizce charismatickej záporák se slizce necharismatickýma pohůnkama a vysoce charismatickou čubičkou. No neberte to. ()

kesty 

všechny recenze uživatele

nostalgia nahraná na VHSke, s efektami blížiacimi sa ku kvaite Star Wars, hrozivým (v tej dobe, v tom veku) diablom Hornom, super maskami a sexy Quinn :)) ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Jak já se na ten film těšíl jako malej! když jsem viděl od intersonicu upoutávky běhal jsem do půjčovny skoro každý den esi už to nemají:) Ale už tenkrát jsem byl lehce zklamán a dnes mohu říct že před odpadem to zachránilo jen mé tehdejší nadšení:D ()

Reklama

Reklama