Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný jev - nástup demokracie - provází viditelný pokles kvality polistopadové filmové produkce - nepotěší ani nezahřeje. A to ani tam, kde se jedná o relativně slušné dílko. ÚČASTNÍCI jsou až příiš poplatni ne příliš zdařilé literární předloze, která ulpívá na povrchu postav i dějů. Divákovo zvídavé čekání - kdy se za jakžtakž omalovanými kulisami objeví cosi podstatnějšího, se ze zvídavého mění v zívavé a ze zívavého v čím dále méně zastíranou nudu. Vydrží-li, nezklame se. Zájezd opravdu dojel do místa svého výjezdu a opravdu se nikomu nic nestalo. Do mýdlové telenovely se nepropadl a drtínek ne zcela špatných postřehů a momentů tím také nezanikl, byť herci neměli mnoho co hrát. Zbývá rezignující lítost - protože i když hody nebyly, o hladovění se také mluvit nedá. Je to moc nebo málo? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jedna za vaky Kocurové, druhá za výbavu Leichtové, třetí jen tak z plezíru. Poměrně dobře sehraná volovina, opět se ráchající v bažině čecháčkovství. Vlastně už vím, za co poslední hvězdu dát - za postavu onoho podvodního masturbanta, že mě to nenapadlo dřív? Musím zakoupit kvalitní šnorchl, hodně volné plavky a potápěčské okuláre s předinstalovaným teleskopem. A už zase skáču do kaluže. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrá komedie, ale strašně to sráží mizerný herecký výkony většiny těch rádoby herců a hereček co na to byli naverbovaný, ona tam je třeba slušná hláška, ale jak to nějakej retard strojově odříká, tak je z toho akorát tak velký hovno. Naštěstí sem tam najdou i tací(Holubová, Klepl), co to zvládaj a tak sem se i občas zasmál a některý scénky jsou skoro jak ze života a i když mi to nepřišlo úplně přirozeně zahraný, tak to bylo stejnak vtipný, ale po tý obrovský kampani, jak je to strašně skvelý a vtipný a bůh ví co ještě, mi to přišlo dost slabý ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nakonec také zúčastnil a trochu očekávaná cestovní nevolnost se překvapivě nedostavila. Alespoň ne natolik silná, že bych se musel shánět po vhodně dimenzovaném igeliťáku.... Zatímco scénářem ROMingu cloumá všudypřítomná křeč, u Účastníků zájezdu jím prostupuje úplně obyčejná nuda. Jednotlivé zápletky se ani náznakem nerozvíjí, děj nemá žádný spád ani gradaci, o to nastrčeji pak působí závěr, kde jsou najednou všechny uzly rychle rozpleteny. Vejdělekova snaha o citlivou režii se příliš často smrskává na pouhopouhé filtrované snímání poklidných scenérií doprovazéné křehkým hudebním podkresem; tristní je úplné zanedbání práce s postavami. Vždyť ty snad tento film měli táhnout! Jenže chemie mezi nimi vůbec neexistuje, do zájezdového autobusu nechali Vejdělek s Vieweghem nastoupit povrchně typizované a zcela ploché charaktery, přičemž některé jsou k tomu všemu špatně zahrané (Fialová a Kocurová). Avšak zejména první třetina filmu (stejně jako vybrané scény z ROMingu) dává matně tušit, že Jiří Vejdělek má jako režisér do budoucna nějaký potenciál. Věřím a doufám, že jej někdy zužitkuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK-miliónovTržby Celosvetovo $3,658,378║ Možno mierne jednoduchý príbeh ako býva v poslednej dobe zvykom a trošku veľa postáv na to aby vynahradili skratkovitý dej, ale našťastie pár vydarených vtipkov sa tu nájde, hlavne vďaka Pavlu Liškovi, zas Anna Polívkova pôsobila mierne otravne až monotonne, mali jej dať radšej menej priestoru. /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Bohumil Klepl hrál v té době v cca 15 představeních, takže natáčení pro něj bylo mimořádně náročné. Nakonec to vypadalo tak, že ráno sedl do auta, dovezli ho na pláž, kde točil tak hodinu a večer už opět hrál v divadle. (Specs)
  • Dost náročné bylo natáčení v autobuse, kde se odehrávala velká část filmu, protože se neustále musela různě vyndávat a nandávat sedadla, aby byl prostor pro kameru. Navíc to muselo být za jízdy, takže se třeba celou noc jezdilo na úseku mezi Brnem a Prahou, aby se natočilo pár záběrů. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy se na pláží účastníci hlásí, kdo z nich masturbuje, přihlásí se s donucením i Vladimír (Martin Pechlát). Ten ovšem dává v jednom záběru později ruku dolů a v následujícím ji má zase nahoře. (SONY_)

Reklama

Reklama