Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

freddy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem tenhle film nikdy netoužil nijak vidět a nic jsem od něj nečekal. Na DVD se mi válel ve skříni už nějaké tři roky a nebýt toho, že ho chtělo vidět ostatní osazenstvo rodiny, tak bych ho asi ani nikdy do domácího kina nestrčil, prostě jsem neměl potřebu ho vidět. A o to úžasnější to bylo překvapení, že jsem se docela příjemně bavil a film mi hodně příjemně plynul, což je u české komedie určené pro masové osazenstvo hodně překvapivé a hodně potěšující zjištění. Takže stále mě leccos ve světě filmu nepřestává udivovat a překvapovat, v tomto případě tedy česká komedie dokázala zaválet. Je zde několik opravdu povedených hlášek a scének, obzvláště tedy dokud je osazenstvo zájezdu v autobusu, tak to je hodně vtipné, s příjezdem k Jadranu mi přišlo, že film už tak vtipný nebyl, ale i tak se i u toho moře sem tam nějaká zajímavá scénka našla. Filmu jistě pomohlo i hodně solidní obsazení, je zde několik hodně známých jmen, naopak některá jména jsou úplně neznámá, ale ve výsledku to je zkrátka příjemný film, u kterého jsem se jako divák docela příjemně pobavil a odreagoval, což je asi ten hlavní aspekt, který u komedie očekávám. Už to nebudu dál komentovat, film potěšil, pobavil, zaujal, a tak mu uděluji plně zasloužené čtyři hvězdy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Po třech letech jsem shlédl nějakou novou českou komedii (naposled to byla ruka, co netleská) a není o co stát. Komedie má člověka rozesmát, ne nazlobit. Větší srandu zažijete, když pojedete na dovolenou sami. Vůbec se mi nelíbila dvojice senilních babiček, jejichž příběh strašně nudil a scénky, kde se objevily přímo hraničily s únosností. To samé se dá říci o trápení hlavní představitelky. Naopak nejlepšími postavami byli manželé Bob Klepl a Eva Holubová, dvojice řidičů Karlů a dvě mladé, krásné slečny. S českou komedií to jde k šípku a to není dobré znamení. Kde jsou ty časy Pelíšků, Dědictví, Vesničky.... ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Vejdělek příliš neoplývá citem pro gradaci. Spoustu jednotlivostí dokáže solidně rozehrát, ovšem zakončení je povětšinou prachbídné, triviální a očekávatelné. Stejně jako další nešvar českého filmu, a to tradiční přehlídka „naší malé tuposti“, která je jako obvykle přetavena do zástupu černobílých figurek a jejich rádobyhumorných eskapád/trapasů. Není se co divit, že tahle televizní inscenace uspěla v zahraničí. Ty hodně umělé záchvěvy indie geek poetiky se s vámi někdy pokoušejí cloumat více, než by bylo milé. [PS: Květu Fialovou by už měl někdo konečně zamknout do starobince. Minimálně.] ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Protože jsem taky občas účastnice:-)), trpce se usmívám nad situacemi, které jsou od zájezdu k zájezdu jak přes kopírák: jednotlivé kamínky turistické mozaiky si o ostatních myslí své ("co děláme v tomhle panoptiku"?), řidiči a jejich "smrtelné" instrukce, každý průvodce je svým způsobem exot, někdo zapomene pas nebo zvrací a skoro nikomu se nesplní, co očekával, naopak dostane, co nečekal. Po Románu pro ženy jsem byla smířená, že půjde o podobně křečovitý humor, ale právě proto, že vše plynulo v úsměvné pohodě (dvojice Štěpánková - Fialová mě dojala k slzám), kašlu na výtky a bez mučení - pobavená - dávám za 4. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hnedé podšálky! Rozumeli?“ Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman (bývalý redaktor českej Cinemy) uvádzajú príjemne oddychovú českú komédiu s Pavlom Liškom ako autobusárom Karlom a Miroslavom Krobotom ako autobusárom Karlom. Veľmi príjemné - a Polívkovci sa nezaprú. Pestrá galéria postavičiek (Holubová, Klepl, Fialová, Nosek), prekvapivo neotravná výprava a pocit, že tvorcovia mohli byť ešte smutnejšie vážnejší a bolo by to za 80%. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/165924/Ucastnici-zajazdu-60.html ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Max (Ondrej Kovaľ) když přijíždí taxíkem k autobusu, má na dveřích číslo 257 257 257. Toto číslo je i dnes platné a používá ho City Taxi Praha. (PAULOO)
  • Miroslav Krobot k důvodu, proč roli jednoho z Karlů přijal, řekl: "To bylo o setkání s režisérem Jiřím Vejdělkem a Pavlem Liškou, kterého mám jako herce rád. Byly to všeho všudy tři nebo čtyři natáčecí dny, měl jsem volno a postavičky Karla a Karla mě zajímaly. Při čtení scénáře se mi zdálo, že stojí někde jinde než ostatní figury, a to mě lákalo, stejně jako možnost pracovat s Pavlem. A myslím, že jsme si sedli. Některé scény jsme ani nemohli dotočit, jak jsme spolu blbli a pořád se smáli." (NIRO)

Reklama

Reklama